Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

746 gasten online

Frank Olijve verruilt Jong FC Groningen voor FC Zwolle

Frank Olijve, de gedreven, net 21-jarige middenvelder van Jong FC Groningen die tot onze spijt niet voor een langer verblijf bij de Trots van het Noorden in aanmerking kwam, heeft een nieuwe club gevonden. Hij speelt de komende twee seizoenen voor FC Zwolle, zo heeft de eerstedivisionist vandaag op haar clubsite bekend gemaakt. De club van trainer Art Langeler, die komend seizoen geassisteerd zal worden door Claus Boekweg en Jaap Stam, vermeld er in het korte berichtje bij dat de overgang plaatsvindt op advies van oud FC Zwolle-speler Danny Holla. Wij wensen Frank heel veel succes toe in Zwolle!

 

Al op 31 maart jl. maakten wij in dit artikel bekend dat FC Groningen aan het eind van dit seizoen niet verder zal gaan met Olijve. Wij schreven toen:

 

"Voor Olijve, die in de zomer van 2008 samen met Darryl Lachman de overstap maakte van ajax A1 naar FC Groningen, had de Trots van het Noorden nog een eenzijdige optie in het contract, waarmee Olijve nog een jaar aan de club gebonden kon worden. Hiervan ziet FC Groningen af. Waar het gisteren aangekondigde afscheid van Krohne, Pomstra en Dijkstra te verwachten was - alle drie zijn dit seizoen voornamelijk wisselspeler geweest - komt het vertrek van Olijve enigszins verrassend. Olijve is dit seizoen een vaste waarde in het Beloftenelftal van FC Groningen en maakte zelfs 14 keer deel uit van de wedstrijdselectie van het Eerste Elftal van FC Groningen. Tijdens twee wedstrijden mocht hij invallen, namelijk in Rotterdam tegen Sparta en onlangs in de wedstrijd tegen NAC Breda. Gezien zijn leeftijd, Olijve is deze maand 21 jaar geworden, zou hij deze zomer normaal gesproken de overstap naar het Eerste Elftal van FC Groningen moeten maken. Kennelijk heeft de clubleiding er geen vertrouwen in dat hij dat niveau aan kan."

 

Frank Olijve heeft op ons altijd een fanatieke indruk gemaakt. Op zijn instelling was tijdens trainingen en wedstrijden nooit iets aan te merken, hij ging voorop in de strijd, en daar houdt FCG Online van. Wij hopen dat hij het in Zwolle helemaal gaat maken!

 

 

Wij zijn benieuwd hoe lang het zal duren voordat Frank de volgende gevleugelde tekst uit volle borst zal meezingen:

Ik ben een Zwollenaar
Een echte Zwollenaar
Ik doe niet graag zo raar
In 't volle openbaar
Onder de peperbus
Is het leven altijd knus
Bekijk mijn vingers maar
Ik ben een Zwollenaar

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.