Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

261 gasten online

 
In de beloftencompetitie speelde Jong FC Groningen vanavond in het IJsseldeltastadion van Zwolle een wedstrijd tegen Jong PEC. Beide ploegen speelden in het eerste deel van de competitie ook al tegen elkaar. Jong FC Groningen verloor toen alle uitduels, en dus ook de wedstrijd in Zwolle. Op 1 september jl. was de uitslag 3-1 in het voordeel van de equipe van trainer/coach Gert Peter de Gunst.

Eindstand: 0-1; kort wedstrijdverslag met statistieken verderop

Bij de wedstrijd waren naast Dick Lukkien, Ron Jans en Jan van Dijk ook scouts van o.a. FC Twente en ajax aanwezig. De scouts wilden niet vertellen voor welke speler(s) ze kwamen: "Wij komen voor elke goede speler", was hun nietszeggende antwoord.

Aan het verslag hebben we een fotoreportage toegevoegd.

Scoreverloop:
32' 0-1 Henk Bos (assist Bob Schepers)

Opstelling Jong FC Groningen:
Van der Lei, Bijl, Schootstra (*), Baas, Janzen (*), Saban (aanvoerder), Arias, Bos, Islamovic, Bacuna, Schepers (*) (70' Denkovski)
Bank: Sietsma, Veendorp (A1), Boutzamar, Denkovski, Oldenburger (A1)
(*): speler van SC Cambuur

Opstelling Jong PEC Zwolle:
Hauptmeijer, Blackson, Mennega, Broerse, Nury, Marinus, Rasevic (aanvoerder), Labylle, Kroes, Pereira, Tekay
Bank: Witteveen, Buitenhuis, Akachau-Achefay, IJzerman, Van Looy, Bredewolt

Kort verslag eerste helft:
Jong FC Groningen ging met een verdiende voorsprong de catacomben in, al kreeg de thuisploeg in de laatste minuten van het eerste bedrijf de overhand. Al in de zesde minuut had Jong FC Groningen kunnen scoren. Uit een pass van Juninho Bacuna schoot Dino Islamovic tegen de keeper; in de rebound schoot Jafar Arias net over. In de 17e minuut belandde een vrije trap van good old Joost Broerse, die zijn rentree maakt na blessureleed, op de lat. De op de doellijn staande Burak Saban voorkwam in de 41e minuut dat een schot van opnieuw Broerse doel trof.

Henk Bos was de enige speler die in de eerste 45 minuten trefzeker was. In de 32e minuut kreeg hij een voorzet van Bob Schepers, speelde zijn man uit en schoot binnen.

Kort verslag tweede helft:
De tweede helft was een saaie vertoning met weinig kansen, al kreeg Jong FC Groningen een paar mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Zo kopte Dino Islamovic uit een corner net voorlangs, en in de 82e minuut schoot Jafar Arias vanaf de zijkant naast het volledig lege doel. In de 88e minuut had de voor Bob Schepers in de ploeg gekomen Hristijan Denkovski moeten scoren. Jafar Arias zette door op rechts en gaf vanaf de achterlijn voor, maar Hristijan schoot tegen de keeper aan, met slechts een corner als resultaat.

Jong FC Groningen won deze wedstrijd al met al verdiend. Het betekende dit seizoen de eerste zege in een uitwedstrijd. De eerste vijf uitduels op vreemde bodem gingen zonder uitzondering verloren.

Eerder vandaag schreven we al het volgende:

Namens de Groningers scoorde op die bewuste 1e september Jafar Arias, op dit moment topscorer van Jong FC Groningen met zes doelpunten.

Vanwege de midweekse bekerronde verwachten we aan de kant van Jong FC Groningen maar weinig eerste elftalspelers van FC Groningen en SC Cambuur. Wel denken we dat Dino Islamovic, die de laatste weken niet bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal van FC Groningen zit, in Zwolle zijn opwachting mag maken.

De huidige stand:

Fotoreportage Jong PEC Zwolle - Jong FC Groningen van Wouter Pauwels:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.