Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

116 gasten online

Come-back Danny Holla geslaagd; Petter Andersson speelt 90 minuten

Vanavond heeft Danny Holla in de oefenwedstrijd van Jong FC Groningen, dat op het kunstgras van de Esserberg tegen Be Quick 1887 speelde, zijn rentree gemaakt. Holla, voor het laatst op 28 februari jl. actief in een competitiewedstrijd van het eerste elftal van de FC, speelde de eerste helft in de met 1-0 gewonnen wedstrijd. Petter Andersson, die zijn laatste eredivisiewedstrijd op 28 januari 2009 speelde, kon de 90 minuten probleemloos volmaken. Holla bekijkt zijn herstel nog wel van dag tot dag en heeft nog een wat stijve enkel; Petter Andersson lijkt klaar voor het grote werk en zal bij blessures binnen de selectie van Pieter Huistra zijn kans vermoedelijk krijgen.

 

UPDATE: Jannes Veenstra maakte weer een aantal mooie foto's van de wedstrijd, kijk onderaan het verslag!

 

Jong FC Groningen trad vanavond op de Esserberg, de thuishaven van hoofdklasser Be Quick 1887 dat met een combinatieteam van 1e en 2e elftalspelers speelde, aan in de volgende opstelling:

 

Menting

Keurntjes - Andersson - Rijsdijk

Holla - Post

Wagenaar - Werkman - Pedro - Vente

Bakker

 

De wedstijd was met name georganiseerd om Danny Holla eindelijk weer eens wedstrijdritme te laten opdoen na zijn kuitbeenbreuk die hij eerder dit jaar opliep. Holla speelde controlerend op het middenveld en lijkt zijn angst om opnieuw geblesseerd te raken, een normaal verschijnsel na een zware blessure, grotendeels kwijt te zijn. Danny verstopte zich niet en deed het werk dat hij moest doen. Dit geldt ook voor Petter Andersson, die voor het eerst sinds 14 december 2008 (!) de 90 minuten vol kon maken en op tien speelde, direct achter diepe spits Danny Menting. Petter lijkt ook weer aan explosiviteit gewonnen te hebben. Hij ziet als geen ander de vrije ruimte en sprint daar met voorliefde naartoe, maar helaas trof hij op de flanken geen spelers als Tadic en Enevoldsen aan die hem goed zouden moeten kunnen bedienen. Keurntjes en Rijsdijk slaagden er vaak niet in om Petter goed aan te spelen.

 

Tegen de beloften van FC Groningen met een fanatiek storende Holla en een zeer actieve Andersson had Be Quick in de eerste helft geen enkele kans om ook maar iets in de melk te brokkelen. Het was compleet éénrichtingsverkeer op het doel van Be Quick, als door een mirakel bleef de ruststand tot slechts 0-1 in het voordeel van de FC beperkt. Het enige doelpunt werd na een minuut of 10 gescoord door Danny Menting, die een schot van Jeffrey Rijsdijk simpel kon intikken nadat de bal via de paal in zijn voeten was beland. Dat Jong FC niet vaker scoorde vond zijn oorzaak in het feit dat het wel een enorm veldoverwicht had, maar dit niet kon omzetten in veel doelkansen, laat staan doelpunten. De aanvallen strandden vaak in de buurt van het strafschopgebied.

 

Petter, die in twee situaties zomaar een strafschop had kunnen krijgen en ook nog een doelpunt scoorde dat wegens buitenspel werd afgekeurd, zette mooie combinaties op met Menting en Keurntjes. Natuurlijk ging er ook wel eens wat mis bij de Zweed, maar het feit dat hij zich ook in de tweede helft goed staande kon houden en zeer actief betrokken was bij de meeste aanvallen zal hem weer een stukje vertrouwen geven. Mij viel op hoe hij ervoor zorgde altijd aanspeelbaar te zijn. Hij heeft zoals gezegd een oogje voor de vrije ruimte en met nog betere medespelers om hem heen kan hij weer heel erg belangrijk worden.

 

Na de rust bleef Danny Holla zoals vooraf besloten was achter in de kleedkamer, en Dick Lukkien wisselde dat het een lieve lust was. Er kwamen na de thee maar liefst vijf nieuwe spelers in het veld, te weten Van Dijk, Van Hezel, Bossman, Zinga en Mamedov. Het kwam het spel van de FC niet ten goede. Rechtsback Vente, die in de eerste helft niet of nauwelijks in de problemen kwam, had opeens een andere aanvaller tegenover zich, en hij had het in de tweede helft erg moeilijk. Het balverlies dat hij een paar keer leed en het moeizame samenspel met de ook nog wat onwennig spelende Virgil van Dijk bezorgde Be Quick een paar kansen, maar Steffen Bakker hield zijn doel schoon. Overigens speelde de andere back, Jelle Wagenaar, aan de linker kant een zeer solide partij, en was ook opbouwend goed op dreef.

 

Petter Andersson bleef fanatiek spelen en liet net als in de eerste helft mooie dingen zien. Hij was ook niet te beroerd om zich bij corners van Be Quick te laten terugzakken om in het eigen strafschopgebied voor opruiming te zorgen, kortom, aan goede wil ontbreekt het absoluut niet. We zagen hem ook met slijtende passes strooien, ook wel eens naar een in buitenspelpositie staande medespeler, maar hij doet zijn stinkende best en het begint echt te lopen bij hem. Wat hij nu nodig heeft is wedstrijdritme in het eerste, dit zal hem het laatste zetje geven. Voorlopig moet hij eerst maar eens zien bij de wedstrijdselectie van achttien spelers van een eredivisiewedstrijd te komen, maar mocht er de komende weken in Huistra's selectie iemand geblesseerd raken of blijven (Pedersen?), dan zal op Petter ongetwijfeld een beroep worden gedaan.

 

In de tweede helft zagen we de Zweed mooi combineren met Mamedov. Laatsgenoemde zie ik ook van week tot week progressie boeken. Daar waar hij in een eerder stadium nog voornamelijk vanuit alle mogelijke en ook onmogelijke hoeken op doel schoot, daar zoekt hij nu meer en meer de combinatie met een teamgenoot. Als hij deze progressie weet door te trekken, dan zullen we hem ongetwijfeld ooit eens in het eerste zien. Dit geldt ook voor Kelvin Bossman. Er zit veel potentie in deze speler, die soms echter nog wel eens te zelfzuchtig is.

 

Het bleef uiteindelijk bij 0-1. Andersson werd vlak voor het einde nog neergelegd aan de rand van het strafschopgebied en bleef eventjes liggen, maar gelukkig stond hij ongedeerd weer op. Tja ook het publiek houdt de adem nog wel eens in als hij tegen de grond gaat...

 

Al met al een geslaagde avond. Danny Holla zit er weer aan te komen, heeft nu ook wedstrijdritme nodig, en Petter Andersson heeft er nu zijn eerste volledige wedstrijd opzitten en kan ook helemaal vooruit kijken. Dit zagen o.a. ook Andreas Granqvist, zijn hond Dexter, Koen van de Laak en Pieter Huistra, en tal van belangstellenden meer.

 

Reactie Danny Holla na afloop van de wedstrijd (bron: clubsite FC Groningen):

 

“Het was een lekker gevoel om weer het veld op te lopen. Het deed me goed. Het gevoel is moeilijk te beschrijven. Ik ben er bijna zeven maanden uit geweest. Dan is het fijn om weer lekker op het veld te staan en een balletje te kunnen trappen.

 

Voor mijn gevoel gingen de 45 minuten wel goed. Conditioneel voelde het goed en mijn been voelt ook goed. Trainen is heel anders dan een wedstrijd spelen. Dan is het fijn dat we vanavond deze wedstrijd tegen Be Quick hadden. Dit kwam voor mij op een ideaal moment.

 

Over zijn rentree in de eredivisie: “Nee, ik heb geen datum dat ik per se terug wil zijn. Belangrijker is dat ik het gevoel in mijn been weer helemaal terug heb, dat ik conditioneel honderd procent ben en dan zie ik wel wanneer ik weer helemaal fit ben om definitief aan te sluiten.”

 

Opstelling Jong FC Groningen: Bakker: Vente, Luis Pedro, Werkman (46’ Van Dijk), Wagenaar; Holla (46’ Van Hezel), Post (46’ Zinga), Andersson; Rijsdijk (46’ Bossman), Menting (46’ Mamedov), Keurntjes

 

Foto's, gemaakt door Jannes Veenstra:

 

Jong FC Groningen van links naar rechts:
Werkman (aanvoerder), Bakker, Vente, Pedro, Menting, Keurntjes, Post, Rijsdijk, Wagenaar, Andersson, Holla

 

Wouter Vente stoomt op

 

in het midden: Petter Andersson

 

aanval over links via Danny Post en Tim Keurntjes; tussen hen in: Jelle Wagenaar

 

doelpoging FC Groningen, Petter Andersson en Danny Menting tegenover veel verdedigers van Be Quick

 

lichtmasten Be Quick: gevuld met spaarlampen?

 

schot Petter Andersson

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.