Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

109 gasten online

Concurrentie meldt zich voor FC-talent Luis Pedro da Silva Ferreira

UPDATE donderdag 17 juni 2010: Luis Pedro tekent contract bij FC Groningen

Het is maar zeer de vraag of Luis Pedro da Silva Ferreira, het 18-jarige talent van FC Groningen dat na afloop van de laatste editie van Eurovoetbal door de vakjury nog tot beste speler van het toernooi werd uitgeroepen, voor de Trots van het Noorden behouden kan blijven. FC Groningen heeft de verdediger van Jong FC Groningen een contract aangeboden, wat al aangeeft dat men hoge verwachtingen van hem heeft (lang niet alle beloftenspelers hebben een contract), maar o.a. op Voetbalkrant.com en NU Sport.nl kunnen we lezen dat Luis' zaakwaarnemer, Brian Berkleef, schermt met diverse Nederlandse en Belgische clubs die belangstelling in zijn oogappel zouden hebben. Berkleef toont zich een goed onderhandelaar en verklaart: "We gaan nu kijken wat de beste stap is voor zijn ontwikkeling."

 

UPDATE donderdag 17 juni 2010:

FC Groningen brengt vandaag het goede nieuws dat Luis Pedro da Silva Ferreira een contract heeft getekend voor de duur van twee seizoenen met een optie voor nog eens een seizoen. De FC ziet veel in de jonge verdediger, over wie het het volgende schrijft: "De van v.v. Helpman afkomstige Luis Pedro speelt sinds vijf jaar in de jeugdopleiding van FC Groningen en doorliep van de C2 alle teams. Dit seizoen maakt de 18-jarige speler vervroegd de overstap naar Jong FC Groningen. Hij zal bovendien op maandag 28 juli de training aanvangen bij de eerste selectie."

 

Laten we hopen dat we deze groeibriljant binnenboord kunnen houden en op 28 juni a.s. in Haren kunnen bewonderen. Luis traint gedurende de voorbereiding nl. mee met de hoofdmacht van Pieter Huistra, zó snel kan het gaan met de carrière van iemand die afgelopen seizoen nog voor FC Groningen A1 uitkwam en voor komend seizoen is overgeheveld naar Jong FC Groningen. Luis, geboren in Angola maar al vijf jaar spelend voor diverse jeugdelftallen van de FC, maakte in mei nog grote indruk tijdens het Eurovoetbal-jeugdtoernooi. De verdediger speelde ijzersterk en ging met de trofee voor de beste speler van het toernooi aan de haal. Hij wordt ook wel de Granqvist van de jeugd genoemd. Kijk hier naar wat beelden van het winnende Eurovoetbal-team, met ook een doelpunt van onze parel. Maar vooral deze link is een aanrader. Hier komt onze nu al volwassen ogende topper ook aan het woord en kunnen we prachtige staaltjes puik verdedigerswerk van hem zien (zo geeft hij o.a. een aanvaller uit Amsterdam het nakijken) en lovende woorden van o.a. Joop Gall aanhoren.

 

Luis, blijf in Groningen!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.