Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

122 gasten online


Zoals verwacht speelt FC Groningen komend seizoen met een eigen, volwaardig beloftenteam. FC Groningen wil graag dat Jong FC Groningen in het seizoen daarna, 2016-2017, zo hoog mogelijk instroomt in de nieuwe voetbalpiramide, bij voorkeur in de nieuwe Landelijke Divisie of één niveau lager, in de Topklasse. Dit bericht FC Groningen vandaag op de clubsite. De samenwerking met SC Cambuur, die dit seizoen verre van optimaal verliep, behoort vanaf komend seizoen bij het beloftenteam tot het verleden.

De B-kern van FC Groningen telt momenteel 12 spelers, waarvan er twee verhuurd zijn (Ron Janzen en Arjen Hagenauw).

Voetbalpiramide vanaf seizoen 2016-2017
Na de eredivisie volgen vanaf 2016 achtereenvolgens de Jupiler League, Landelijke Divisie, twee afdelingen in de Topklasse en de zes competities in de Hoofdklasse.

In de nieuwe opzet blijven er drie beloftenteams actief in de Jupiler League. Momenteel zijn dat die van ajax, PSV en FC Twente. Vier beloftenteams gaan uitkomen in de Landelijke Divisie, evenveel als in de twee Topklassen. De Hoofdklasse wordt het nieuwe podium voor de overige beloftenteams van profclubs.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.