Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

86 gasten online

Bob Schepers debuteert voor Jong FC Groningen

Bob Schepers, het van SC Cambuur afkomstige talent dat na een stage bij de reserves van Everton bij de beloften van FC Groningen is beland (alles over dit avontuur is hier te vinden), heeft gistermiddag zijn debuut gemaakt voor de ploeg van Dick Lukkien. Tegen de amateurs van Be Quick 1887, dat er in juni net niet in slaagde de Topklasse te bereiken (de club uit Haren verloor de finale tegen ARC uit Alphen aan den Rijn na strafschoppen), kwam Schepers in de 75e minuut in het veld ten koste van Gonzalo García, die niet met de hoofdmacht van de FC naar Oberhausen mocht afreizen. De wedstrijd tussen Be Quick 1887 en Jong FC Groningen eindigde zoals hij begon: 0-0. Schepers heeft een soort status aparte binnen de selectie van Jong FC: als enige speler mag hij niet voor het eerste elftal van FC Groningen uitkomen, maar voor de hoofdmacht van SC Cambuur. Cambuur heeft nl. geen beloftenelftal waardoor de Friezen hun diamantje in het kader van het samenwerkingsverband bij de FC hebben gestald.

 

Op de site van FC Groningen verklaarde trainer Dick Lukkien dat de tegenstander, Be Quick 1887, 'aardig defensief' speelde. Jong FC Groningen had het overgrote deel van het balbezit, aldus het verslag. Lukkien: "Het positiespel was aan onze kant goed verzorgd. We creëerden dan ook een behoorlijk aantal kansen en hadden daaruit zeker drie keer moeten scoren. Maar de bezetting voor de goal was niet altijd even goed en de spelers die er stonden, waren niet echt scherp in de afronding."

 

Vanwege het feit dat de keepers Nienhuis en Bakker niet beschikbaar waren (eerstgenoemde zat in Oberhausen op de bank van het eerste van FC Groningen terwijl Bakker geblesseerd van het EK onder 19 jaar is teruggekeerd) stond A1-keeper Van der Lei onder de lat

 

Jong FC Groningen speelde in de volgende opstelling:

 

Van der Lei; Kunst, Lachman, Veldmate, Jansen; Van Dijk, Ben Moussa (60' Mamedov); Rijsdijk, Garcia (75' Schepers), Keurntjes; Menting

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.