Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

147 gasten online

Jong FC Groningen speelt gelijk bij Jong Feyenoord/Excelsior - Jong FC Groningen: 0-0

Vanavond werd op Sportcomplex Varkenoord, het domein van de Sportclub Feyenoord, de beloften-eredivisiewedstrijd gespeeld tussen Jong Feyenoord/Excelsior, als negende geklasseerd, en de nummer twee, Jong FC Groningen. Eerder dit seizoen ging de heenwedstrijd op Corpus met 0-2 verloren voor de equipe van Dick Lukkien. De ploeg van André Hoekstra speelde de laatste twee weken een thuiswedstrijd tegen Jong PSV, onbetwist koploper bij de beloften. In de competitie werd het 1-1; de Rotterdammers versloegen de Brabanders vervolgens in de beker na strafschoppen, daar waar Jong FC Groningen er tegen eerstedivisionist Jong Den Bosch uitvloog.

De wedstrijd eindigde zoals die begon: 0-0.

 

Jong FC Groningen speelde vanavond met o.a. Darryl Lachman, Shkodran Metaj, Leandro Bacuna, Norair Mamedov en Gonzalo García (gisteren opvallend genoeg niet eens wisselspeler in Doetinchem); Kelvin Bossman ontbrak helaas wegens griep. Aan de kant van Jong Feyenoord/Excelsior draafden ook diverse klinkende namen op.

 

Kijk voor een kort wedstrijdverslag verderop in dit artikel.

 

Opstelling Jong FC Groningen:

1 Leonard Nienhuis; 2 Darryl Lachman, 3 Virgil van Dijk, 4 Koos Werkman (aanvoerder), 5 Shkodran Metaj, 6 Danny Menting, 7 Leandro Bacuna, 8 Danny Post (63' Jelle Wagenaar), 9 Norair Mamedov (90' Jeffrey Rijsdijk), 10 Gonzalo García (70' Tiemen van Hezel), 11 Tim Keurntjes

Rest bank: 16 Steffen Bakker, 18 Yousouf Zinga, 19 Wouter Vente

 

Kelvin Bossman zou normaal gesproken ook op de bank hebben gezeten, maar hij is door griep geveld en moest noodgedwongen in Groningen achterblijven.

 

Bij Jong Feyenoord/Excelsior speelden o.a. Rob van Dijk (deze maand pas 42 lentes jong geworden), André Bahia, Leroy Fer, Søren Larsen, Jerson Cabral en Ricky van Haaren.

 

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior:

Van Dijk; Samseij (84’ Rutten), Van Steensel, Bahia, Martins Indi; Mokotjo, Van Haaren, Fer (61’ Cornelissens); Simon, Larsen (61’ Cabral) en Lagouireh.

 

Kort wedstrijdverslag:

 

In de eerste helft was Jong Feyenoord/Excelsior wat beter, al kregen de beloften van FC Groningen de beste kans in de eerste 45 minuten. Na een foutieve terugspeelbal van Bahia ging Norair Mamedov alleen op de wat bejaarde keeper Rob Van Dijk af, maar onze topscorer werkte de bal met een lob over en naast het doel.

 

In de tweede helft was Jong FC Groningen iets beter en kreeg een aantal kansen in de persoon van Gonzalo García en Mamedov.

 

García, die op de tien-positie begon,  was aan de bal wel goed, maar omdat hij niet meeverdedigt dreigde het team van Dick Lukkien de slag op het middenveld te verliezen, waarna de coach ingreep en García naar de spits liet doorschuiven. Tim Keurntjes liet zich een linie terugzakken en ging op tien spelen. Na 70 minuten werd García gewisseld vanwege een lichte spierblessure. Hij gaf zelf aan dat hij last had en werd uit voorzorg naar de kant gehaald.

 

Leen van Steensel kopte nog raak uit een vrije trap van Ricky van Haaren, maar die treffer werd wegens buitenspel geannuleerd.

 

Al met al was het gelijke spel wel een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

 

Sportcomplex Varkenoord, onder de rook van De Kuip

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.