Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

126 gasten online

Luis Pedro al sinds oktober aan de kant met vervelende liesblessure

Sinds 18 oktober 2010 is het stil rond Luis Pedro da Silva Ferreira, kortweg Luis Pedro. Op die dag zat hij voor het laatst bij de selectie van Jong FC Groningen dat Jong Heerenveen/Emmen, o.a. onder het toeziend oog van Ron Jans die een dag eerder ook al op een nederlaag door FC Groningen was getrakteerd, met 1-0 versloeg. Luis Pedro kwam die avond niet in actie en werd vervolgens door een liesblessure geveld. We zijn ruim drie maanden verder maar de blessure is nog altijd niet genezen. Het is wel de verwachting dat hij binnenkort eindelijk weer op het trainingsveld te bewonderen zal zijn. Gelukkig maar. Luis Pedro, vorige maand 19 jaar geworden, is dit seizoen, net als de eveneens langdurig geblesseerde Hilal Ben Moussa, vervroegd doorgestroomd van de A1-selectie naar Jong FC Groningen, maar beide enorme talenten zijn al maandenlang uit de running. Ben Moussa vanwege een gescheurde kruisband. Hilal, die in mei 19 jaar wordt, traint inmiddels weer. Kelvin Bossman tenslotte is geveld door griep en zal morgen de training weer oppakken.

 

Op 14 juni 2010 schreven we in dit artikel dat Luis Pedro da Silva Ferreira een contract had getekend bij FC Groningen voor de duur van twee seizoenen met een optie voor nog eens een seizoen. De FC ziet veel in de jonge verdediger, over wie het het volgende schreef: "De van v.v. Helpman afkomstige Luis Pedro speelt sinds vijf jaar in de jeugdopleiding van FC Groningen en doorliep van de C2 alle teams. Dit seizoen maakt de 18-jarige speler vervroegd de overstap naar Jong FC Groningen. Hij zal bovendien op maandag 28 juli de training aanvangen bij de eerste selectie." 

 

Luis, geboren in Angola maar al vijf jaar spelend voor diverse jeugdelftallen van de FC, maakte in mei nog grote indruk tijdens het Eurovoetbal-jeugdtoernooi. De verdediger speelde ijzersterk en ging met de trofee voor de beste speler van het toernooi aan de haal. Hij wordt ook wel de Granqvist van de jeugd genoemd.

 

Wij hopen dat Luis zo snel mogelijk herstelt van zijn blessure. Wie weet waar Jong FC Groningen, momenteel heel netjes als tweede geklasseerd in de beloften-eredivisie, gestaan zou hebben als het dit seizoen vanaf het begin over een fitte Luis Pedro, Ben Moussa en Bossman zou hebben kunnen beschikken...

 

Over Kelvin Bossman gesproken: ook hij was langdurig geblesseerd, maar is inmiddels hersteld en maakt weer geregeld deel uit van de wedstrijdselectie van Jong FC Groningen. Het was de bedoeling dat hij afgelopen maandag bij de groep gezeten zou hebben bij de uitwedstrijd tegen Jong Feyenoord/Excelsior, maar de griepgolf die momenteel over Groningen trekt had ook Bossman geveld. Het gaat echter alweer de goede kant op en hij zal morgen weer aansluiten bij de training van de beloften. Net op tijd, want maandag zal een groep van ongeveer 80 supporters uit Beilen speciaal voor hem naar de Euroborg reizen waar die avond de wedstrijd tussen Jong FC Groningen en koploper Jong PSV wordt gspeeld. Wij hopen dat deze 80 in weer en wind meelevende fans van Kelvin Bossman hem langdurig in actie zullen zien!

 

Kelvin Bossman scoort tegen Jong Sparta

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.