Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

135 gasten online

Jong FC Groningen verslaat amateurkampioen IJsselmeervogels: 1-2

De FC-beloften van trainer Dick Lukkien hebben gistermiddag een prima prestatie geleverd door in Spakenburg het oefenduel tegen IJsselmeervogels, Algeheel Amateurkampioen 2010, met 1-2 te winnen. Namens de FC scoorden Kelvin Bossman en Norair Mamedov. Wij hebben vandaag getracht bij de IJsselmeervogels een opstelling van Jong FC Groningen te bemachtigen. Een jammerlijke blunder: de wedstrijdsecretaris van de Spakenburgse club wees mij op de aldaar heersende serene zondagsrust.

 

Wel hebben we op de site van IJsselmeervogels een wedstrijdverslag van de gistermiddag gespeelde wedstrijd gevonden. Bij gebrek aan meer info's nemen we dat verslag intergaal over, met dien verstande dat de schrijver van het stuk moeite had met de juiste schrijfwijze van de spelers van onze beloften. Zo is keeper Stefan Violey indertijd als Stefan van der Lei bij de burgerlijke stand aangegeven. Hij is de keeper van FC Groningen/Cambuur A1. En Mamedou heet natuurlijk Mamedov. Echter, beter een lang verslag met fouten dan geen verslag!

 

Wedstrijdverslag IJsselmeervogels - Jong FC Groningen (bron: clubsite v.v. IJsselmeervogels)

 

IJsselmeervogels - Jong FC Groningen 1-2 (1-2)
Zaterdag 17 juli 2010


Precies een maand na het behalen van de zesde algehele amateurtitel stonden de spelers van IJsselmeervogels alweer op het veld voor de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op de start van de Topklasse. Als tegenstander fungeerde vanmiddag het beloftenteam van Eredivisionist FC Groningen, waar onder andere ex-IJsselmeervogel Wouter Vente zijn opwachting maakte. Het niet al te hoogstaande duel werd gewonnen door de gasten uit het hoge Noorden. Na negentig minuten gevoetbald te hebben stond er een 1-2 eindstand op het scorebord.

 

Onder het oog van ongeveer 500 toeschouwers nam IJsselmeervogels in de beginfase van de wedstrijd het initiatief. In de achtste minuut legde IJsselmeervogels een prima combinatie op de mat. Cerezo Fung a Wing, Geoffrey Verwey en Damiano Schet zorgde voor gevaar op de linkerflank. De inzet van Schet miste echter helaas de goede richting en keeper Stefan Violey kon opgelucht adem halen. Slechts twee minuten na deze aanval moest de keeper van Jong FC Groningen toch de bal uit het net vissen. Nick Kuipers gaf vanaf de rechterflank een afgemeten voorzet op het hoofd van Guido de Graaf. Deze talentvolle voetballer knikte beheerst de bal in het netje en na tien minuten stond IJsselmeervogels op een 1-0 voorsprong.
 
Het antwoord van Jong FC Groningen liet even op zich wachten. Nick Bakker verscheen in de twaalfde minuut gevaarlijk voor de goal van Kevin Balvers, maar hij mikte net iets te hoog en zag zijn inzet over de lat van het IJsselmeervogels doel gaan.

In de 27e minuut was het wel raak voor Jong FC Groningen. Op het randje van buitenspel wist Kelvin Bossman te ontsnappen aan de aandacht van de IJsselmeervogels-defensie. In het duel met doelman Kevin Balvers liet Bossman deze keeper kansloos en de 1-1 was een feit.
In de 43e minuut verscheen de eindstand al op het scorebord. Jong FC Groningen kreeg een vrije trap te nemen, welke niet lekker werd uitverdedigd door de Vogels-defensie. Het leren speeltuig kwam terecht voor de voeten van Norair Mamedou, die vervolgens de bal in de verre hoek buiten het bereik van Kevin Balvers schoot: 1-2
 
In de tweede helft waren er nog enkele kansen voor beide ploegen. Zo speelde Justin van Groen met een prima steekpass Tim Peters vrij. Peters zag zijn inzet helaas in het zijnet eindigen. Ook waren er nog twee kansen te noteren voor Jong FC Groningen, maar twee keer over was het IJsselmeervogels-doelman Kevin Balvers die redding bracht op de inzetten van Norair Mamedou.
 
Opstelling IJsselmeervogels: Kevin Balvers; Tony Tol (32. Mike van de Laar), Bas Mooij, Wilco Krimp, Cerezo Fung a Wing (38. Nick Kuipers, 80. Guido de Graaf); Ceriel Oosthout (32. Jasper Bolland), Nick Kuipers (32. Ramon van Schaik), Damiano Schet (32. Justin van Groen), Guido de Graaf (60. Tony Tol); Tim Peters (60. Ceriel Oosthout) en Geoffrey Verwey (60. Damiano Schet).

Scoreverloop:
10e Guido de Graaf 1-0
28e Kelvin Bosman 1-1
43e Norair Mamedou 1-2


Scheidsrechter: Dhr. B. Evers
Toeschouwers: 500

Verslag: Jan de Graaf