Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

139 gasten online

Jong FC Groningen verliest thuis van Jong Feyenoord/Excelsior: 0-2

Vanavond werd op Corpus den Hoorn de jl. maandag afgelaste wedstrijd tussen Jong FC Groningen en Jong Feyenoord/Excelsior ingehaald. Beide ploegen waren in de belofteneredivisie nog ongeslagen: Jong Grunn won 2x en speelde ook 2x gelijk; de Rotterdammers speelden 3x gelijk en wonnen één maal. Het team van trainer Dick Lukkien zou bij winst zijn opgerukt naar de gedeelde eerste plaats. Aan de kant van Jong FC Groningen werd een topzwaar team de wei ingestuurd dat bijna volledig uit eerste elftal-spelers bestond. Desondanks trokken de Rotterdammers met 0-2 aan het langste eind. Deze stand was bij rust al bereikt. Petter Andersson overtuigde wel en lijkt klaar voor het grote werk.

 

Het wedstrijdverslag is weer aangevuld met mooie foto's van Jannes Veenstra, kijk onderaan het artikel!

 

Opstelling Jong FC Groningen:

Van Loo; Kunst, Lachman, Veldmate (80' Post), Metaj; Van de Laak, Femi, Holla (46' Zinga), Menting (71' Keurntjes), Andersson, Mamedov

Rest bank: Nienhuis, Werkman, Wagenaar, Bossman

 

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior:

Van Haeften, Ramsteyn (68' Eekman), á Cohen, Martins Indi, Lumb, Van Haaren, Lagouireh (46' Isoufi), Auassar, Alisic (46' Mossaoui), Ribeiro, Waisapy

Rest bank: Lamprou

 

Scoreverloop:

 

EERSTE HELFT

 

14' 0-1 Martins Indi

23' 0-2 Lagouireh (of was het toch Waisapy?)

 

(inmiddels loopt Zinga warm, wellicht vervanger van Holla die mogelijk weer een helft speelt?)

 

Conclusie eerste helft:

FC Groningen is te nonchalant, vooral achterin. Er zit niet genoeg agressie in het spel. Spelers kijken te veel, zijn te statisch in plaats van dat ze proberen een actie te ondernemen. Het tempo was aan het begin nog wel aardig, maar daarna veel te traag. De beste kansen waren nog voor Petter Andersson, maar verder stelde het spel van de ploeg niet veel voor. Feyenoord is sterk in de omschakeling met snelle jongens.

 

TWEEDE HELFT

 

Danny Holla is inderdaad in de kleedkamer achtergebleven, wij nemen aan dat vooraf bepaald is dat het de bedoeling is dat hij net als tijdens zijn rentree, vorige week dinsdag, één helft zou spelen. Yousouf Zinga is zijn vervanger. Meteen al een enorme kans voor Danny Menting. Ook in het vervolg van de tweede helft komt Feyenoord er niet meer aan te pas. De FC is veel beter, zonder overigens veel kansen af te dwingen. Dit veranderde later nog wel toen kansen niet meer uitbleven. Petter Andersson doet het prima. Hij durft steeds meer en laat mooie dingen zien. Maar ja, het staat nog altijd 0-2... Dit had in de 69e minuut kunnen veranderen toen Darryl Lachman in het strafschopgebied van Feyenoord werd gevloerd, maar een strafschop werd ten onrechte niet gegeven door (de verder ook slecht fluitende) scheidsrechter Tulleners. Vervolgens twee wissels: Tim Keurntjes voor Danny Menting en Danny Post voor Jeroen Veldmate. In de stand komt echter geen verandering meer...

 

Conclusie:

FC Groningen heeft de wedstrijd al in de eerste helft verloren, wellicht door onderschatting. In de tweede helft speelde Groningen veel beter. Zinga overtuigde als linksback; Metaj schoof in de 2e helft door naar het middenveld waar hij veel beter uit de verf kwam. De FC zette in de tweede helft goed druk, Feyenoord kwam er niet meer aan te pas. Mamedov had nog een aantal grote kansen, maar schoot steeds net naast en trof ook éénmaal de lat. 't Is natuurlijk wel een blamage dat dit FC Groningen vanavond niet heeft gewonnen.

 

Als groot pluspunt nemen we mee dat Petter Andersson echt klaar is voor het grote werk. Wat een voetbal zit er in die vent, genieten! Wij hopen dat hij zondag bij de selectie van Pieter Huistra zit.

 

De huidige stand:

 

 

Foto's van Jannes Veenstra:

 

beide ploegen kort voor de aftrap

 

beide trainers: links Dick Lukkien, rechts André Hoekstra

 

Norair Mamedov

 

nogmaals Norair Mamedov

 

Petter Andersson

 

links Danny Menting, rechts Koen van de Laak

 

Mamedov stormt op het doel van Jong Feyenoord af

 

Yousouf Zinga delft het onderspit

 

Tim Keurntjes

 

Danny Post

 

Reageren? Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.