Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

52 gasten online

Goede generale op a.s. zondag: Jong FC Groningen verslaat Jong Sparta met 1-0

Jong FC Groningen speelde vanavond op Corpus den Hoorn de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Voor de ploeg van trainer Erwin van de Looi stond er niets meer op het spel. Sparta daarentegen kwam als koploper naar Groningen en had tot vanavond de beste kaarten als het om het kampioenschap gaat! Aangezien Sparta's grootste concurrent uit Amsterdam komt, zou je vanavond haast voor de Spartanen hebben moeten duimen. Jong FC, dat vanavond met uitsluitend jeugdige talenten aantrad tegen een Jong Sparta met o.a. Romano Denneboom, versloeg de Rotterdamse opponent echter verdiend met 1-0 door een doelpunt van Danny Menting.

 

De wedstrijd van vanavond werd voorafgegaan door een minuut stilte vanwege het trieste overlijden van oud-jeugdspeler Stephen Thomasia op 21 april jl. Om diezelfde reden droegen de spelers van Jong FC Groningen vanavond rouwbanden.

 

Jong FC Groningen startte vanavond in de volgende opstelling:

 

Nienhuis - Kunst, Lachman, Werkman, Wagenaar - Dijkstra, Post, Olijve , Kluin - Menting en De Rijp

 

Inderdaad, een echt beloftenelftal, zonder inbreng van A-selectiespelers.

 

De verwachtingen van de vrij talrijk op het duel afgekomen toeschouwers waren hooggespannen: wat zouden de beloften van Sparta, de trotse koploper in de jonkies-eredivisie, in hun mars hebben? Welnu, de Rotterdammers stelden vanavond teleur. Jong FC Groningen was vanavond in een met name in de eerste helft niet al te hoogstaande wedstrijd de meerdere van Jong Sparta. De Spartanen kregen in de eerste helft nog wel een goede kans, maar verder dan dit schot, dat op de paal uiteenspatte, kwam de ploeg van trainer/coach Geert Meijer niet.

 

FC Groningen stelde hier in de eerste helft ook niet al te veel tegenover, het belangrijkste wapenfeit was nog een schot van Jelle Wagenaar, vanavond in een extreem strakke coupe getooid, dat net naast vloog.

 

Over de eerste helft kunnen we verder kort zijn: het was een helft van een niet al te hoog niveau, die zich met name op het middenveld afspeelde en waarin de FC op een optisch overwicht kon bogen.

 

(foto: www.fcgroningen.nl)

 

Wie verwacht had dat Jong Sparta, dat toch erg gebaat was bij een zege gezien het feit dat het bovenin dringen is in de stand, furieus uit de kleedkamers opdook om er een wervelende tweede helft uit te persen - die kwam bedrogen uit. Het was meteen Jong FC Groningen dat in de persoon van Mart Dijkstra van zich liet spreken. Dijkstra, bezig aan zijn laatste seizoen in dienst van de FC, schoot echter over.

 

Vervolgens was het Jorrit Kunst die prima opkwam en goed inspeelde op Chevello de Rijp, maar laatstgenoemde kon slechts een slap schotje produceren.

 

Erwin van de Looi wisselde vervolgens: Dennis Krohne kwam in het veld voor Danny Post, en even later werd De Rijp afgelost door Hilal Ben Moussa. Ben Moussa, een klein, pittig spelertje, viel heel goed in vanavond, wie weet wat we de komende jaren nog van hem zullen zien.

 

In de 0-0 stand kwam na 67 minuten verandering: Dennis Krohne gaf voor, Pepijn Kluin kopte in, de keeper van Sparta, Eric Abdul, ging gruwelijk in de fout door de bal los te laten waarna Danny Menting zijn voet slechts tegen het leder hoefde te zetten: 1-0!

 

Vervolgens was het niet Jong Sparta, maar scheidsrechter Dennis Higler die meende de wedstrijd naar zich toe te moeten trekken. De man schreeuwde dat het een lieve lust was, maar één opmerking van Erwin van de Looi was voldoende voor Higler om stoom uitblazend naar Van de Looi te benen om hem een allerlaatste waarschuwing te verstrekken. Even later ging diezelfde Higler blamerend in de fout door Sparta volkomen ten onrechte een vrije schop op een gevaarlijke plek te geven, maar hieruit vloeide gelukkig geen bloed.

 

Ook Sparta wisselde vervolgens twee keer en leek een kwartier voor tijd eindelijk te beseffen dat er zonder inzet niet gewonnen zou worden op Corpus. Aanvoerder Vlasblom schreeuwde zijn ploeggenoten nog even toe dat ze niet de hele tijd stil moesten staan en vanaf dat moment werd het een open wedstrijd die op en neer golfde. Het was echter met name FC Groningen dat de meeste aanspraak op de overwinning kon maken. Het mistte echter diverse goede kansen.

 

Romano Denneboom, van wie we vanavond werkelijk helemaal niets hebben gezien, werd vier minuten voor het einde van de wedstrijd uit zijn lijden verlost. Meteen daarna had Jong FC de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien. Uit een snelle counter, meteen na een scrimmage voor het doel van Nienhuis, kwam het met drie man sterk op keeper Abdul af, met slechts één verdediger van Sparta in de buurt, maar Darryl Lachman slaagde erin de bal enkele tientallen meters over het doel te schieten. Had de verdediger afgegeven op een ploeggenoot, bv. Kelvin Bossmann die in het veld was gekomen voor Pepijn Kluin, dan had het met zekerheid 2-0 gestaan. Even daarvoor had Dennis Krohne met een schot nog de paal geteisterd, en in blessuretijd - die tot ieders verbazing ruim 6 minuten duurde terwijl er geen enkele reden was om meer dan twee minuutjes bij te tellen - had diezelfde Krohne nog een paar kansen.

 

De laatste thuiswedstrijd van dit seizoen zat er vervolgens dan toch echt op en de drie punten zaten in de tas. Wordt zondag vervolgd?

 

Statistieken van www.fcgroningen.nl:


Opstelling Jong FC Groningen
Nienhuis; Kunst, Lachman, Werkman, Wagenaar; Dijkstra, Post (56’  Krohne), Olijve, Menting; Kluin (89’ Bossman), De Rijp (65’ Ben Moussa).
Rest bank: Bakker, Pomstra, Van Erkel, Tripsas.


Score: 67’  Menting (Kluin) 1-0.
Scheidsrechter: Higler
Gele kaarten: 21’ Werkman, 61’ De Roon

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.