Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

279 gasten online

 
Op 8 januari jl. schreven wij in dit artikel dat FC Groningen volgens de Groninger Gezinsbode op zoek was naar een andere club aan wie de momenteel bij FC Emmen gestalde Stefan van der Lei verhuurd zou kunnen worden. Vandaag bericht William Pomp van het Dagblad van het Noorden dat Stefan van der Lei afscheid neemt van FC Emmen en terugkeert naar FC Groningen. Of Van der Lei tot en met het einde van dit seizoen in Groningen blijft of aan een andere club wordt verhuurd is nog niet bekend.

 

FC Groningen bevestigt terugkeer Stefan van der Lei

Lees onderaan het artikel wat FC Groningen later vanavond over het terughalen van Stefan van der Lei heeft bericht.

Eerder vanavond schreven we al het volgende:

In het aflopende contract van de doelman zit een eenzijdig door de club te lichten van nog een seizoen. Bij FC Emmen is hij tweede keus achter Marko Meerits; dit komt de ontwikkeling van hem niet ten goede. FC Emmen heeft immers geen beloftenelftal, en Van der Lei doet dus al maandenlang geen wedstrijdritme op.

Bij FC Groningen zou hij af en toe voor Jong FC Groningen kunnen uitkomen. Op dit moment zijn Sergio Padt, Peter van der Vlag, Wieger Sietsma en Jeroen Gies de eerste vier keepers van de Trots van het Noorden.

 

FC Groningen bevestigt terugkeer Stefan van der Lei

FC Groningen heeft op zaterdagavond 17 januari 2015 op de clubsite het volgende geschreven over het terughalen van Stefan van der Lei naar Groningen:

Stefan van der Lei keert komende maandag, 19 januari, terug bij FC Groningen. De doelman was in de eerste competitiehelft verhuurd aan FC Emmen, de huidige nummer 5 van de Jupiler League.

Het idee was dat de verhuur van Van der Lei (21) zou bijdragen aan zijn ontwikkeling. Bij FC Emmen komt Van der Lei echter niet toe aan het keepen. De technische staf van Emmen maakte tot dusver een andere keuze voor de positie in het doel. Zo zat Van der Lei zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen De Graafschap, net als voor de winterstop, op de reservebank en kwam hij geen enkele keer in een officiële wedstrijd in actie voor de Drenten.

Aangezien het contract van de keeper bij FC Groningen na dit seizoen 2014/2015 afloopt en de Trots van het Noorden Van der Lei goed wil kunnen beoordelen, lijkt het FC Groningen in deze fase van het seizoen beter hem in eigen huis te hebben. Van der Lei kan trainen en wedstrijden spelen in het Beloftenteam van FC Groningen. Het komende half jaar wordt bekeken of de toekomst van Van der Lei in Euroborg ligt.

Reportage van RTV Noord met Stefan van der Lei uit oktober 2014:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.