Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

75 gasten online

FC Groningen huurt Bob Schepers van Cambuur ... mits Everton niet toeslaat

UPDATE 27 juli 2010: Schepers niet naar Everton; talent van Cambuur nu voorlopig naar Jong FC Groningen

Er zijn berichten die we pas goed kunnen duiden na er een nachtje over geslapen te hebben. De mogelijke overgang van Bob Schepers van SC Cambuur naar FC Groningen is er zo eentje. De FC berichtte gisteravond op haar clubsite: De 18-jarige aanvaller komt vanuit Leeuwarden naar Euroborg. De jeugdinternational sluit aan bij Jong FC Groningen, maar hoe lang hij in Groningen zal blijven is nog onduidelijk. Schepers gaat namelijk in juli op een vijfdaagse stage bij Everton. De club uit de Premier League heeft een optie tot koop op Schepers. Indien Everton van deze mogelijkheid geen gebruik maakt, is FC Groningen de eerstvolgende gegadigde om Schepers in te lijven. De Groninger Gezinsbode verschaft wat duidelijkheid over deze niet alledaagse gang van zaken.


UPDATE dinsdag 27 juli 2010:

De Leeuwarder Courant meldt vandaag dat Everton Bob Schepers, de talentvolle linker aanvaller van SC Cambuur, niet zal contracteren, ondanks het feit dat Schepers zojuist een succesvolle stage bij de reserves van de club uit Liverpool heeft afgewerkt. Everton vindt de vraagprijs (ruim vijf ton, plus een percentage wanneer Everton de aanvaller aan een andere club verkoopt) te hoog. Schepers heeft zich inmiddels bij FC Groningen gemeld, waar hij voorlopig bij het beloftenelftal van Dick Lukkien zal spelen. Bovendien blijft Schepers beschikbaar voor het eerste elftal van SC Cambuur. Deze constructie is mogelijk in het kader van het samenwerkingsverband tussen de Friese club en FC Groningen. Cambuur beschikt nl. niet over een beloftenelftal.

  

Immers, het blijkt zó te zitten, zo schrijft de sportredactie van de Groninger Gezinsbode (lees: Wim Masker): "Schepers komt bij Cambuur nog tekort voor het eerste elftal, maar omdat de Friezen niet over een beloftenteam beschikken zou de linksbuiten zelden of nooit aan spelen toekomen. Wil Everton Schepers niet in de reserves opnemen dan speelt de jeugdinternational komend seizoen voor Jong FC Groningen. Schepers mag ook nog in de A1 van RVO Groningen/Cambuur spelen."

 

Het moge duidelijk zijn, Schepers is een talentvolle jongen. Al in april werd de naam van de jeugdinternational door Voetbal International in verband gebracht met clubs als Wigan Athletic, Blackburn Rovers en Everton, zo lezen we hier. VoetbalCentraal schreef toen: "De club uit Liverpool stuurde afgelopen week een afvaardiging van scouts richting Roosendaal om daar de geboren Enschedeër te bekijken. Helaas voor hen speelde Schepers slechts de laatste vier minuten van de wedstrijd, die overigens met 1-0 verloren werd. Volgens algemeen directeur Alex Pama zijn The Toffees al een tijdje bezig met Bob Schepers. “Ze volgen hem al sinds afgelopen zomer”, vertelt de directeur aan Voetbal International. De club hoopt aan Schepers, die nog tot 2012 vastligt, een mooie transfersom over te houden."

 

De Leeuwarder Courant maakte onlangs ook melding van de mogelijke gang van Schepers naar FC Groningen. Het schrijft o.a.: "Bob Schepers (18) verkast mogelijk naar Everton. Het Leeuwarder talent van Cambuur, net geslaagd voor zijn gymnasium-examen, draait in juli vijf dagen als proefspeler mee bij de tweede club van Liverpool. Op de eerste dag zal Schepers een rondleiding krijgen langs trainingsaccommodatie en stadion, daarna vertrekt hij met het tweede van de Toffees voor een trainingskamp naar Schotland.

Mocht het niet tot een transfer komen, dan speelt Schepers komend seizoen voor Jong FC Groningen. Hij blijft door het samenwerkingsverband dat Cambuur met de Groningers heeft, beschikbaar voor het eerste elftal van de Leeuwarder eerstedivisionist."
 
 
De door ons vet gemaakte tekst is aanleiding voor een lezer van het Everton-forum, waar het bericht uit de Leeuwarder Courant inmiddels ook is geplaatst, om zijn gal te spuwen over de woordkeuze van de Friezen: "Sickening to hear that." Het moge duidelijk zijn, Everton en Liverpool - het zijn aartsvijanden in het kwadraat. Wat ons betreft is Everton de eerste club van Liverpool. Het is veel meer een volksclub dan Liverpool. Ook hier komt het verschil tussen Friese en Groningse voetbalbeleving weer aan het licht. En overigens, kan Liverpool bogen op een held uit het verleden zoals Everton dat kan? Wij citeren van Wikipedia: Tussen 1925 en 1938 speelde Dixie Dean bij Everton. Hij is ontegenzeggelijk de grootste speler die ooit het blauwe shirt van Everton heeft gedragen. In 431 wedstrijden voor de club scoorde hij 377 doelpunten. In maart 1980 stierf Dixie Dean op de tribune van Goodison Park tijdens de Merseyside-derby tussen Liverpool FC en Everton.
 
Tenslotte wordt op datzelfde forum nog even gediscussieerd over eerdere bij Everton onder contract gestaan hebbende Nederlanders. Over Schepers wordt het volgende geschreven: "It wont be hard for him to be better than "Shandy" Van Der Meyde." PSV is dus niet de eerste club die Van der Meyde onlangs uitkotste.
 
Laten we, voordat we de discussie gaan opstarten hoe iemand bij Jong FC Groningen kan spelen maar tegelijk voor het eerste van Cambuur mag uitkomen (als het klopt wat de Leeuwarder Courant zegt), eerst maar eens afwachten hoe de stage van Schepers bij Everton uitpakt. Het Dagblad van het Noorden schrijft vanmorgen in haar papieren editie dat er wel degelijk sprake is van een verhuur van Schepers door Cambuur aan FC Groningen, mocht Everton afzien van de diensten van Schepers.
 
Schepers baalt: de finale van het EK onder 17 werd in 2009 verloren van Duitsland
 

UPDATE woensdag 14 juli 2010:

In de VI van gisteren staat dat Bob Schepers vanaf deze week op trainingskamp is met de Engelsen. Voor zover wij weten reist hij met de reserves van Everton af naar Schotland. Mocht Everton besluiten Schepers in te lijven, dat dient het een afkoopsom van ruim vijf ton aan Cambuur over te maken, plus een percentage wanneer Everton de aanvaller aan een andere club verkoopt. Als Everton afziet van Schepers' diensten, dan kan FC Groningen hem huren. Afgelopen zaterdag scoorde Schepers overigens nog een zuivere hattrick in de met 11-0 gewonnen wedstrijd tegen een regionale Friese selectie. Serhat Koç was goed voor twee doelpunten.

 

UPDATE dinsdag 20 juli 2010:

Er is momenteel nog weinig te melden rond de mogelijke overgang van Bob Schepers naar hetzij Everton, hetzij FC Groningen. Schepers is nu in Liverpool in de hoop zich tijdens een stage te kunnen bewijzen bij de club uit de Premie League. De Leeuwarder Courant meldt vandaag dat Cambuur-directeur Alex Pama op dit moment niet kan zeggen hoe groot de kans is dat Bob Schepers komend seizoen bij Everton voetbalt. "Maar serieus is die club wel'', aldus Pama, "anders vlieg je niet de zaakwaarnemer en zijn ouders over. We zien het wel.” Ons rest dus ook weinig anders dan af te wachten. Het gerucht gaat overigens hier dat Schepers vanavond meedoet in een oefenwedstrijd van de beloften van Everton tegen Third Divison-club Clyde. (Klopt, hij speelde de eerste 60 minuten mee, zie verslag.)

 
Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.