Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

87 gasten online

Ook beloften FC Groningen ongelukkig gelijk: 0-0 tegen Jong Feyenoord/Excelsior

In navolging van de hoofdmacht die gisteren verzuimde de volle winst tegen Utrecht te pakken zijn ook de beloften van FC Groningen vanavond in de voor ca. 1/3 gevulde Euroborg niet verder gekomen dan een doelpuntloos gelijkspel. Tegen het als derde geklasseerde Jong Feyenoord/Excelsior hadden de Grunnigers het beste van het spel en verreweg de beste kansen, maar met name Danny Menting liet dotten van kansen onbenut. Na zeven speelrondes staan de jonkies van de FC nog altijd tweede, maar koploper PSV liep twee punten uit door een knappe 1-3 zege bij Jong Ajax.

 

Jong FC Groningen had vandaag de eer in de Groene Hel te mogen spelen, normaliter het decor van het eerste. Door de toegangskaartjes tegen spotprijzen van de hand te doen wisten naar schatting ruim 6.000 fanatieke, meest luidruchtig krijsende tieners, de weg naar het stadion te vinden.

 

De beloften van FC Groningen traden aan in de volgende opstelling:

 

Leon ter Wielen; Jorrit Kunst, Darryl Lachman, Michael Jansen (66' Mart Dijkstra), Jelle Wagenaar; Frank Olijve, Leandro Bacuna, Gonzalo García, Mike Zonneveld; Serhat Koç (60' Dennis Krohne), Danny Menting (89' Pepijn Kluin)

 

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Darley; Weber, Ramsteijn, Bovenberg (90’ De Lange), Nelom; Been (75’ Van Duijn), Ribeiro, Janota; Pedro, Hagary en Pattinama (80’ Monteiro)

 

De wedstrijd kende min of meer twee gezichten. De eerste helft was voor de Groningers, met niet al teveel kansen; in de rust kreeg het Rotterdamse samenraapsel van de verenigingen Feyenoord en Excelsior vermoedelijk een donderspeech voor de kiezen want de ploeg uit Rotjeknor begon furieus aan de tweede helft. In de 56e minuut moest onze zeer getalenteerde keeper Ter Wielen alles uit de kast halen om met een geweldige reflex de gasten van scoren af te houden. De Rotterdamse storm luwde echter kort daarna waarna het alleen nog maar Jong FC Groningen was wat de klok sloeg. Wij noteren een kans van Koç (ongelukkig spelend vanavond) in de 58e minuut na een mooie voorzet van García (nog altijd zijn scheermes kwijt gezien zijn volle haardos en vrij goed op dreef vanavond), dezelfde García die in de 67e minuut net niet genoeg snelheid kon ontwikkelen na een mooie pass van de verder tegenvallende Dennis Krohne die in de 60e minuut in het veld was gekomen voor Koç, een bal van Menting die in de 70e minuut van de lijn werd gehaald, een geweldig schot van Bacuna (vrij onopvallend acterend vanavond) dat in de 72e minuut maar ternauwernood tot corner kon worden verwerkt, een actie van Menting drie minuten later die ook slechts tot een corner leidde, volledige chaos in het vijandelijke strafschopgebied in de 77e minuut [u leest het goed, in elke minuut gebeurde er in die fase wel wat!], en toen iedereen in de 79e minuut dacht: hè, hè nu valt eindelijk de 1-0 ... toen schoot de volledig vrijstaande Danny Menting snoeihard op de paal. Net als een krap etmaal geleden kreeg de thuisploeg de bal er maar niet in. Vlak voor tijd kwam Pepijn Kluin nog in het veld voor de moegestreden Menting, maar de blondeling, afkomstig uit de geplaagde Alkmaarse kaasstreek waar nu het stadion inclusief de trainingsvelden door één van de talloze schuldeisers lijkt te zijn opgeëist, kon het verschil in de paar minuten speeltijd die hem werden gegund ook niet meer maken.

 

Gezegd moet worden dat Zonneveld niet allen goed speelde, met een prima inzet en slidings-op-het-randje, maar ook - net als Thomas Enevoldsen - lekker indraaiende corners nam die vaak voor het nodige gevaar zorgden.

 

Frank Olijve, zoals te doen gebruikelijk onze aanvoerder, liep super fanatiek, ja bijna als een opgefokte stier rond, het zal alles te maken hebben met zijn Amsterdamse afkomst die ervoor zorgt dat de tegenstander zelfs in een wedstrijd tegen jongelingen uit Rotterdam voor een rode doek wordt aangezien. Heerlijk om te zien!

 

In de slotminuut kregen we nog een mooie actie van García voorgeschoteld maar de zojuist om zijn inzet en passie geroemde Olijve kon er net niet bij.

 

De prima leidende scheidsrechter, wiens naam wij nog trachten te achterhalen, blies na een handvol extra minuten blessuretijd voor het laatst waarna de van hun herfstvakantie genietende kids het bed mochten opzoeken.

 

De gang naar het Heilige der Heiligen was weer meer dan de moeite waard!

 

Forza Grunn!