Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

224 gasten online

Jong FC Groningen verplettert Jong Vitesse/AGOVV: 1-5!

Ook Jong FC Groningen hervatte vanavond eindelijk de competitie. Het kwam in actie op Sportpark Walburgen in Gendt, de thuishaven van o.a. De Bataven waar ook het gecombineerde beloftenelftal van Vitesse en AGOVV zijn thuiswedstrijden afwerkt. Het was een wedstrijd tussen de nummer zes, Vitesse/AGOVV, en twee, FC Groningen. FC Groningen stond evenveel punten achter op koploper PSV, als vóór op de nummer voorlaatst, Sparta - kortom, Jong PSV kan de champagne binnenkort koud zetten. Jong Vitesse/AGOVV wordt getraind door Gerry Hamstra, oud-speler van de Stad Groninger-clubs Oranje Nassau, FC Lewenborg, Hellas VC en GRC Groningen en voormalig hoofdtrainer van Emmen. Ook bij de beloften van Vitesse heeft de internationaliseringswaanzin toegeslagen: Hamstra moet het doen met spelers als Pinarci, Kodalak, Damasco, Dashi, Tekay en niet te vergeten Vakalopoulos.

 

(Edit: Met de hierboven genoemde laatste zin zitten wij mijlenever bezijden de waarheid. Een oplettende lezer uit Gelderland meldde ons zojuist: "Al die genoemde spelers hebben de Nederlandse nationaliteit en op Michael Vakalopoulos na komen ze allemaal uit de Vitesse/AGOVV Voetbalacademie." Onze excuses dat wij het beleid van Jong Vitesse/AGOVV per abuis op één kam met dat van de hoofdmacht hebben geschoren.)

 

Jong FC Groningen heeft de wedstrijd met 1-5 gewonnen, na bij rust nog met 1-0 te hebben achtergestaan! Norair Mamedov scoorde in de tweede helft maar liefst drie maal!

 

Opstelling Jong FC Groningen:

 

Nienhuis; Kunst, Van Dijk, Werkman (aanvoerder), Wagenaar; Menting, Van Hezel, Post (85' Van Nieff), Mamedov, Rijsdijk (80' Bossman), Keurntjes

Bank: Vente, Bossman, Van Nieff (A-junior), Steffen Bakker, Alim Öztürk (A-junior)

 

Scoreverloop:

1-0 (16' Vakalopoulos)

1-1 (53' Mamedov)

1-2 (64' Mamedov)

1-3 (68' Keurntjes)

1-4 (82' Van Hezel)

1-5 (83' Mamedov)

 

De eerste helft was een gelijkopgaande strijd tussen twee ploegen die in hoog tempo speelden. Er waren kansen aan beide kanten. Jong Vitesse/AGOVV kwam op voorsprong door een doelpunt van de 20-jarige aanvoerder en laatste man, Michalis Vakalopoulos, die binnenkopte uit een voorzet van links.

 

In de tweede helft kon Jong Vitesse/AGOVV het fysiek niet meer bolwerken en maakte bovendien een aantal individuele fouten. Het team van Dick Lukkien was sneller, krachtiger, beter in de duels en won uiteindelijk dik verdiend. Norair Mamedov vestigde de aandacht op zich met maar liefst drie doelpunten.

 

(Info's met veel dank aan dhr. Kleren (die mij na afloop bijpraatte en vertelde "U zult er niet verdrietig van worden: het is 1-5 geworden"), vorig seizoen nog de teammanger van Jong Vitesse en nu de gastheer bij de thuis duels van Jong Vitesse/AGOVV.)

 

De huidige stand:

 

 

(later meer)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.