Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

72 gasten online

Jong FC Groningen verliest oefenduel tegen FC Emmen nipt met 2-3;

rentree Petter Andersson, Femi, Kelvin Bossman en Jorrit Kunst

De beloften van FC Groningen speelden vanmiddag op het hoofdveld van Gronitas een oefenduel tegen de hoofdmacht van FC Emmen, dat uitkomt in de Jupiler League. Bij Jong FC Groningen starten de van blessureleed terugkomende eerste elftal-spelers Petter Andersson, Femi en Jorrit Kunst in de basis; ook Kelvin Bossman speelt vanaf het begin. Petter Andersson (die in de eerste helft een forse tik tegen zijn enkel kreeg, maar gelukkig kon doorspelen), Femi en Kunst werden in de rust vervangen.

 

Eindstand: 2-3; kijk verderop voor de opstelling van Jong FC Groningen en het scoreverloop.

 

Scoreverloop:

 

Eerste helft

3' 0-1 Radovan Mitrovic

 

Petter Andersson kreeg in de eerste helft een behoorlijke tik tegen zijn "slechte been", maar hij werd "gelukkig" op zijn enkel geraakt en niet op zijn knie. Hij schreeuwde het uit na die schop, het publiek schrok behoorlijk, maar Petter speelde de eerste helft gelukkig uit. Van de Zweed was verder op wat steekpassjes na niet heel veel te zien, hij speelde erg voorzichtig en leek ook nog wat bang.

 

Petter gaf later echter aan dat hij tevreden was: "Het voelt goed", aldus onze topper.

 

Tweede helft:

50' 1-1 Kelvin Bossman

60' 2-1 Wouter Vente

85' 2-2 Bart de Groot

90' 2-3 Tjaronn Chery

 

Opstelling Jong FC Groningen:

 

Bakker; Kunst (46' Vente), Van Dijk, Werkman, Wagenaar, Femi (46' Mark Diemers) (van FC Groningen/Cambuur A1), Van Hezel, Keurntjes, Andersson (46' Post), Rijsdijk, Bossman


Ultrakort wedstrijdverslag:

 

Het was een leuke, gelijkopgaande wedstrijd, waarbij de beloften van FC Groningen zeker gelijkwaardig waren aan de ploeg uit de Jupiler League. Kelvin Bossman zag in de eerste helft ook nog een doelpunt afgekeurd worden, en werkelijk niemand weet waarom, behalve vermoedelijk de scheidsrechter. Jeffrey Rijsdijk scoorde ook nog bijna, maar trof slechts de paal.

 

Aan de kant van FC Emmen was Tjaronn Chery, die ook in de belangstelling staat van FC Groningen, de matchwinner. Chery wist zeker te overtuigen. Het is een snelle, wendbare speler met een goed schot in de benen.

 

Wedstrijdverslag van de site van FC Emmen:


FC Emmen heeft dinsdagmiddag een oefenduel tegen Jong FC Groningen met 3-2 gewonnen. De wedstrijd werd in Groningen op het terrein van Gronitas gespeeld.

 

FC Emmen maakte van de gelegenheid gebruik om een speler te testen. Gradus Hempenius, speler van topklasser Achilles '29 uit Groesbeek speelde negentig minuten en maakte een goede indruk. De 26-jarige Tukker, hij bracht zijn jeugd voor een groot deel door bij SC Enschede, stond links op het middenveld. Hempenius heeft voor het volgende seizoen al aangekondigd voor Excelsior '31 te gaan spelen. Een contract bij een betaalde club kan daarin natuurlijk verandering brengen.


De wedstrijd begon goed voor FC Emmen want al in de derde minuut profiteerde Radovan Mitrovic van een keepersfout. Het was de enige treffer in de eerste 45 minuten waarin de Emmenaren weinig kansen weg gaven. Na de wisseling van speelhelften leek FC Emmen de wedstrijd uit handen te geven. De Groningers kregen de ruimte en achtereenvolgens Kevin Bossman en Wouter Vente zorgden voor een 2-1 stand. FC Emmen had daarna ook op een 3-1 achterstand kunnen komen ware het niet dat een Groninger aanvaller de staander toucheerde. FC Emmen trok in de slotfase vervolgens de winst naar zich toe. Bart de Groot scoorde acht minuten voor tijd na een mooie actie de gelijkmaker en in de slotminuut tekende Tjaronn Chery na een dieptepass van de goed spelende Leonardo voor de 2-3. Randy Wolters kreeg zelfs nog een mogelijkheid op 2-4 maar liet die onbenut.


Jong FC Groningen-FC Emmen 2-3. 3. Mitrovic 0-1, 50. Bossman 1-1, 55. Vente 2-1, 82. De Groot 2-2, 90. Chery 2-3.
Jong FC Groningen: Bakker; Kunst (46. Vente), Van Dijk, Werkman, Wagenaar, Femi (46. Diemers), Van Hezel, Keurntjes, Andersson (46. Post), Rijsdijk, Bossman.

FC Emmen: Bangma; Leonardo, Fischer, Zimmerman (46. De Groot), Stolte, Velda (65. Görtz), Poldervaart (46. Shayesteh), Hempenius, Wolters, Mitrovic, Ter Heide (46. Chery).

 

(inmiddels hebben we hier een fotoreportage van Jannes Veenstra geplaatst)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek!