Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

134 gasten online

Jong FC Groningen speelt gelijk tegen Jong Vitesse/AGOVV: 0-0

Vanavond is op Corpus den Hoorn de wedstrijd in de belofteneredivisie gespeeld tussen Jong FC Groningen en Jong Vitesse/AGOVV. De ploeg van trainer Dick Lukkien stond 5e met vier punten uit twee duels; de door de Groninger Gerry Hamstra getrainde tegenstander bivakkeerde met één punt op de 11e plaats. Door de gisteren gespeelde oefenwedstrijd van FC Groningen en het vanwege interlandverplichtingen opgeroepen zevental moest Jong FC Groningen het zonder inbreng van eerste elftal-spelers doen, behoudens Darryl Lachman, die op de bank begon. Danny Menting en Koos Werkman maakten na een blessure hun rentree.

De teleurstellende wedstrijd eindigde in 0-0.

 

Het wedstrijdverslag is nu aangevuld met mooie foto's van Jannes Veenstra, zie onderaan het artikel!

 

Een rondje over de parkeerplaats van Sportpark Corpus den Hoorn was vanavond meer de moeite waard dan het kijken naar de wedstrijd. Bij aankomst viel het grote aantal dure bolides op die op de parkeerplaats gestald waren. Bijzonder in het oog springend was een enorme Porsche. Zou Merab Jordania himself de moeite genomen hebben om zijn beloftenelftal in het hoge Noorden aan het werk te zien? Niets was minder waar. De Porsche bleek van Roy Makaay te zijn. Hij was samen met een aantal andere oud-spelers, allemaal deelnemers aan de KNVB-cursus "TC1", op Corpus Den Hoorn neergestreken om de wedstrijd tussen Jong FC Groningen en Jong Vitesse/AGOVV te aanschouwen. Ze kregen helaas een mindere wedstrijd voorgeschoteld. Een bijzonder jong Gronings elftal was weliswaar over vrijwel de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar kon niet echt overtuigen. Te veel spelers probeerden hierbij ook voor eigen succes te gaan. Groningen begon wel goed aan de wedstrijd, en al in de 2e minuut ging een kopbal van Mamedov maar net over. In het vervolg speelde Groningen echter veel te laks, en zo kon de herhaaldelijk blunderende keeper Van der Sman niet echt in verlegenheid gebracht worden.

 

Trainer Gerry Hamstra zal zijn ploeg in de rust hartig toegesproken hebben, want Vitesse/AGOVV begon een stuk scherper en met veel meer inzet aan de tweede helft. Een zwakke trap van keeper Nienhuis leidde vlak na rust de - naar later bleek - grootste kans van de wedstrijd voor de ploeg uit Arnhem in, maar het schot van Kodalak ging net naast. Er waren nog wel wat kansen en mogelijkheden voor Groningen (Mamedov, Menting), maar veel had het allemaal niet om het lijf. Met nog een kwartier op de klok moest Luis Pedro plaats maken voor Darryl Lachman, hetgeen bij de jonge Luis niet in goede aarde viel. Hij was boos en teleurgesteld - een fanatiek mannetje. Jong FC Groningen staat ook na vanavond op de vijfde plek, nu met 5 punten uit drie wedstrijden.

Opstelling Jong FC Groningen:

Nienhuis, Kunst, Luis Pedro (74' Lachman), Werkman, Zinga, Atilay Batbay (A; Dui), Bossman, Nick Bakker (A)(85' Post), Menting, Bos (A), Mamedov

Rest bank: Vente, Van Hezel, Steffen Bakker, Keurntjes

(A = A-junior van FC Groningen/Cambuur A1)

 

De stand na de wedstrijden van vanavond:

 

 

Fotoreportage van Jannes Veenstra:

 

spelersopkomst

 

op de grond: Kelvin Bossman

 

Norair Mamedov

 

Danny Menting

 

Kelvin Bossman

 


Norair Mamedov

 

Luis Pedro da Silva Ferreira en Koos Werkman

 

nr. 7 is Kelvin Bossman ... die de bal verliest (zie volgende foto)

 

nogmaals Kelvin Bossman (met geel schoenwerk)

 

Henk Bos

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.