Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

282 gasten online

Jong FC Groningen wint ruim van Flevo Boys Emmeloord: 4-0

Op de velden van VV Harkstede oefent Jong FC Groningen vanavond tegen Flevo Boys Emmeloord. Nu er slechts een kleine B-kern is overgebleven bij FC Groningen participeren steevast diverse A-elftalspelers aan wedstrijden van Jong FC Groningen, en dat zal vanavond niet anders zijn. Extra cachet aan de wedstrijd vanavond geeft de Oostenrijkse proefspeler Patrick Haas. De 18-jarige linker middenvelder mag vanavond laten zien wat hij kan. De wedstrijd begint om 19:30 uur en wij zullen onze lezers met tussenstanden en een wedstrijdverslag (incl. foto's van Jannes!) verblijden.

 

 

Eindstand: 4-0; doelpunten Petter Andersson (2x), Hyun Jun Suk en Matías Jones.

Kijk verderop voor opstelling en wedstrijdverslag; morgen foto's van Jannes!

 

(Wij hebben na de wedstrijd aan Henk Veldmate laten weten dat de FC het contract met Petter Andersson wat ons betreft maar snel moet verlengen, gezien de vorm waarin de Zweed steekt, waarop de technisch manager liet weten: 'Wat ons betreft wel.' Wat ons betreft het nieuws van de dag!)

 

 

En dit is 'm dus, de 18-jarige Oostenrijkse proefspeler Patrick Haas, die op

ons een prima indruk maakte. Kijk verder voor meer foto's van Jannes Veenstra!

 

Fotoreportage van Jong FC Groningen - Flevo Boys Emmeloord van Jannes Veenstra:

 

Afbeelding 002 (Small)
Afbeelding 004 (Small)
Afbeelding 008 (Small)
Afbeelding 019 (Small)
Afbeelding 022 (Small)
Afbeelding 027 (Small)
Afbeelding 028 (Small)
Afbeelding 032 (Small)
Afbeelding 037 (Small)
Afbeelding 043 (Small)
Afbeelding 048 (Small)
Afbeelding 051 (Small)
Afbeelding 061 (Small)
Afbeelding 064 (Small)
Afbeelding 066 (Small)
Afbeelding 100 (Small)
Afbeelding 112 (Small)
Afbeelding 125 (Small)
Afbeelding 137 (Small)
Afbeelding 138 (Small)
Afbeelding 139 (Small)
Afbeelding 147 (Small)
Afbeelding 153 (Small)
Afbeelding 156 (Small)
Afbeelding 163 (Small)
Afbeelding 169 (Small)
Afbeelding 179 (Small)
Afbeelding 193 (Small)
Afbeelding 200 (Small)
Afbeelding 202 (Small)
Afbeelding 213 (Small)
Afbeelding 214 (Small)
Afbeelding 221 (Small)
Afbeelding 224 (Small)
Afbeelding 244 (Small)
Afbeelding 264 (Small)
Afbeelding 268 (Small)
Afbeelding 294 (Small)
Afbeelding 297 (Small)
Afbeelding 394 (Small)
Afbeelding 403 (Small)
Afbeelding 412 (Small)
Afbeelding 469 (Small)
Afbeelding 478 (Small)
Afbeelding 485 (Small)
Afbeelding 565 (Small)
Afbeelding 575 (Small)
Afbeelding 617 (Small)
Afbeelding 622 (Small)
Afbeelding 661 (Small)
01/50 
start stop bwd fwd

 

Scoreverloop:


Eerste helft

11' 1-0 Petter Andersson (assist Jones)

31' 2-0 Hyun Jun Suk (assist Hoxhaj)

 

Tweede helft

52' 3-0 Matías Jones (assist Keurntjes)

82' 4-0 Petter Andersson (eigen actie)

 

Opstelling Jong FC Groningen:

Renze Fij; Luis Pedro, Virgil van Dijk, Nick Bakker, Emil Johansson; Henk Bos, Petrit Hoxhaj; Matías Jones, Petter Andersson (aanvoerder), Tim Keurntjes; Hyun Jun Suk

 

Bank: Agil Etemadi, Patrick Haas, Atilay Batbay, Hilal Ben Moussa, Jesse Renken (A1), Jöel van Nieff (A1)

 

In linies:

 

Suk

Bos (33' Haas) - Andersson (aanvoerder) - Jones (62' Bos)

Keurntjes (62' Ben Moussa) - Hoxhaj

Johansson - Bakker - Van Dijk - Luis Pedro (56' Batbay)

Fij

 

Eerste helft

 

Onder de aanwezigen o.a. Pieter Huistra, Henk Veldmate, Grads Fühler en Paul Zweverink. Met de warming-up houden zich Dick Lukkien en Gerard Wiekens, assistent-trainer van SC Veendam, bezig. De aanwezigheid van Wiekens is te verklaren met het feit dat Hoxhaj van Veendam in de basis begint. De Oostenrijkse proefspeler Patrick Haas begint op de bank.

 

Na 11 minuten komt Jong FC Groningen in de stromende regen van Harkstede op voorsprong door een rake kopbal van captain Petter Andersson: 1-0. De assist wordt verzorgd door Matías Jones met een hele mooie lange pass over de verdediging van Flevo Boys heen. Petters landgenoot en oud-ploeggenoot van Hammarby, Emil Johansson, speelt overigens een sterke openingsfase.

 

Al na 20 minuten in de eerste helft mag Patrick Haas zich gaan warmlopen. Virgil van Dijk speelt overigens als een heerser achterin. Het Jong Fc groningen dat hier speelt is een leuk elftal, er zit veel voetbal in deze ploeg! Henk Bos is overigens iets minder op dreef, we nemen aan dat hij zo wordt gewisseld.

 

Na 31 minuten komt Jong FC Groningen op 2-0 door een doelpunt van Hyun Jun Suk! De voorzet komt van Veendammer Petrit Hoxhaj. Even later wordt Henk Bos inderdaad naar de kant gehaald en komt Patrick Haas, die even daarvoor instructies van Gerard Wiekens heeft gekregen, in de ploeg. Tim Keurntjes schuift een linie naar voren en neemt de positie van Henk Bos in; Patrick Haas speelt nu op zijn favoriete positie: linker middenvelder.

 

Petter Andersson, die sterk speelt, heeft zijn rechter knie aan de achterkant ingetapet.

 

Over tegenstander Flevo Boys kunnen we nog zeggen dat de ploeg uit Emmeloord aardig begon, maar gaandeweg de eerste helft wel wat weg zakte.

 

Tweede helft

 

Aan het begin van de tweede helft scoort Patrick haas bijna op aangeven van petter Andersson. Het resultaat is een corner, die niks oplevert.

 

Inmiddels loopt Atilay Batbay warm. Jones en Keurntjes wisselen goed van positie, inmiddels speelt de Uruguayaan aan de linker kant. In de 52e minuut scoort Matías Jones: hij maakt een schitterende assist (in de vorm van een lobje) van Tim Keurntjes af: 3-0! Even daarvoor had Matías overigens net naast geschoten uit een afstandsschot.

 

Hilal Ben Moussa en verassend genoeg Henk Bos lopen nu ook warm. In de 56e minuut gaat Luis Pedro naar de kant; in zijn plaats speelt nu Atilay Batbay.

 

Virgil van Dijk speelt een beetje als Andreas Granqvist: hij zoekt de momenten uit waarin hij lekker naar voren kan opstomen. Dit leverde een prachtige aanval op die eindigde met een bal van Suk op de kruising.

 

Even later gaan Keurntjes en Jones naar de kant en komen Ben Moussa en Bos (die dus al eerder speelde) erin.

 

Na ruim 20 minuten na rust komt Flevo Boys voor het eerst in de tweede helft bij het doel van Fij. Het levert meteen een corner op. Renze Fij wordt vervolgens gepasseerd, maar Emil Johansson redt op (of achter? de lijn. Het lijkt er verdacht veel op dat dit eigenlijk een doelpunt was, maar hij telt niet.

 

Wat opvalt bij Patrick Haas: de Oostenrijker heeft een prachtige verre pass in de benen! Wij vinden dit een leuke speler! Vorig jaar was hij overigens bijna naar Heerenveen gegaan, maar de clubs kwamen er toen niet uit.

 

Emil Johansson speelde in de eerste helft erg sterk, maar maakt na rust wel wat fouten die tot balverlies leiden. Flevo Boys is echter te zwak om hiervan te profiteren.

 

In de 82e minuut stoomt Petter Andersson lekker op vanuit het middenveld en rond koeltjes af: 4-0!

 

In het restant van de wedstrijd gebeurt weinig meer. Jong FC Groningen wint deze oefenpot netjes met 4-0!

==============================

 

Flevo Boys Emmeloord degradeerde vorig seizoen uit de Topklasse. De ploeg van trainer Willem Brouwer eindigde op een 14e plaats, waardoor het team, dat met een afschuwelijk Amsterdams aandoend tenue speelt, komend seizoen in de Hoofdklasse zal spelen. De ploeg is nog niet zo lang in training en oefende onlangs tegen Topklasser Capelle (1-3 nederlaag) en zal op 16 augustus a.s. op de Langeleegte tegen SC Veendam spelen.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.