Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

268 gasten online

 
Op een nat Corpus den Hoorn kruisten Jong FC Groningen en Jong FC Twente vanavond de degens. Beide ploegen wonnen hun eerste competitieduel en waren erop gebrand zijn de opponent de eerste nederlaag toe te brengen. Van de eerste selectie van Jong FC Groningen komen Kasper Larsen, Yoëll van Nieff, Danny Hoesen, Mimoun Mahi en Juninho Bacuna in actie.

Eindstand: 3-2; opstellingen en scoreverloop verderop

 

Aan het artikel hebben we een fotoreportage toegevoegd.

Scoreverloop:
3' 0-1 Jerson Cabral
6' 1-1 Mimoun Mahi (assist Danny Hoesen)
50' 1-2 ...
54' 2-2 Glenn Bijl (assist Daro Faraj)
76' 3-2 Juninho Bacuna
(afstandsschot, assist Danny Hoesen)

Bijzonderheid: 63' Geweldig doelpunt Glenn Bijl ten onrechte afgekeurd omdat Danny Hoesen hinderlijk buitenspel gestaan zou hebben. Hiervan was absoluut geen sprake. Bespottelijke beslissing (ware het niet dat de door de arbiter toegepaste regel juist bij aanvang van dit seizoen is ingevoerd ;-) )

Opstelling Jong FC Groningen:
Van der Lei, Bijl (aanvoerder), Larsen (46' Bos), Baas, Faraj (90' De Vos), Bacuna, Oldenburger (69' Idrissi), Van Nieff, Hoesen, Hrustic, Mahi
Bank: Gies, Jim de Leeuw, Bos, De Vos, Jasper, Idrissi, Veldman

Opstelling Jong FC Twente:
Plattel, Van der Lely, Schmidt, Mbikulu, Schütte, Hölscher, Andersen, Eghan, Oosterwijk, Bijen (aanvoerder), Cabral
Bank: Schwering, Jensen, Soumaoro, Swieter, Verrips, Landwehr

Kort wedstrijdverslag:
Nieuwe aanwinst Kasper Larsen speelde de eerste helft en deed dat goed. Hij beschikt over een goede pass, is rustig aan de bal en heeft een goed overzicht. De Deen is bovendien sterk in de duels. De eerste helft verliep gelijk op. Voor beide goals waren maar weinig kansen te bespeuren. Trefzeker waren Jerson Cabral en Mimoun Mahi. Na de hervatting namen de bezoekers snel een voorsprong, maar Glenn Bijl en Juninho Bacuna bogen de achterstand om waarna Jong FC Groningen de tweede overwinning op rij kon bijschrijven. De tweede helft was aantrekkelijker en beter dan de eerste; de zege van Jong FC Groningen was verdiend.

Danny Hoesen speelde vrij onopvallend, maar was wel goed voor twee assists. Hij werkte erg hard. Trainer Alfons Arts gaf na het duel aan dat het voor de eerste elftalspelers omschakelen is, maar dat ze niet mogen verzaken in arbeid. Dat gebeurde dan ook niet.

De beide backs van FC Groningen waren bij de 2-2 van rechtsback Glenn Bijl (assist van linksback Daro Faraj) in het strafschopgebied van FC Twente te vinden. Hieruit blijkt dat FC Groningen met behoorlijk aanvallende intenties speelde.

Fotoreportage Jong FC Groningen - Jong FC Twente van Wouter Pauwels:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.