Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

79 gasten online


In de beloftencompetitie, dit seizoen en ook komende jaargang een 'monster zonder waarde', speelde Jong FC Groningen vanavond in het Volendamse KRAS-stadion tegen de plaatselijke beloften. De thuiswedstrijd werd eerder dit seizoen door de Groningers met 3-2 gewonnen. Juninho Bacuna scoorde die avond een hattrick.

Eindstand: 1-1; opstellingen, scoreverloop en kort verslag verderop

Scoreverloop:
51' 0-1 Jafar Arias
(schot in de korte hoek na fout van Dylan Mertens)
88' 1-1 Dylan Mertens

Opstelling Jong FC Groningen/Cambuur:
Van der Vlag, Pereira, MacIntosh, Baas, Bijl; Arias, Slijngard, Ben Moussa (62' Saban), Steblecki; Bacuna, Hoesen (40' Denkovski)
Bank: Van der Lei, Veendorp (A1), Saban, Boutzamar, Oldenburger (A1), Denkovski

Opstelling Jong Volendam:
Van Stappershoef; Prijor, Akouili, Schouten, Keizer (80' Ababio); Van Son, Groen, Mertens; Van Kippersluis, Steltenpool, Prijor (66' Abdulahi)

Kort verslag eerste helft:
Het eerste halve uur was vrij matig, bij beide ploegen. Voor beide doelen was maar weinig spektakel; kansen waren er amper. In het vervolg waren de belangrijkste wapenfeiten drie kansen voor Jong FC Groningen/Cambuur:

29' Glenn Bijl speelt twee man uit en schiet in de verre hoek; de keeper van Jong FC Volendam redt
33' Danny Hoesen krijgt een grote kans maar schiet tegen een op de doellijn staande speler van de thuisploeg (Sofian Akouili) aan
43' Een schot van Juninho Bacuna gaat over het doel.

Danny Hoesen moest in de 40e minuut met lichte knieklachten naar de kant. Hij werd vervangen door Hristijan Denkovski.

Kort verslag tweede helft:
De conclusie na 90 minuten was helder: Jong FC groningen/Cambuur heeft zichzelf vanavond tekort gedaan. De ploeg kwam op een 1-0 voorsprong door een schot van Jafar Arias, die een fout van Dylan Mertens afstrafte, maar de gasten verzuimden daarna om de voorsprong uit te bouwen. Met name Hilal Ben Moussa en Roland Baas (schot op de paal) kregen een paar grote kansen. Juninho Bacuna had bovendien pech met een schot dat over het doel van Volendam vloog. Vaak zie je dat de bal er dan aan de andere kant wél invliegt, en vanavond was het niet anders. Onnodig puntverlies!

Eerder vandaag schreven we al het volgende:

Daar waar Jong FC Groningen vorige week een afgetekende 4-1 overwinning boekte bij Jong FC Dordrecht, daar beet Jong FC Volendam met 0-4 in het stof tegen Jong ADO Den haag, dat door die zege, in Volendam behaald nog wel, in de stand over de palingvissers heen ging.

Jong FC Groningen en de voetbalpiramide
Voor Jong FC Groningen gaat het dit seizoen nergens om, en ook komend seizoen zijn er geen belangen. Er hebben zich vóór de deadline, die gisteren verstreek, dermate weinig beloftenteams aangemeld voor de zgn. voetbalpiramide dat Jong FC Groningen - ongeacht de prestaties in het seizoen 2015-2016 - in het seizoen 2016-2017 automatisch zal instromen in de Landelijke Divisie, dat één niveau onder de Jupiler League zal liggen - aannemende dat de KNVB de eerder verkondigde regels als zodanig zal naleven. Dit is voor ons overigens nog zekerheidje, nu er zó weinig animo voor instroming van beloftenteams in de voetbalpiramide blijkt te zijn. Mogelijk speelt het feit dat van blessures terugkerende spelers van het eerste elftal binnen de voetbalpiramide niet zomaar meer minuten bij de beloften mogen maken een rol bij het door BVO's massaal de rug toekeren van de nieuwe beloftenstructuur.

De huidige stand:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.