Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

237 gasten online

Vanavond rentree Jeffrey Rijsdijk in oefenwedstrijd Jong FC Groningen

Jeffrey Rijsdijk, de al geruime tijd met blessures kampende speler die voorlopig is afgehaakt bij de selectie van Pieter Huistra en bij het beloftenelftal van Dick Lukkien is ondergebracht, maakt vanavond zijn rentree op het voetbalveld. Jong FC Groningen speelt vanavond in het Friese Rottevalle op Sportpark Hagehiem een oefenwedstrijd tegen het door Peter Meinderstma getrainde Harkemase Boys, dat uitkomt in de Topklasse Zaterdag en net terug is van een in het Turkse Yalova belegd trainingskamp. De Friezen hervatten komende zaterdag de competitie tegen IJsselmeervogels. Rijsdijk zal vanavond speelminuten maken in het oefenduel dat om 19:30 uur begint. Aan de kant van Harkemase Boys spelen maar liefst vier oud-spelers van (Jong) FC Groningen, te weten Tony Alberda, Mart Dijkstra, Dennis Krohne en Haïtiaans international Lesly Fellinga.

 

EINDSTAND Harkemase Boys - Jong FC Groningen: 3-1; rentree Jeffrey Rijsdijk geslaagd

 

Kijk verderop voor een kort verslag van de wedstrijd, het scoreverloop en de opstelling van Jong FC Groningen.

 

EINDSTAND Harkemase Boys - Jong FC Groningen: 3-1

 

1-0 Martijn Barto

1-1 Danny Post

2-1 Harvey Bischop

3-1 Tony Alberda

 

Opstelling Jong FC Groningen:

Steffen Bakker; Wagenaar, Werkman, Van Dijk, Vente (60' Nick Bakker) (A-junior); Post, Rijsdijk (46' Rozema (wie is dat? wordt uitgezocht)), Van Hezel (60' Bijker) (A-junior), Mamedov, Keurntjes, Bos (A-junior)

 

Wij hebben ons door zowel dhr. Stelwagen, aanwezig in de kantine van Rottevalle, als door Henk Vegter, teammanager van de beloften van FC Groningen, laten bijpraten over de wedstrijd.

 

Het was een open wedstrijd, waarbij Harkemase Boys net even iets feller speelde dan Jong FC Groningen. Het team van Dick Lukkien hield lang stand, toen het nog 1-1 stond hadden de Friezen al voldoende kansen gehad om de stand naar 2-1, 3-1, 4-1 te tillen. Het middenveld van de beloften van FC Groningen stond niet goed; de Friezen, voor wie a.s. zaterdag de competitie alweer begint, hadden hierdoor met name in de tweede helft een veldoverwicht.

 

De nederlaag voor de jonkies van de FC was dan ook verdiend. Jeffrey Rijsdijk maakte zijn rentree na diverse blessures; hij werd zoals vooraf bepaald in de rust vervangen. Zijn knie heeft de eerste 45 wedstrijdminuten sinds lange tijd echter goed doorstaan.

 

De beloften van FC Groningen trekken komend weekend de grens over om aan maar liefst twee Duitse Hallenturniere deel te nemen, en wel die van Osnabrück en Ibbenbüren. Volgende week dinsdag speelt Jong FC Groningen nog een oefenwedstrijd in Emmeloord bij Topklasser Flevo Boys, waarna de competitie op maandag 24 januari 2011 begint met een uitwedstrijd bij Jong Vitesse. De wedstrijden volgende elkaar vervolgens in hoog tempo op: in twee weken dienen er maar liefst vijf wedstrijden afgewerkt te worden.

 

Teammanager Vegter besloot zijn verslag met de woorden dat ze weten waar ze staan, kortom: er is werk aan de winkel!

 

 

 

Teammanager Henk Vegter van Jong FC Groningen

 

 

 

 

==============================================

 

Jeffrey Rijsdijk werd medio 2009 als talent opgepikt bij Sparta Rotterdam. In de hoofdmacht van de Rotterdamse club heeft hij één keer gespeeld, en dit is ook het aantal malen dat hij tot nu toe voor het eerste van FC Groningen heeft gespeeld. Zijn enige optreden betrof een invalbeurt van acht minuten in de op 16 augustus 2009 met 1-2 verloren thuiswedstrijd tegen NAC.

 

Door diverse blessures is een echte doorbraak van de nu 23-jarige Rijsdijk, wiens contract aan het einde van dit seizoen afloopt, uitgebleven. Laten we hopen dat hij een prima tweede seizoenshelft kan neerzetten, waarin hij gevrijwaard blijft van verder blessureleed!

 

hopelijk is het alleen met de medische staf trainen voor Rijsdijk nu verleden tijd!

 

Vier ex-Groningers spelen nu bij Harkemase Boys:

 

Lesly Fellinga      Tony Alberda        Mart Dijkstra       Dennis Krohne

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.