Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

110 gasten online

Ook Jong FC Groningen verslaat Jong Heerenveen/Emmen met 1-0!

Onder het mom van 'wie het kleine niet eert is het grote niet weerd' pakte de site van de club, die we gisteren op een mooie nederlaag hebben getracteerd, groot uit vandaag. De Friezen hadden van de voetballes van gistermiddag weinig geleerd en waren in hun voorbeschouwing op de beloftenpot zeer optimistisch: 'Bij winst in Groningen zou de selectie van trainer Jansen zomaar eens de stap kunnen zetten naar een top drie notering op de ranglijst', zo schreven ze vooraf. Het liep allemaal net even anders. Door een doelpunt van Norair Mamedov in de 45e minuut wonnen de beloften van FC Groningen deze belangrijke wedstrijd met 1-0! De zege was, net als gisteren, verdiend. Dit zullen ook Ron Jans en Raymond Libregts, die net als Hans Nijland en Henk Veldmate aanwezig waren, moeten toegeven.

 

Uitslag: 1-0

 

45' 1-0 Norair Mamedov

RUST

 

Opstelling Jong FC Groningen

Van Loo; Kunst, Werkman, Veldmate, Wagenaar; Holla, Van de Laak, Post, García, Andersson, Mamedov

Bank: Pedro, Keurntjes, Zinga, Nienhuis, Van Dijk, Schepers, Bossman

 

In linies (4-2-3-1):

 

García

Mamedov - Andersson - Van de Laak

Post - Holla

Wagenaar - Veldmate - Werkman - Kunst

Van Loo

 

Opstelling Jong Heerenveen/Emmen:

Steppe; Elyounoussi, Djuricic, Haglund, Narsingh, Gouweleeuw, Fazli, Wolven, Huntink, Shayesteh, Van Anholt

 

Eerste helft:

De wedstrijd wordt in een behoorlijk hoog tempo gespeeld. FC Groningen is de betere ploeg en krijgt in de persoon van Danny Post twee goede kansen: een afstandspoeier in de 8e minuut en een goede kopbal na een vrije schop, een kwartier later. Heerenveen is gevaarlijk in de counter maar heeft nog geen kansen gekregen.

 

Ook in het verdere verloop van de eerste helft is de FC de duidelijk betere ploeg. De Friezen hebben weinig tot niets in te brengen.

 

Op slag van rust de verdiende voorsprong voor de thuisploeg. Uit een mooi uitgespeelde uitval is het Norair Mamedov, afgelopen vrijdagavond nog bij SC Cambuur ingevallen, die de trekker overhaalt: 1-0!

 

Petter Andersson was in de eerste helft erg actief. Hij had een paar mooie momenten maar leidt ook een paar keer balverlies. Hij blijft de ruimtes goed zien. Hij wisselt geregeld met Gonzalo García, de diepe spits, van positie. Ook Danny Holla liet ziet helemaal terug te zijn na zijn blessure. Koen van de Laak liet tenslotte zien ook nog steeds een aardig potje te kunnen voetballen.


Tweede helft

Meteen in de eerste minuut van de tweede helft, met een ongewijzigd FC Groningen, raakt Petter Andersson de paal, na een mooie aanval van Danny Holla. In de tegenaanval is Heerenveen gevaarlijk, maar Van Loo brengt redding.

 

Heerenveen is de tweede helft feller uit de kleedkamer gekomen en krijgt een aantal kansjes. Van Loo keept echter een goede partij. Bij de Groningers speelt Koos Werkman een geweldige wedstrijd! Ook Jelle Wagenaar, de linksback, is erg sterk vanavond.

 

Een kwartier voor tijd vuurt Petter Andersson, die van links mooi naar binnen trok, een mooi afstandsschot af op keeper Steppe. Het schot gaat net naast. Petter durft echt steeds meer, is vanavond ook een paar stevige duels aangegaan. Natuurlijk ging er ook wel eens wat mis. Maar hij begint steeds meer in vorm te komen.

 

García heeft vanavond ook een aantal mooie balletjes laten zien, maar helaas ook weer genoeg typische García-acties...

 

In de 84e minuut ontvangt Danny Holla zijn tweede gele kaart, en ook bij de beloften betekent dit.. rood! Wij zoeken nog even uit of dit betekent dat hij ook een wedstrijdje van het eerste geschorst is... Immers, bij een directe rode kaart in een wedstrijd van de beloften ben je bij een schorsing in die periode ook voor wedstrijden van het eerste geschorst. Bij Jong NEC, dat vanavond uit bij Jong De Graafschap speelt, heeft iemand van NEC ook rood gescoord. We zijn benieuwd wie dit is, met het oog op de wedstrijd van a.s. zaterdag van het eerste!

 

(edit1: het is al uitgezocht: bij een rode kaart in een beloftenwedstrijd door 2x geel ben je alleen voor de beloften geschorst, NIET voor het eerste. Mooi zo!)


(edit 2: een attente lezer van onze site wist ons te melden dat het Joost Ebergen van Jong NEC is geweest die vervroegd onder de douche mocht. Hij speelde dit seizoen nog niet voor het eerste van NEC; hier hebben we dus niet zo veel aan.)

 

(Overigens vallen er vanavond bij de wedstrijd Jong PSV - Jong ajax maar liefst drie rode kaarten, waarvan twee voor de gasten )

 

Er wordt op Corpus wel selectief met rood gestrooid, want aan de andere kant had Huntink verwijderd moeten worden na een vuile overtreding op Mamedov. Er werd echter slechts geel gegeven voor de doodschop, en ook Brian van Loo, die commentaar had op deze te milde straf, kreeg prompt geel. Lachwekkend.

 

87' wissel bij de FC: Virgil van Dijk komt erin voor Mamedov

90' Tim Keurntjes komt in het veld voor Petter Andersson

 

AFGELOPEN! In de knip!

 

Op een tamme eerste helft volgde een leukere tweede helft. Al met al een dik verdiende zege! Door de zege, die volgt op drie nederlagen op rij, zijn de Groningers opgeklommen naar de gedeelde zesde plaats.

 

De huidige stand:

 

 

Statistieken van www.fcgroningen.nl:


Opstelling Jong FC Groningen
Van Loo; Kunst, Werkman, Veldmate, Wagenaar; Holla (84’ rood), Post, Van de Laak, Andersson (92’ Keurntjes), Mamedov (89’ Van Dijk).
Rest bank: Nienhuis, Luis Pedro, Zinga, Schepers, Bossman

 

Score: 45’ Mamedov (Van de Laak) 1-0
Scheidsrechter: De Goeij
Rode kaart: 56’ & 84’ Holla (Groningen; 2x geel)
Gele kaarten: 32’ Haglund (Heerenveen), 85’ Huntink (Heerenveen), 85’ Van Loo (Groningen)

 

Opstelling Jong Heerenveen/ Emmen (bron: site sc Heerenveen)

Steppe; Wolven, Haglund, Gouweleeuw, Huntink; Van Anholt, Djuricic, Shayesteh (77. Seymonson); Narsingh, Fazli (65. Slagveer), Elyounoussi

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.