Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

84 gasten online

Jong FC Groningen verslaat Jong De Graafschap: 1-0

Vanavond kwamen de beloften van FC Groningen in actie. Wegens onbespeelbaarheid van de grasmat van Corpus week de ploeg van Dick Lukkien uit naar het kunstgrasveld van VV Actief. De nummer twee, Jong FC Groningen, liet tegen de nummer 11, Jong De Graafschap, niets aan het toeval over en speelde met negen eerste elftalspelers. Normaal gesproken leert de ervaring dat een team met veel ingespeelde beloftenspelers beter voor de dag komt dan een team van wissels van het eerste, maar vanavond was de FC veel beter dan de tegenstander uit Doetinchem. Jong FC Groningen won met 1-0 door een doelpunt van Femi en liet legio kansen onbenut. Tom Hiariej stond rechtsback en zal zondag ongetwijfeld ook bij het eerste op die plek staan omdat Maikel Kieftenbeld tegen Willem II geschorst is.

 

(Norair Mamedov schoot in de 93e minuut in eerste instantie een penalty op de paal. In de rebound verzilverde hij hem alsnog maar toen had scheidsrechter Bakkelo al gefloten voor het einde van de wedstrijd, een merkwaardige beslissing.)

(Een oplettende lezer schreef ons later dat de scheidsrechter weliswaar conform spelregel 7 handelde, maar misschien niet al te slim. Spelregel 7 luidt: "De speeltijd wordt verlengd om een strafschop te laten nemen aan het eind van elke helft of aan het einde

van de 1e of 2e helft van de verlenging. De scheidsrechter dient het gevolg van de genomen strafschop af te wachten." In dit geval schiet hij hem tegen de paal. Dus strafschop gemist, einde wedstrijd.)
 

Inmiddels hebben wij nog een fraaie fotoreportage van Jannes Veenstra kunnen toevoegen! Kijk onderaan dit artikel.

 

Scoreverloop:


57' 1-0 Femi (na een vrije trap van Bacuna)

Bijzonderheid: Mamedov mist een strafschop in de 93e minuut

(Via de keeper kreeg Mamedov de bal terug, uiteindelijk schiet hij hem wel in het doel maar tussen zijn eerste en tweede poging fluit scheidsrechter Bakkelo voor het einde van de wedstrijd, op z'n minst een curieuze beslissing.)

 

Opstelling Jong FC Groningen:

1 Van Loo; 2 Hiariej (63' Wagenaar), 3 Lachman, 4 Veldmate, 5 Metaj; 6 Femi, 7 Kunst (55' Post), 8 Menting, 9 Mamedov, 10 García (80' Keurntjes), 11 Bacuna

Rest bank: Werkman, Nienhuis, Van Dijk, Rijsdijk

 

Eerste helft:

FC Groningen is de veel betere ploeg met drie goede kansen voor Norair Mamedov. Scoren is vanavond vooralsnog het probleem. Bacuna en García spelen geen beste wedstrijd; Brian van Loo heeft het erg koud want hij heeft bijna niks te doen.

 

Tweede helft:

In de 55e minuut verlaat Jorrit Kunst geblesseerd het veld en wordt vervangen door Danny Post. Korte tijd later scoort Femi uit een vrije schop van Bacuna. Ook in de tweede helft is de FC de veel en veel betere ploeg, maar het lukte spelers als Mamedov, Menting en Bacuna niet om goede kansen te verzilveren.

 

Hier de fotoreportage van Jannes Veenstra:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.