Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

214 gasten online

Jong FC Groningen wint ruim bij vv Holwierde: 0-4

Vanavond spelen de beloften van FC Groningen op Sportpark Katmis in Holwierde de laatste oefenwedstrijd in de aanloop naar het komende seizoen, dat a.s. maandag op Corpus van start gaat met een thuiswedstrijd tegen Jong Heracles Almelo. Tegenstander vanavond is het door Dick van Streun getrainde vv Holwierde,een sterke amateurvereniging die uitkomt in de Eerste Klasse. Aan de kant van Jong FC Groningen verwachten we o.a. Thomas Enevoldsen, Virgil van Dijk, Matías Jones en Emil Johansson. Deze spelers ontbraken gisteren bij het roeispektakel van de eerste selectie om zich op het trainingsveld voor te bereiden op de oefenwedstrijd van de beloften. Hyun Jun Suk blesseerde zich gisteren op die training licht aan zijn enkel, maar het euvel lijkt niet ernstig. Ook hij komt vanavond ongetwijfeld in actie.

 

Kijk verderop voor de opstelling van Jong FC Groningen, met zes spelers van de A-selectie, en een live-verslag!


Eindstand Holwierde - Jong FC Groningen: 0-4

 

 

 

 

Kijk verderop voor een mooie fotoreportage van Jannes Veenstra!

 

 

 

 

Fotoreportage van vv Holwierde - Jong FC Groningen van Jannes Veenstra:

 

Afbeelding 002 (Small)
Afbeelding 004 (Small)
Afbeelding 011 (Small)
Afbeelding 020 (Small)
Afbeelding 031 (Small)
Afbeelding 040 (Small)
Afbeelding 041 (Small)
Afbeelding 045 (Small)
Afbeelding 051 (Small)
Afbeelding 055 (Small)
Afbeelding 069 (Small)
Afbeelding 071 (Small)
Afbeelding 073 (Small)
Afbeelding 075 (Small)
Afbeelding 081 (Small)
Afbeelding 085 (Small)
Afbeelding 090 (Small)
Afbeelding 093 (Small)
Afbeelding 098 (Small)
Afbeelding 105 (Small)
Afbeelding 112 (Small)
Afbeelding 113 (Small)
Afbeelding 150 (Small)
Afbeelding 160 (Small)
Afbeelding 162 (Small)
Afbeelding 167 (Small)
Afbeelding 172 (Small)
Afbeelding 173 (Small)
Afbeelding 179 (Small)
Afbeelding 192 (Small)
Afbeelding 201 (Small)
Afbeelding 203 (Small)
Afbeelding 206 (Small)
Afbeelding 215 (Small)
Afbeelding 238 (Small)
Afbeelding 248 (Small)
Afbeelding 262 (Small)
Afbeelding 271 (Small)
Afbeelding 274 (Small)
Afbeelding 281 (Small)
Afbeelding 311 (Small)
Afbeelding 327 (Small)
Afbeelding 370 (Small)
Afbeelding 395 (Small)
01/44 
start stop bwd fwd

 

Scoreverloop:


EERSTE HELFT

23' 0-1 Thomas Enevoldsen (assist Matías Jones)

36' 0-2 Nick Bakker (assist Hyun Jun Suk)

42' 0-3 Hyun Jun Suk (assist Thomas Enevoldsen)

 

TWEEDE HELFT

76' 0-4 Matías Jones (vrije trap)

 

Opstelling Jong FC Groningen:

Agil Etemadi; Johan Kappelhof, Virgil van Dijk, Nick Bakker, Emil Johansson; Atilay Batbay, Tim Keurntjes; Thomas Enevoldsen, Henk Bos, Matías Jones; Hyun Jun Suk


In linies:

 

Suk

Jones - Bos - Enevoldsen

Keurntjes (75' Ottens) - Batbay (46' Ben Moussa)

Johansson - Bakker (60' Luis Pedro) - Van Dijk (aanvoerder) - Kappelhof

Etemadi

 

Bank: Renze Fij, Luis Pedro, Hilal Ben Moussa, Marnick Ottens (A1)

 

Jannes Veenstra maakt vanavond weer mooie foto's!

 

Eerste helft

In de opstelling van Jong FC Groningen zien we maar liefst zes spelers van de hoofdmacht van de FC: Kappelhof, Van Dijk, Johansson, Enevoldsen, Jones en Suk. Verder vijf spelers van de B-kern, waarvan Henk Bos 'op tien'. Op de bank zit Marnick Ottens, vorig jaar nog in de B1 spelend, en per dit seizoen overgeheveld naar FC Groningen/Cambuur A1. Hij is pas 17 jaar!

 

Afgaande op de eerste minuten kon het wel eens een eenzijdige partij gaan worden, want Holwierde is de middenlijn nog niet over geweest. Tot kansen voor de FC heeft dit echter nog niet geleid.

 

De organiserende vv Holwierde toont zich vanavond van z'n meest sympathieke kant. Fotograaf Jannes Veenstra kan gratis koffie scoren, en de club heeft zelfs de moeite genomen programmaboekjes te maken en een loterij te organiseren. Leuk!

 

De eerste dikke kans is overigens wel voor de thuisploeg. Een speler van Holwierde slaagt er in de 10e minuut in om de bal, staande op de doellijn, over te schieten ;-) Voor Holwierde is dit wel het sein om meer van zich af te bijten.

 

Bij Jong FC Groningen wisselen Matías Jones en Thomas Enevoldsen van positie, zoals we dat Dusan Tadic en Leandro Bacuna bij het eerste ook zien doen.

 

Even later voorkomt FC-keeper Etemadi met een goede redding een doelpunt van Holwierde. Het levert Etemadi wel een lichte blessure op... De echte kansen zijn dus voor Holwierde.

 

Na 23 minuten komt FC Groningen echter op voorsprong. Thomas Enevoldsen en Matías Jones lopen samen op de keeper van Holwierde af, Jones passt keurig af op Thomas Enevoldsen die prima scoort: 0-1!

 

Wat opvalt is de prachtige voorzet die Emil Johansson in huis heeft. Helaas doen Suk en Enevoldsen er tot nu toe niks mee.

 

Virgil van Dijk, aanvoerder vanavond, zet het hele elftal even neer. Wat een baas is dat zeg!

 

In de 36e minuut scoort Jong FC Groningen opnieuw. Hyun Jun Suk legt de bal koppend breed op Nick Bakker die de 0-2 maakt.

 

Meteen daarna zet Emil Johansson met een schitterende lange pass Thomas Enevoldsen vrij voor de keeper, maar de Deen schiet tegen de keeper aan. De volgende actie is een kopbal van Suk die net naast gaat. De voorzet kwam van Enevoldsen. Kortom, ook FC Groningen heeft inmiddels diverse kansen gehad!

 

Vlak vóór rust scoort de FC nogmaals, en wel in de persoon van Hyun Jun Suk: 0-3 na 42 minuten! Het doelpunt was de bekroning van een één-tweetje met Thomas Enevoldsen. Kort daarna fluit de scheidsrechter voor de rust.

 

Conclusie van de eerste helft: drie keer gescoord, maar er ging te veel mis. Er werd met name op het middenveld veel te slordig gespeeld.

 

Tweede helft

FC Groningen wisselt in de rust: Atilay Batbay blijft achter in de kleedkamers; voor hem in de plaats komt Hilal Ben Moussa, die controlerend gaat spelen. Holwierde wisselt drie spelers in de rust. Dit zien ook Pieter Huistra en Erwin van de Looi, aanwezig hier onder de rook van Delfzijl. Gelukkig zijn er iets meer toeschouwers dan bij de vorige oefenwedstrijd van Jong FC Groningen, die tegen Flevo Boys. We schatten dat er vanavond pak 'm beet 100 toeschouwers present zijn.

 

Kort na de aftrap krijgt Henk Bos een dikke kans. Hij raakt de buitenkant van de paal.

 

Na een kwartiertje wordt Nick Bakker naar de kant gehaald; voor hem komt Luis Pedro, die de nieuwe linker centrale verdediger wordt.

 

In het eerste kwartier hebben we een aantal mooie aanvallen gezien. Johansson heeft echt een mooie lange pass en tevens een goede voorzet. Maar ja, zo lang Burnet ook goed blijft presteren heeft de Zweed aan de kleine Lorenzo een lastige concurrent...

 

Thomas Enevoldsen heeft ook een aantal mooie ballen laten zien. Hij is in de afronding helaas iets minder gelukkig. Henk Bos heeft een aantal goede kansen gehad, en ook al benut hij ze niet - hij speelt wel een prima wedstrijd. Suk is weer erg ijverig.

 

FC Groningen is in de tweede helft ook beter dan in de eerste. Er gaat minder mis; Holwierde heeft in het eerste half uur geen kans gehad. Matías Jones is in het tweede bedrijf echter vrijwel onzichtbaar.

 

Even later wordt Tim Keurntjes voor de A-junior Marnick Ottens gewisseld. Marnick speelt op rode, fluorescerende veters - laat René van der Gijp het niet horen!

 

Na een minuut of 76 krijgt FC Groningen een vrije trap, op de rand van het zestienmetergebied, na een een overtreding op Matías Jones. De Uruguayaan schiet de bal zelf onder de opspringende muur door: 0-4!

 

Van Marcel Middelbos krijgen we door dat FC Groningen/Cambuur A1 vanavond met maar liefst 4-1 van het eerste elftal van VV Roden heeft gewonnen. Een uitstekende prestatie!

 

Na een minuut of 40 al fluit de scheidsrechter voor het einde. Het is in Holwierde gewoon te donker nu om nog te voetballen ;-)

 

==========================================

 

Eerder vandaag hadden we het volgende al geschreven:

 

Ook de spelers van de B-kern van FC Groningen zullen we vanavond zonder twijfel kunnen bewonderen. De Oostenrijker Patrick Haas maakt hiervan nog geen deel uit, maar Hans Nijland zegt vandaag in z'n nieuwsbrief het volgende aan: "Afgelopen week was Patrick Haas op proef bij FC Groningen. De 18-jarige Oostenrijkse middenvelder van Rapid Wien heeft daarbij een positieve indruk gemaakt en wij gaan de komende tijd met speler, zaakwaarnemer en club in gesprek om te kijken of we hem aan onze B-kern kunnen toevoegen. Haas is een linksbenige jeugdinternational, die uitkwam voor Oostenrijk Onder-17 en nu speelt in Onder-18."

 

VV Holwierde werd op 1 april 1933 opgericht als DVS (Door Vriendschap Sterk). Holwierde werd tijdens de Slag om Delfzijl, uitmondend in de Bevrijding van Delfzijl (5th Canadian Armoured Division, 23-04-1945 - 02-05-1945), zwaar getroffen, waarna alles, incl. de club, opnieuw moest worden opgebouwd: o.a. de grasvelden van de boeren waarop gespeeld werd waren ter ziele. De KNVB doneerde spullen, maar in ruil daarvoor moest de clubnaam om ons onbekende redenen worden veranderd. Gekozen werd voor de huidige clubnaam.

 

Er werden verscheidene promoties bewerkstelligd: in 1962-1963 naar de 4e klasse zaterdag, in 1963-1964 naar de 3e klasse zaterdag en in 1991-1992 naar de 2e klasse zaterdag. Daaruit degradeerde het meteen weer, om in het seizoen 1998-1999 opnieuw naar de 2e klasse te promoveren en in 2000-2001 zelfs naar de Eerste Klasse. Hierin werd afgelopen seizoen een keurige vierde plaats behaald. Kortom, geen tegenstander om zwaar te onderschatten!

 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.