Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

87 gasten online

Vanavond: Jong FC Groningen - Jong FC Twente --> uitslag: 2-1

Vermoedelijk in een zonovergoten Euroborg staan vanavond om 18:30 uur de beloftenelftallen van FC Groningen en FC Twente aan de aftrap. Voor de equipe van Dick Lukkien is de tweede plaats het hoogst haalbare nu Jong PSV op drie speelronden van het einde het kampioenschap al in de wacht heeft gesleept. De Eindhovenaren moeten vanavond aantreden tegen Jong Heracles, dat aan een opmars bezig is en inmiddels evenveel punten als FC Groningen heeft vergaard. De Tukkers van trainer Jos Daerden, die de honneurs in oktober overnam van René Hake, staan in het rechter rijtje en zouden dus op een pittige nederlaag getrakteerd moeten kunnen worden.

 

Kijk voor de opstelling van Jong FC Groningen, dat met diverse A-selectiespelers aantreedt, en het scoreverloop verderop.

 

Het winnende doelpunt van Petter Andersson

 

Scoreverloop:

 

21' 1-0 Virgil van Dijk (schitterend genomen vrije schop!)

35' 1-1 Ninos Gouriye

RUST

60' 2-1 Petter Andersson

 

Opstelling Jong FC Groningen:

Luciano, Lachman, Van Dijk, Veldmate, Wagenaar, Femi, Rijsdijk, Metaj, Mamedov, Andersson, Keurntjes

Bank: o.a. Nienhuis, Menting, Werkman

 

Eerste helft

Jong FC Groningen is goed gestart. In de eerste vijf minuten kunnen we al kansen noteren voor Petter Andersson en Norair Mamedov. Na tien minuten kunnen we stellen dat Jong FC Grunn een groot veldoverwicht heeft.

 

Het spelbeeld zet zich voort. Na 18 minuten kan Jong FC Groningen al bogen op vier corners.

 

Na 21 minuten de dik verdiende voorsprong voor de thuisploeg. Virgil van Dijk schiet een vrije schop schitterend binnen! 1-0!

 

Het publiek geniet, het is tot nu toe een heel aantrekkelijke wedstrijd! De lange zijde Oost zit redelijk vol, maar er is minder publiek op de wedstrijd afgekomen dan bij andere beloftenthuiswedstrijden die in de schoolvakantie wel eens in de Euroborg worden gehouden.

 

Luciano vliegt volledig onder de bal door als Jong FC Twente na ruim een half uur de eerste corner krijgt. Gelukkig geen tegendoelpunt...

 

Helaas valt na 35 minuten toch de (onverdiende) gelijkmaker: 1-1. Petter Andersson leidt balverlies en uiteindelijk rolt de bal, geschoten door Gouriye, via de paal en de rug van Luciano, die net te laat komt, langzaam het doel in. Jammer. Twente werd weliswaar iets sterker, maar de betere ploeg was zeker nog de FC.

 

Op Norair Mamedov worden veel overtredingen gemaakt. Een echte handenbinder is dat! Petter Andersson is weliswaar niet altijd even gelukkig in z'n acties, maar hij kletst er wel vol in, dat zien we graag!

 

Op slag van rust krijgt Norair Mamedov nog een grote kans na een schitterende pass van Virgil van Dijk. Mamedov kwam vrij voor de keeper en wipte de bal over de keeper heen, maar de bal belandde helaas op het dak van het doel... Deze kans had een beter lot verdiend! Met Virgil van Dijk noemen we ook gelijk één van de uitblinkers aan de kant van Jong FC Groningen.

 

Even later is het rust.

 

Tweede helft

Jong FC Groningen komt met een ongewijzigde ploeg uit de kleedkamer. In de eerste vier minuten krijgen de Groningers twee grote kansen, allebei door mooie passes van Petter Andersson. Jeffrey Rijsdijk schiet echter net naast en Tim Keurntjes' schot is te slap. Vervolgens is het Petter zelf die schot in de aanbieding heeft, maar ook zijn poging is net te slap. Jong FC Groningen is dus goed aan de tweede helft begonnen!

 

Kritische noot: Darryl Lachman. De man speelt erg nonchalant vandaag. (edit: gaandeweg de wedstrijd herstelde hij zich wel)

 

Na een uur spelen komt Jong FC Groningen opnieuw op voorsprong: 2-1 door Petter Andersson! De Zweed kwam vrij voor de keeper na een mooie loopactie waaraan ook nog een fraaie pass van Metaj vooraf ging en wipte de bal heel beheerst over de keeper van Jong FC Twente! Petter bloeit in de tweede helft ook helemaal op. Wat ons betreft is de opmaat voor een prachtige revival die het eerste elftal naar Europa brengt!

 

Even later is het weer Petter Andersson die bijna scoort. Hij raakt de bal echter niet helemaal goed en schiet vrij hoog over.

 

We zouden bijna vergeten dat we ook nog een tegenstander hebben. Na 67 minuten krijgt de ploeg uit Enschede echter een vrije schop op de rand van het strafschopgebied. De bal gaat net naast. Het is lang geleden dat we zo'n leuke wedstrijd van de beloften hebben gezien!

 

Inmiddels heeft Jong Heracles de leiding genomen bij de landskampioen, Jong PSV: 1-2. Mochten zowel FC Groningen als Heracles Almelo vanavond winnen, dan behoudt Heracles helaas de tweede plaats... In Eindhoven staat het nu zelfs 1-3...

 

We zien Danny Menting inmiddels warmlopen. 2-3 in Eindhoven, één doelpuntje nog voor de thuisploeg daar en Jong FC Groningen is terug op de tweede plaats!

 

In de 79e minuut krijgt FC Twente nog een grote kans door prutswerk van Luciano, die geen al te beste wedstrijd keept. De kansen voor Brian van Loo stijgen om ook zaterdag bij Vitesse onder de lat te staan (de schorsing van Luciano is immers ten einde). (edit: Luciano had later nog wel een aantal goede reddingen!)

 

Na een hele sterke fase van Jong FC Groningen, met veel kansen of mogelijkheden, wordt Jong FC Twente nu weer iets sterker.

 

In de 82e minuut een dubbele wissel: Petter Andersson en Tim Keurntjes verlaten het veld. Onder voorbehoud komen Henk Bos (A-junior) en Wouter Vente erin. Zucht, Jong Heracles Almelo komt op 2-4...

(Henk Bos zit echter te twitteren en zal dat niet vanaf het veld doen. Hij is dus vermoedelijk toch niet ingevallen ;-)

(Edit: Het bleken Tiemen van Hezel en Sicco Bouwer geweest te zijn, met beide wissels zaten we er dus volledig naast.)

 

De beide wissels hebben niet goed uitgepakt, Twente is nu beter. Gelukkig zit de wedstrijd er zo op!

 

Nog een opvallende speler: Femi. Hij doet het goed als controleur! Heracles wint met 2-4 bij de kampioen uit Eindhoven, die er kennelijk met de pet naar gegooid heeft.

 

In de Euroborg zit de wedstrijd nu in de extra tijd. Gouriye schiet nog een keer op het doel, maar Luciano redt goed.

 

Even later is het afgelopen en heeft Jong FC Groningen deze leuke wedstrijd met 2-1 gewonnen! Het blijft wel op de derde plaats staan, maar deze wedstrijd geeft vertrouwen!

 

Statistieken van www.fcgroningen.nl:

 

Opstelling Jong FC Groningen
Luciano; Kunst, Van Dijk, Veldmate, Wagenaar; Ajilore, Metaj; Rijsdijk, Andersson (82’ Van Hezel), Keurntjes (82’ Bouwer); Mamedov.
Rest bank: Nienhuis, Menting, Vente, Zinga, Diemers.


Toeschouwers: 2.071
Scores: 22’ Van Dijk (vrije trap) 1-0, 35’ Gouriye 1-1; 60’ Andersson (Metaj) 2-1.
Scheidsrechter: Wijbenga
Gele kaarten FC Groningen: 62’ Metaj, 69’ Keurntjes

 

Opstelling Jong FC Twente

Marsman, Stockentree, Mannes, Bouma, Rannankari, Röseler, Berghuis, Promes, Orsula (75’ Peters), Bannink, Gouriye

 

De huidige stand:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.