Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

103 gasten online

Jong FC Groningen - Jong ADO Den Haag: 4-1

Of de vorige thuiszege van de beloften (een eclatante 4-0 tegen de jonkies uit Alkmaar) binnenkort uit de boeken weggestreept zal worden wegens het opgedoekt zijn van Scheringa's kluchtige bank weten we nu nog niet, laten we het vanavond maar even bij de wedstrijd van onze eigen coming stars tegen de beloften uit de residentie houden, vanavond om 18:30 uur. Verslaggever Florén is ter plaatse op Corpus den Hoorn, op deze plek zullen we jullie van de belangrijkste feiten op de hoogte houden. Forza FCG Online, forza Grunn!

 

 

Eindstand: 4-1

30' Bacuna 1-0

44' Ignacio 1-1 (tenminste, zo leek het, goal werd echter afgekeurd)

RUST

48' Menting 2-0

64' Bacuna 3-0

75' Toornstra 3-1

78' Zonneveld 4-1

EINDSTAND

 

Opstelling Jong FC Groningen:

Nienhuis; Hiariej, Lachman, Dijkstra, Jansen; Olijve, Bacuna, Zonneveld (80'? Krohne), Garcia; Nordstrand (60' Kluin), Menting

 

Rest bank: Pomstra, Kunst, Wagenaar, Ter Wielen, Tripsas

 

Opstelling Jong ADO Den Haag:

Coutinho, Tillema, Schwiebbe, Kum, Van der Ree, De Geer, Achterberg, Gielisse, Ignacio, Van den Bergh, Antonia, Coutinho

 

Rest bank: Owel, Toornstra, Visser, Strooker, Koreling, Van der Dussen, Van Wijngen

 

Het was een leuke wedstrijd vanavond op Corpus den Hoorn, waarin Leandro Bacuna en Danny Menting lieten zien het contract, dat deze beide spelers van FC Groningen gekregen hebben, zeker waard zijn. De beloften van FC Groningen, aangevuld met een aantal spelers van het eerste elftal, begonnen een beetje afwachtend aan de wedstrijd, daarna was het een groot deel van de eerste helft een aardig gelijk opgaande wedstrijd. In de 22e minuut kwam ADO bijna tot scoren via Raily Ignacio, maar uiteindelijk was het Leandro Bacuna die de score opende. In de 40ste minuut wist keeper Nienhuis de voorsprong met een prachtige redding op de lijn te bewaren. Eén minuut voor rust leek de stand dan toch gelijk te worden, maar het doelpunt van wederom Raily Ignacio werd door het goed fluitende arbitrale trio wegens buitenspel afgekeurd.

 

Groningen begon scherp aan de tweede helft, en al na drie minuten lag de bal alweer achter keeper Coutinho (die van de wietplantage). Deze keer was het Danny Menting die uit een voorzet van Bacuna scoorde. Diezelfde Bacuna wist in de 64ste minuut wederom de Haagse keeper te passeren, deze keer met een mooie streep. Dit was voor ADO het teken om toch te proberen iets terug te doen. Een schot in de 69ste minuut ging nog via de binnenkant van de paal weer uit het doel, maar in de 75ste minuut was het dan toch raak. Invaller Toornstra schoot de bal van grote afstand precies in de rechter hoek. Nog geen vijf minuten later bracht Mike Zonneveld met een prachtige vrije trap de eindstand op het scorebord, 4-1. Dit was ook gelijk een van de laatste balcontacten, voordat Zonneveld plaats mocht maken voor Dennis Krohne, die in de 90ste minuut nog bijna de 5-1 wist te scoren, aardig keeperwerk van de Haagse keeper wist dit echter te voorkomen. Naast de al eerder genoemde Bacuna en Menting, moet ook zeker het goede spel van Gonzalo Garcia genoemd worden. Garcia sjouwde het hele veld over en had een werkelijk voorbeeldige inzet. Morten Nordstrand kon zich vandaag niet echt onderscheiden, al liet hij wel zien bepaald niet zelfzuchtig te zijn. Als hij het gevoel heeft dat een andere speler er beter voor staat, legt hij de bal keurig opzij (al zou hij het soms best even zelf mogen proberen). Jong FC Groningen is door deze ruime zege gestegen naar de tweede plaats van de beloftencompetitie, met drie punten achterstand op koploper PSV.

 

Aardig gebaar van FC Groningen was dat alle vandaag aanwezige supporters een vrijkaartje kregen voor de wedstrijd van volgende week tegen Jong Feyenoord, die voor de verandering in de Euroborg gespeeld zal worden.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.