Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

112 gasten online

(Jong) FC Groningen wint met 6-0 van Sockers FC Chicago

Vanmiddag speelde (Jong) FC Groningen op het tweede veld van Gronitas een oefenwedstrijd tegen het Amerikaanse Sockers FC Chicago. Hoewel dit werd aangekondigd als een oefenwedstrijd van Jong FC Groningen, moeten we gezien de opstelling constateren dat het 'gewoon' een extra oefenwedstrijd van de gecombineerde A- en B-kern van de selectie van FC Groningen betrof. FC Groningen won de wedstrijd met maar liefst 6-0.

 

De opstelling van de eerste helft zag er als volgt uit:

Nienhuis - Luis Pedro, Ivens, Femi, Metaj - Holla (A) , Sparv - Bacuna, Pedersen, Bos - Suk

De opstelling van de tweede helft:

Fij - Kappelhof, Van Dijk, Kwakman, Bakker - Kieftenbeld, Hiariej - Batbay, Ben Moussa, Tadic (A) - Matavz

 


Bij Chicago was o.a. 'Winnetou' van de partij

 

Inmiddels is het artikel van een wedstrijdverslag en een item van Eredivisie Live voorzien, kijk verderop!

 

Scoreverloop:

4'   1-0 Sparv (assist Pedersen)

18' 2-0 Pedersen (assist Holla)

26' 3-0 Holla (penalty na overtreding op Luis Pedro)

37' 4-0 Bacuna (assist Suk)

85' 5-0 Matavz (assist Tadic)

90' 6-0 Hiariej (assist Tadic)

 

Wedstrijdverslag

 

Het was een wedstrijd met twee gezichten. Was de FC in de eerste helft heer en meester en stond er na 45 minuten als door een wonder 'slechts' 4-0 op het scorebord, in de tweede helft, toen beide ploegen met twee compleet andere elftallen speelden, kon FC Groningen veel minder een vuist maken en vielen er alleen in de slotfase nog twee doelpunten.

 

Eerste helft

 

FC Groningen speelde in de eerste helft in linies als volgt:

 

Suk

Bos - Pedersen - Bacuna

Sparv - Holla (aanvoerder)

Metaj - Femi - Ivens - Pedersen

Nienhuis

 

Net als afgelopen zaterdag tegen Veendam begon Huistra, of in dit geval Dick Lukkien, met het duo Sparv-Holla als controleurs, daar waar in eerdere oefenwedstrijden en ook op de training steevast getraind werd met het duo Sparv-Hiariej en met het koppel Holla-Kieftenbeld als back-up.

 

In onze ogen lijkt Danny Holla meer en meer op de uitstekende Holla van vóór zijn beenbreuk. Hij is fysiek sterk, speelt gedreven, eist in de verdediging de ballen op en heeft dreiging naar voren. In de eerste helft strooide hij ook met goede passes. In deze vorm lijkt het koppel Sparv-Holla beter uit de verf te komen dan het koppel Sparv-Hiariej.

 

Overigens neemt Tim Sparv nog een schorsing van één wedstrijd mee naar het komende seizoen, dus uit bij Roda JC zullen we de Fin helaas moeten missen. We zijn benieuwd hoe Huistra het controlerende middenveld dan invult. Speelt hij met bv. Holla en Hiariej of Kieftenbeld, of posteert hij Virgil van Dijk dan naast Jonas Ivens centraal achterin waardoor Kees Kwakman in Kerkrade een linie kan doorschuiven? We zijn benieuwd!

 

Eveneens positief opgevallen is Nicklas Pedersen. Hij speelde 'op tien', als vervanger van Petter Andersson, en nu de frèle Deen fit is kan hij laten zien wat hij in zijn mars heeft, en dat is veel. Technisch is hij zeer begaafd en hij heeft een goed overzicht. Hij was in de eerste helft één van de uitblinkers, maar wij hebben al te vaak meegemaakt dat op een goede fase een fase met blessures volgde, dus wij rekenen ons zeker niet rijk. Vandaag speelde hij echter erg goed en was zeer actief.

 

Het eerste team van de tegenstander, Sockers FC Chicago, speelt in de USA op het hoogste niveau, maar vanmiddag speelde er een soort Jong Chicago-variant. De Amerikanen zijn drie weken in Nederland en spelen in die periode maar liefst tien wedstrijden. Overigens speelde Jong FC Groningen ook vorig jaar in de voorbereiding al een keer tegen Sockers FC. Het won toen met 4-1 door doelpunten van Yousouf Zinga, Virgil van Dijk (2x) en Norair Mamedov, zie ons kleine artikel daarover.

 

Al na vier minuten werd de score geopend. Uit een assist van Nicklas Pedersen schoot Tim Sparv hard in de hoek: 1-0.

 

FC Groningen ging goed door en na ruim een kwartier werd de score verdubbeld. Danny Holla gaf voor en Nicklas Pedersen maakte bekwaam de 2-0. Op dat moment had Shkodran Metaj met een mooi diagonaal schot bijna gescoord en aan de andere kant was het Chicago dat net naast had geschoten.

 

Er was nog geen half uur gespeeld of de 3-0 kon worden genoteerd. Uit een mooi driehoekje (Holla-Sparv-Luis Pedro) werd de jonge rechtsback, die nog wel aan het tempo moet wennen maar een lekkere offensieve drive heeft en bovendien niet te beroerd is om af en toe een nuttige overtreding dan wel doodschop uit te delen, neergelegd in het strafschopgebied. De scheidsrechter wees gedecideerd op de stip en Danny Holla joeg de bal al even gedecideerd via de onderkant lat tegen de touwen: 3-0.

 

Een volgende combinatie via Bacuna en Bos werd door laatstgenoemde op de lat geschoten, en even later zagen we een mooie driehoek tussen Holla, Sparv en Metaj. In de eerste helft speelde de FC echt goed, het liet fris en scherp voetbal zien en de ploeg was erg geconcentreerd. De volgende goal kon dan ook niet uitblijven en het was Hyun Jun Suk die in de 37e minuut Leandro Bacuna bediende en hij maakte netjes de 4-0.

 

Nicklas Pedersen had bijna het slotakkoord van de eerste helft, maar uit een combinatie met Luis Pedro en Bacuna schoot de Deen over.

 

Tweede helft

 

FC Groningen speelde in de tweede helft in linies als volgt:

 

Matavz

Tadic - Ben Moussa - Batbay

Hiariej - Kieftenbeld

Bakker - Kwakman - Van Dijk - Kappelhof

Fij

 

De tweede helft begon nog wel aardig met een schot voorlangs van Tom Hiariej, die door Hilal Ben Moussa, die wederom speelminuten kon maken en het aardig deed 'op tien', mooi was bediend. Hiariej had echter beter kunnen afspelen op de volledig vrijstaande Tim Matavz.

 

Duidelijk was dat Matavz niet scherp aan de wedstrijd was begonnen. Het was alsof de tegenstander van vandaag hem maar moeilijk kon motiveren en de concentratie spatte er bij de jonge Sloveen bepaald niet van af.

 

Chicago deed het in het tweede bedrijf juist beter dan vóór de thee en Renze Fij moest een paar maal redden, anders was de hatelijke nul van het bord geschoten. Fij redde overigens steeds op prachtige wijze, in hem schuilt, net als in Stefan van der Lei, een nóg jeugdiger keeperstalent dat de FC op de achterhand heeft, een goede keeper.

 

Chicago kreeg dus wat kansen, en bij Groningen liep het niet goed. Uit een voorzet van Hilal Ben Moussa kopte 'Winnetou' bijna in zijn eigen doel, en even later was het Matavz die een moeilijke kans niet kon benutten, de bal ging net naast.

 

Na een half uur vond de FC het eindelijk nodig wat meer te gaan aanzetten en opeens regende het kansen. Matavz schoot na een combinatie, opgezet door Hiariej en Ben Moussa, hoog over, en even later omspeelde Dusan Tadic, fraai aangespeeld door Tim Matavz, de Amerikaanse keeper en leek te scoren, maar op de doellijn kon een verdediger redding brengen. Wij zagen de bal achter de lijn, maar de grensrechter, die overigens op de juiste hoogte stond, dacht er anders over.

 

Weer kort daarna schoot Matavz, na een één-tweetje met Tadic, net naast. Duidelijk was dat als de FC er een schepje bovenop deed, dat de Amerikanen pardoes werden weggeblazen.

 

Matavz bleek er dus in het laatste kwartier van de tweede helft wel zin in te hebben en dit betaalde zich vijf minuten vóór het einde van de wedstrijd uit in de 5-0. Tadic zette een combinatie op met Tim Matavz en onze topscorer van vorig seizoen joeg de bal hard en goed in het doel.

 

De mooiste actie van de wedstrijd bleef bewaard tot de 90e minuut. Weer Tadic, die ook komend seizoen weer een koning van de assists lijkt te willen worden, bediende Tom Hiariej, en Tom controleerde de bal technisch echt fantastisch en schoot heerlijk de 6-0 binnen.

 

Kort daarna zat de wedstrijd erop en waren we tot onze eigen verrassing getuige geweest van eigenlijk een extra oefenwedstrijd van het eerste elftal.

 

Woensdag wachten de Turken van Ankaragücü, wat ons betreft is dan het motto: heelblijven in Oude Pekela!

 

O.a. aanwezig op Corpus: teammanager Theo Huizinga, technisch manager Henk Veldmate en clubarts Frank Baarveld

 

De geblesseerde Thomas Enevoldsen nam ook de moeite de wedstrijd te bekijken

 

Leonard Nienhuis rolt de bal uit

 

De scheidsrechter en zijn assistenten, op de achtergrond de bank van Chicago

 

Toegift: item van gisteren van Eredivisie Live, met interviews met Kwakman en Huistra:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.