Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

139 gasten online

Jong FC Groningen verslaat Jong Heracles Almelo op koud sportpark van VV Actief: 3-1

De beloften van FC Groningen kwamen vanavond eindelijk weer eens in actie. In de afgelopen drie weken zijn alle wedstrijden van Jong FC er door de barre weersomstandigheden uitgevlogen - kortom, het was de hoogste tijd dat de ploeg van Dick Lukkien weer eens aan spelen toekwam. Tegenstander vanavond in Eelde (!) was het beloftenelftal van Heracles Almelo. Het door René Kolmschot getrainde team kwam vorige week wel in actie en schoof toen Jong Feyenoord/Excelsior met 5-0 aan de kant met doelpunten van o.a. Ellery Cairo, Glynor Plet en Andrej Rendla - geen onbekenden. Tussen de FC, tweede in de stand, en Heracles, elfde, zaten maar zes puntjes, en zelfs de nummer vóórlaatst had evenveel punten als Heracles. Kortom, de boel stond dicht bij elkaar. Een zege op de sportvelden van VV Actief was dan ook erg welkom, en de zo gewenste overwinning kwam er ook: Jong FC zegevierde met 3-1!

Onderaan het wedstrijdverslag is nu nog een fraaie fotoreportage van Jannes Veenstra toegevoegd!

 

Scoreverloop:


44' 1-0 Danny Menting (assist Nicklas Pedersen)

Pedersen kreeg de bal in het strafschopgebied, controleerde de bal en legde hem terug op Menting, die hard en laag in de rechter hoek schoot.

RUST

46' 1-1 Ellery Cairo (meteen vanaf de aftrap...)

85' 2-1 Norair Mamedov (afstandsschot)

87' 3-1 Femi

 

Opstelling FC Groningen:

Van Loo; Kunst, Werkman (aanvoerder), Veldmate, Metaj; Ajilore, Bacuna (6' Post), Hiariej, Pedersen (69' Mamedov), Menting, Keurntjes (79' Wagenaar)

Rest bank: Nienhuis, Zinga, Vente


(Tom Hiariej speelt eerst op de plek waar Tim Sparv in het eerste speelt, dus als linker controleur; later wisselde Tom van positie met Femi. Zowel Hiariej als Femi kunnen vanavond vooralsnog geen potten breken op die positie op het middenveld.)

 

Leandro Bacuna moest al na tien minuten worden vervangen door Danny Post. Bacuna leek in de 2e minuut weg te glijden en blesseerde zich daarbij. Hij heeft het nog even geprobeerd maar kon niet verder. Later liep hij wel weer rond op het terrein, zij het wat moeizaam. Maar het lijkt gelukkig toch wat mee te vallen.

 

Aan de uitwisseling van Nicklas Pedersen lag volgens ons geen blessure ten grondslag. Shkodran Metaj ging een linie naar voren toen Wagenaar in de 79e minuut in het veld kwam, en was daarmeen na Hiariej en Femi de derde speler die het op de Tim Sparv-plek mocht proberen. Femi ging vanaf dat moment vóór Metaj spelen.

 

In linies:

 

Pedersen

Keurntjes - Menting - Bacuna (10' Post)

Hiariej - Femi

Metaj - Veldmate - Werkman - Kunst

Van Loo

 

Opstelling Heracles Almelo:

Rendla, Vejinovic, Plet, Rienstra, Reekers, Cairo, Ter Horst (aanvoerder), Hengelman, Jallo, Almubaraki, Bannink

Bank: Telgenkamp, Nieuwboer, Te Wierik, Mannes

 

Wedstrijdverslag

Vanmiddag heeft de eerste selectie van FC Groningen voor het eerst op het kunstgrasveld van VV Actief getraind, en vanavond vond op hetzelfde veld de wedstrijd tussen de beloftenteams van FC Groningen en Heracles Almelo plaats. En de keuze voor dit veld was een goede, het is namelijk een erg mooi veld. In de eerste twintig minuten gooide Heracles heel veel strijd en hier hadden de spelers van FC Groningen veel moeite mee. In het vervolg van de eerste helft nam Groningen echter steeds meer initiatief, al had de passing wel wat nauwkeuriger gekund. Op slag van rust kwam Groningen wel op voorsprong. Een voorzet vanaf de rechter kant werd door Nicklas Pedersen mooi gecontroleerd. Hij legde de bal vervolgens terug op de vrij staande Danny Menting, die de keeper van Heracles kansloos liet met een geplaatst schot in de rechter hoek.

 

Direct vanaf de aftrap voor de tweede helft, de meeste toeschouwers hadden hun plek nog niet eens ingenomen, wist Heracles gelijk te maken. Wie verwacht had dat Groningen er nu vol op zou kletsen om orde op zaken te stellen, kwam helaas bedrogen uit. Het spel van de Trots van het Noorden was veel te onnauwkeurig. Omdat het verdedigend wel heel aardig stond, leverde dit gelukkig maar weinig gevaar voor het Groningse doel op. Groningen had wel twee aardige kansen. Eerst raakte een vermoedelijk als voorzet bedoeld schot van Metaj vanaf de linker kant de lat, en na 55 minuten had Femi de keeper van Heracles al gepasseerd, maar vergat hij vervolgens te scoren. Net toen de meeste toeschouwers al verwachtten dat de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen, schoot Mamedov met een bekeken afstandsschot in de linker hoek raak. Onhoudbaar leek de bal bepaald niet, maar het was wel een mooi schot van Norair. Omdat Heracles bij deze stand wel wat ruimte moest weggeven in de hoop in ieder geval nog een punt uit het vuur te kunnen slepen, kon Femi de wedstrijd vlak voor het einde beslissen: 3-1. Opvallend genoeg ontpopt onze Nigeriaan zich als heuse doelpuntenmachine bij de beloften, zodra hij in een wat aanvallendere rol gaat spelen.

 

Omdat de rode kaart van Sparv er hoe dan ook voor zal zorgen dat Tim Sparv tegen Excelsior en Genemuiden vervangen zal moeten worden, waren onze ogen vanavond met name op de spelers gericht, die hun kunsten op de plek van verdedigende middenvelder mochten vertonen. In de eerste helft speelde Tom Hiariej op de plek van Sparv naast Femi, in de tweede helft was het precies omgekeerd om mocht de laatste tien minuten ook Skhodran Metaj nog op de plek van linker verdedigende middenvelder spelen. Met name Tom Hiariej kon ons vandaag met veel balverlies helaas niet overtuigen. Femi was in onze ogen wel iets beter, maar ook hij is, als hij speelt zoals hij vandaag speelde, geen gelijkwaardige vervanger van onze stille maar o zo belangrijke kracht Sparv. Metaj tenslotte speelde in de eerste helft als linksback uitstekend, maar viel in de tweede helft toch wel wat terug. Kortom, voor Pieter Huistra kon het nog weleens lastig worden om een goede keuze te maken voor deze bijzonder belangrijke positie. Beste man van FC Groningen was vanavond trouwens Jeroen Veldmate, die een erg goede wedstrijd speelde.

 

FOTOREPORTAGE VAN JANNES VEENSTRA:

De spelers betreden het veld

 

Jeroen Veldmate speelde vandaag een puike partij

 

Jong FC Groningen in de aanval

 

Femi heeft de keeper al omspeeld...

 

maar zijn schot gaat voorlangs

 

Mamedov probeert het maar eens met een afstandsschot

 

Gelukkig schiet hij wel raak!

 

Maar het slotakkoord is alsnog voor Femi: 3-1!

 

 

En dan nog een leuke foto van de website van Actief:

 

De huidige stand:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.