Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

47 gasten online

Sinds vorige week is de Portugese Fabio Jorge (voluit: Fábio Miguel Marques Jorge) op proef bij FC Groningen. Hij zal nog tot het einde van deze week in Groningen verblijven en zowel met FC Groningen A1 als met Jong FC Groningen meetrainen. Jorge is een eerstejaars A-junior, geboren op 29 juli 1998 en dus 17 jaar oud. Volgens beloftentrainer Alfons Arts, die wij vanmiddag spraken, is hij bij de scouting van FC Groningen opgevallen vanwege zijn doelgerichtheid en het feit dat hij makkelijk scoort. 

"Hij kan het niveau aan bij ons en dat is veelzeggend voor een eerstejaars A-junior", aldus Arts, die aangeeft dat Jorge een echte centrumspits is. "Hij is groot en sterk en heeft op de training laten zien over speciale kwaliteiten te beschikken." Later deze week zal bekeken worden of FC Groningen in hem een gewenste versterking ziet. "Van belang is natuurlijk ook wat hij zelf wil", zo gaf Arts aan. Jorge heeft in het verleden in de jeugdopleiding van Benfica gespeeld, maar vertrok daar enige tijd geleden en speelt nu bij een amateurvereniging in Portugal.

Jorge speelde gisteren een helft mee in de oefenwedstrijd van Jong FC Groningen tegen Jong PEC Zwolle. In de rust loste hij de Dino Islamovic af. De beloften van FC Groningen wonnen de wedstrijd met 4-0, na een 2-0 voorsprong bij rust. De doelpunten werden gescoord door Oussama Idrissi (penalty), Kasper Oldenburger, Glenn Bijl en Henk Bos.

In de oefenwedstrijd maakte Nick Bakker zijn rentree. Volgens een traject van vier-zes weken speelde hij de eerste 25 minuten van de wedstrijd mee. Bakker is nu al ongeveer twee jaar uit de roulatie door twee zware knieblessures en Arts wil zich dan ook niet vastpinnen op een streefdatum waarop Nick naar verwachting weer helemaal belastbaar zal zijn. "Hij ligt er nu twee jaar uit en een maand meer of minder is dan niet zo van belang. We kijken naar de reactie van zijn knie op de wedstrijd van gisteren en in samenspraak met de medische staf gaan we dan een vervolgtraject bepalen. Het allerbelangrijkste is dat Nick Bakker weer volledig belastbaar wordt en wedstrijden voor FC Groningen kan spelen." Het contract van Nick Bakker loopt aan het einde van dit seizoen af. Wij gunnen hem een snelle rentree van harte!

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.