Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

54 gasten online

Jong FC Groningen speelt gelijk bij Jong Sparta Rotterdam: 0-0

Vanavond werd in de beloften-eredivisie de competitiewedstrijd gespeeld tussen Jong Sparta Rotterdam en Jong FC Groningen. Beide ploegen hadden uit de eerste acht wedstrijden elf punten vergaard en stonden daarmee, overigens samen met de jonkies van Heerenveen/Emmen en Twente, op een gedeelde zesde plaats. Na drie nederlagen op rij wist de ploeg van trainer Dick Lukkien vorige week maandag een belangrijke zege te boeken tegen de beloften van Heerenveen/Emmen; een zege op het Jong Sparta van Geert Meijer zou Groningen wat meer lucht verschaft op de onderste plaatsen, want het verschil met de nummer voorlaatst was maar vier puntjes. De wedstrijd eindigde vanavond echter zoals die begon: 0-0. Aan de kant van Jong FC Groningen speelde Leandro Bacuna mee onder rugnr. 10.

 

Eindstand: 0-0

 

Opstelling Jong FC Groningen:

 

Leonard Nienhuis, Jorrit Kunst, Virgil van Dijk, Koos Werkman (A),  Jelle Wagenaar, Danny Menting, Kelvin Bossman (45' Bob Schepers), Danny Post, Norair Mamedov, Leandro Bacuna (68' Yousouf Zinga), Tim Keurntjes

Rest bank: Tiemen van Hezel, Steffen Bakker, Henk Bos, Nick Bakker

 

Gele kaart: Bacuna (64')

 

Opstelling Jong Sparta Rotterdam:
Mathijs Donatz, Ivan Almeida, Anthony Bentem (A), Rene van Dieren (80' Jeffrey Cesar), Marcellino van der Leeuw, Björn Vlasblom, Cory Chettleburgh, Iliass Bel Hassani, Lucas van Oeveren,  Shayron Curiel, Vinicius Bongaertz

Rest bank: Anouar Boukhari, Mohamed Madmar, Gautam Kalpoe, Paul Gladon, Roy Kortsmit

 

Gele kaarten: Bentem (71'), Chettleburgh (90')

 

Wedstrijdverslag RTV Noord:

 

Jong FC Groningen heeft maandagavond de uitwedstrijd tegen Jong Sparta Rotterdam met 0-0 gelijkgespeeld.

Op sportpark Nieuw Terbregge was de ploeg van trainer Dick Lukkien negentig minuten de betere ploeg, maar het overwicht werd niet in treffers uitgedrukt. Voor rust kregen Leandro Bacuna, Norair Mamedov en Tim Keurntjes goede schietkansen. Doelman Leonard Nienhuis kreeg weinig te doen, maar hij zag de thuisploeg in de 67e minuut wel de bovenkant van de lat raken.

Daarvoor had Mamedov na een uurtje spelen de openingstreffer op de schoen. De spits schoot tegen de paal en zag de bal over de doellijn rollend door de doelman gepakt worden. Negen minuten voor tijd verzuimde scheidsrechter Bakkelo een strafschop aan Jong FC Groningen te geven.

Keurntjes werd na een snelle aanval van achteren onderuit gehaald binnen de beruchte lijnen, maar de leidsman zag de overtreding over het hoofd. Zo bleef het 0-0. Jong FC Groningen blijft op de achtste plaats staan in de Beloften Eredivisie met 12 punten uit 10 wedstrijden.

 

Op de Spartaanse fansite ITWM lezen we o.a. het volgende:


Het was geen al te beste wedstrijd. Er waren niet veel kansen en beide ploegen waren gelijkwaardig aan elkaar, waardoor het gelijkspel terecht was. Lucas van Oeveren kwam het dichtsbij een Spartaans doelpunt, maar zijn vrije trap belandde op de lat.


Voorafgaand aan de wedstrijd hadden we al het volgende geschreven:

 

De wedstrijd wordt vanavond gespeeld op Sportpark Nieuw Terbregge, waar de amateurtak van Sparta haar wedstrijden afwerkt. Het sportpark dient tevens als trainingsfaciliteit voor de profs.

 

In tegenstelling tot vele andere clubs neemt Sparta het beloftengebeuren uitermate serieus. Op de website van de in 1888 (!) opgerichte club lezen we het volgende:

 

De jeugdopleiding is een belangrijk onderdeel van Sparta Rotterdam. Jong Sparta, dat dit seizoen wederom zal uitkomen in de Eredivisie voor Beloftenteams is hiervan ons vlaggenschip. 

De primaire doelstelling voor Jong Sparta is om middels individuele talentontwikkeling spelers door te laten stromen naar het eerste elftal en daarbij is uitkomen in de Eredivisie voor beloftenteams noodzakelijk. De secundaire doelstelling dit jaar is om met Jong Sparta in het linkerrijtje te eindigen.

 

Sportpark Nieuw Terbregge

 

Gezien de stand moge duidelijk zijn dat de ploeg van Lukkien vanavond voor de winst zal winnen strijden en geen boodschap zal hebben aan de primaire en secundaire doelstellingen van haar opponent uit 010.

 

Overigens zijn de F-pupillen van Feyenoord ook geregeld te vinden op het sportpark Nieuw Terbregge. Na de ontmanteling van het eerste van de zieltogende club uit Rotterdam is het wellicht een optie om de F-jes over te hevelen naar De Kuip?

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.