Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

162 gasten online

Jong FC Groningen wint met ruime cijfers van Jong NEC: 5-2

Vanavond werd op Sportpark Corpus den Hoorn op het hoofdveld van GRC Groningen de beloften-eredivisiewedstrijd gespeeld tussen Jong FC Groningen en Jong NEC, oftewel de gedeeld nummer zeven tegen de nummer drie. Aan de kant van het team van Dick Lukkien mochten Femi, Bacuna en Andersson hun opwachting maken. Leandro Bacuna gaf in zijn eerste wedstrijd na zijn enkelblessure gelijk zijn visitekaartje af, hij scoorde drie keer. Ook Petter Andersson pikte een doelpuntje mee. Norair Mamedov verzilverde namens de FC een penalty. Jong FC Groningen heeft nu 15 punten uit 10 wedstrijden en staat daarmee op een keurige vijfde plaats.

 

Het artikel is nu aangevuld met mooie foto's van Jannes Veenstra, kijk helemaal onderaan het stuk!

  

De opstelling van FC Groningen zag er als volgt uit: Nienhuis - Kunst, Lachman (A), Veldmate, Wagenaar - Femi, Menting - Mamedov, Andersson, Keurntjes - Bacuna

Op de bank zaten Van Hezel, Van Dijk, Werkman, Bakker, Bouwer en Bijker

 

Het elftal zag er in linies als volgt uit (4-2-3-1):


Bacuna

Keurntjes - Andersson - Mamedov

Femi - Menting

Wagenaar - Veldmate - Lachman - Kunst

Nienhuis

 

Het scoreverloop:

16' 1-0 Bacuna (assist Menting)

45' 1-1 Wellenberg

49' 1-2 Ten Voorde

59' 2-2 Mamedov (penal na hands)

72' 3-2 Bacuna

78' 4-2 Bacuna

84' 5-2 Andersson (assist Keurntjes)

 

Wedstrijdverslag:

 

De wedstrijd had vanavond twee gezichten. De eerste helft was vermakelijk maar zeker van de kant van FC Groningen niet al te best en wat tam, maar de tweede helft was ronduit goed te noemen. Er werd toen in een veel hoger tempo gespeeld en de zege was meer dan verdiend.

 

Bij aankomst op Sportpark Corpus den Hoorn werden we onaangenaam verrast door de exorbitante prijsverhoging van 20% die op een bekertje koffie was gelegd, kennelijk moet GRC de huurkosten van de als kantine dienst doende container terugverdienen, schande!

 

NEC, dat met maar drie wisselspelers naar Grunn was afgereisd en gecoacht werd door Jack de Gier, bleek over een (citaat M. Jol uit Amsterdam) 'leuk ploegje' te beschikken en toonde aan niet voor niets derde te staan in de eredivisie van de beloften. Omdat FC Groningen aanvankelijk geen al te hoog tempo aan de dag legde kwamen de Nijmegenaren goed mee in de eerste helft. De wedstrijd ging redelijk gelijk op, maar het was Groningen dat na 16 minuten op voorsprong kwam. Het was de vanavond prima spelende Leandro Bacuna die een assist van Danny Menting goed afrondde: 1-0.

 

Als de FC toen met een hoog tempo zou hebben doorgespeeld dan zou de wedstrijd ongetwijfeld al in de eerste helft zijn beslist, maar nu bleef het spannend. In de personen van Femi en Menting leed het ook een aantal keren onnodig balverlies, maar daartegenover stonden ook diverse goede acties van beiden. Zo pakte Femi de bal een aantal keren leuk af van een tegenstander en heeft Menting een prachtige splijtende assist in huis.

 

We zagen een als vanouds storende Petter Andersson die soms ook stevig de duels inging. Ook toonde hij vanavond hoe snel hij kan zijn en was een meester in het afschermen van de bal. Toen er door Youri Loen een overtreding op hem werd gemaakt reageerde hij als door een adder gebeten en moest door de vanavond hopeloos fluitende scheidsrechter Abbink tot de orde worden geroepen. Later schijnt Petter zich nog wel even bij Loen verexcuseerd te hebben, wellicht zag hij zelf ook in dat hij wel wat erg furieus had opgetreden. De hele scene was overigens erg leuk om te zien (Abbink riep Petter tot zich door hard "Hé, nummer tien! Nummer tien!" te roepen - kennelijk hebben we met hem niet met een kenner van Groningse helden van doen.)

 

Jeroen Veldmate kwam soms ook erg offensief uit de hoek, het veelvuldig met de selectie van Pieter Huistra meetrainen doet spelers als Veldmate, Lachman (vanavond aanvoerder) en Kunst goed, zij ontwikkelen zich aardig.

 

Een minuut of tien voor rust ging Andersson goed en karakteristiek voor hem door, ondanks het feit dat hij behoorlijk gehinderd werd. Zijn pass op Bacuna kon toen niet doeltreffend worden afgerond, Leandro schoot net iets te zacht in.

 

Danny Menting en Remy Amieux kregen het een paar keer met elkaar aan de stok, met name laatstgenoemde oogde hierbij erg opgefokt. Op dat moment hadden we niet de indruk dat de wedstrijd met 11 tegen 11 zou eindigen, maar dat deed die uiteindelijk wel.

 

Darryl Lachman schoot nog een keer hard naast uit een corner van Tim keurntjes, en net toen we dachten met een kleine voorsprong te gaan rusten was het Niels Wellenberg die in een scrimmage raak schoot: 1-1 in de 45e minuut.

 

In de rust zal er ongetwijfeld door FC-trainer Lukkien zijn aangegeven dat het tempo wel wat omhoog mocht. Groningen kwam dan ook zeer fanatiek uit de kleedkamer. Al na twee minuten had het op voorsprong kunnen komen, maar het schot van Keurntjes, uit een assist van Andersson, trof geen doel.

 

Vier minuten na rust viel uit het niets de 1-2, toen Rick ten Voorde FC-keeper Leonard Nienhuis klopte. Petter Andersson had in deze aanval van NEC een overtreding gemaakt, maar Abbink paste toen wel goed de voordeelregel toe. Het doelpunt viel te gemakkelijk. Dit besefte Jong Groningen ook, want het ging in een nog rapper tempo spelen. Er kwamen toen ook erg mooie combinaties tot stand. Nadat Bacuna een vrije schop nog net naast zag gaan (een bal die door alles en iedereen, incl. NEC-goalie Sjors Witt, werd gemist ) en Menting uit een corner net naast schoot was het Norair Mamedov die in de 59e minuut de gelijkmaker scoorde. Hij deed dit op curieuze wijze uit een strafschop, toegekend omdat een speler van NEC hands maakte. Mamedovs schot hield het midden tussen een Panenka en een schot hoog in het doel, hij leek in zijn aanloop nog uit te glijden en zal het allemaal heel anders hebben bedoeld, maar hoe dan ook - de FC had de stand weer in evenwicht gebracht: 2-2.

 

Groningen drukte nu wel door. De voorsprong was in de 72e minuut een feit, toen Leandro Bacuna hard inschoot: 3-2! Vóór dat doelpunt was Menting al eens vrij voor kepper Witt verschenen en had Andersson een geweldig stiftje gelanceerd die door diezelfde Witt maar net tot corner kon worden getikt.

 

Femi overigens kon het allemaal goed volhouden en speelde de wedstrijd probleemloos uit, mooi dat hij volledig is hersteld van z'n blessure.

 

Meteen na de 3-2 had Mamedov de wedstrijd al kunnen beslissen toen hij volkomen vrij voor Witt opdook, maar hij miste. Petter maakte een leuk hakje, weliswaar mislukte dit, maar de Zweed zat goed in de wedstrijd en is, daar waren vele supporters het vanavond over eens, weer toe aan speelminuten in het eerste. Zaterdag dan maar, tegen NAC in een kolkende Euroborg?

 

In de 78e minuut bekroonde weer Bacuna en hele mooie aanval van Jong FC Groningen. Het stond 4-2 door drie doelpunten van Leandro en het is duidelijk dat Huistra er met een Bacuna in de vorm van vanavond een luxeprobleem bij heeft.

 

Uit een assist van Tim Keurntjes was het zes minuten voor tijd Petter Andersson die koppend de 5-2 maakte, tot tevredenheid van al zijn fans en idolaten, en dat zijn er heel wat!

 

De score had vanavond nog verder kunnen oplopen, maar het bleef bij 5-2. Met name na rust was het genieten geblazen op Corpus!

 

In het hokje stond iemand van NEC met een camera. Respect voor het werk dat geleverd werd, de hele wedstrijd was live op internet te volgen!

 

Statistieken www.fcgroningen.nl:


Opstelling FC Groningen
Nienhuis; Kunst, Lachman (aanvoerder), Veldmate, Wagenaar; Ajilore, Menting; Mamedov (86’ Bouwer), Andersson, Keurntjes; Bacuna (90’ Van Hezel).
Rest bank: Bakker, Van Dijk, Werkman, Bijker.


Scores: 16’ Bacuna 1-0, 45’ Wellenberg 1-1 (al was het volgens de KNVB Latupeirissa); 49’ Ten Voorde 1-2, 60’ Mamedov (strafschop) 2-2, 72’ Bacuna 3-2, 79’ Bacuna 4-2, 83’ Andersson 5-2.

 

Opstelling NEC:

Witt, Van Dijk, Wellenberg, Ebergen (aanvoerder), Amieiux, Secerovic (80' Secerovic), Latupeirissa (46' Deenen), Loen, Ten Voorde, Grootfaam, Alakmak

Rest bank: Voss

 

Gele kaarten: Grootfaam (12', NEC), Lachman (36', FC Groningen), Van Dijk (59', NEC), Amieux (60', NEC)

 

De huidige stand:

 

 

Foto's, gemaakt door Jannes Veenstra:

 

actie Petter Andersson

 

Leandro Bacuna scoort: 1-0

 

aanvallende actie Leandro Bacuna

 

FC Groningen in de aanval met Jeroen Veldmate en Petter Andersson...

 

... maar beiden weten hier niet te scoren

 

scrimmage voor het doel van NEC: nr. 10 Petter Andersson en nr. 8 Danny Menting

 

Petter Andersson schermt de bal af

 

de actie die leidt tot de penalty: helemaal links maakt Ryan van Dijk hands

 

Norair Mamedov verzilvert de strafschop op wonderlijke wijze

 

Femi in actie

 

Leandro Bacuna scoort weer

 

actie Petter

 

en tot slot Mamedov

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.