Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

95 gasten online

Veel woorden werden er eerder vandaag op de clubsites van beide betrokken partijen niet aan vuilgemaakt, maar vanmiddag troffen Jong ajax en Jong FC Groningen elkaar in het kader van een oefenwedstrijd. Het duel werd op De Toekomst gespeeld, het domein met de voor Richairo Zivkovic weinig toepasselijke naam. 's Mans toekomst wordt immers door de snel aan de Randstedelijke merites aangepaste jongeling eigenhandig en al flierefluitend om zeep geholpen.

Van de A-selectie waren Peter van der Vlag, Martijn van der Laan, Mimoun Mahi en Género Zeefuik van de partij. Lorenzo Burnet kwam niet in actie.

Jong FC Groningen verloor de wedstrijd met 2-1. Het doelpunt van de Groningers viel uit een voorzet van Mimoun Mahi, waarna een ajacied de bal in eigen doel werkte. Peter van der Vlag stopte een strafschop van de Amsterdammers. Arjen Hagenauw viel al na 11 minuten uit, nadat hij een Amsterdams knietje tegen zijn bovenbeen had gekregen. Al te ernstig leek de blessure niet; het is de verwachting dat Arjen vanaf donderdag weer meetraint.

Statistieken van www.fcgroningen.nl:

Opstelling Jong Groningen
Van der Vlag; Bijl, Payne, Baas, Van der Laan (46’ Ridderstap); Arias, Saban, Faraj (46’ Gootjes), Mahi (71’ Postma); Zeefuik (46’ Oldenburger), Hagenauw (11’ Bacuna).
Rest bank: Heidekamp.

Opstelling Jong Ajax
Basis: Petersen, Warmerdam, Noordhoff, Van Koesveld, Vissie, Bakker, Boccara, El Hasnaoui, Acolatse, Hendriks, Becker.

Scores: 10’ eigen doelpunt Ajax 0-1, 25’ El Hasnaoui 1-1; 54’ Becker 2-1.
Bijzonderheid: 60’ strafschop Hendriks (Ajax) gestopt door Van der Vlag

Eerder vandaag schreven we al het volgende:
De exacte opstelling van de Groningers proberen we nog te achterhalen. Zeker is ook dat Roland Baas namens FC Groningen A1 bij de selectie wordt gehaald. Roland hoort nog slechts op papier bij het vlaggenschip van de jeugdopleiding van de Trots van het Noorden, aangezien hij een vaste waarde van het team van Casper Goedkoop is geworden. 

De wedstrijd dient als voorbereiding op de absolute beloftenkraker tussen Jong FC Groningen en Jong sc Heerenveen, die volgende week dinsdag in het stadion van de dorpelingen wordt gespeeld. Jong FC Groningen zal op de slotdag van het eerste deel van de competitie moeten winnen om zich voor de afsluitende kampioenscompetitie te kwalificeren.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.