Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

218 gasten online

Jong FC Groningen verliest van Jong Heracles Almelo: 0-2

Vanavond gaat het nieuwe seizoen van de belofteneredivisie van start, en uiteraard participeert Jong FC Groningen hieraan ook, ook al mogen we officieel niet meer spreken van de beloften maar van de B-kern van FC Groningen. De B-kern bestaat uit het illustere achttal Agil Etemadi en Renze Fij (keepers), Luis Pedro Da Silva Ferreira en Nick Bakker (verdedigers), Atilay Batbay, Henk Bos en Hilal Ben Moussa (middenvelders) en aanvaller Tim Keurntjes. Per wedstrijd mogen drie dispensatiespelers meedoen (spelers ouder dan 21 jaar), twee minder dan vorig seizoen. Etemadi is zo'n dispensatiespeler. Als hij speelt, dan mag Dick Lukkien nog twee spelers van het eerste die ouder zijn dan 21 jaar opstellen. Kappelhof, Van Dijk, Jones en Suk zijn overigens 21 jaar of jonger. Kappelhof speelde zaterdag echter al met het eerste tegen NAC en zal vanavond niet meedoen.

 
Eindstand: 0-2

 

Scoreverloop:

 

4' 0-1 Anmar Almubaraki (strafschop)

23' rode kaart Luis Pedro (Jong FC Groningen, 2x geel)

81' 0-2 Lerin Duarte

 

 

Opstelling Jong FC Groningen:

Luciano; Luis Pedro Da Silva Ferreira, Virgil van Dijk (aanvoerder), Nick Bakker, Emil Johansson; Tim Keurntjes, Tim Sparv; Atilay Batbay, Henk Bos, Matías Jones; Hyun Jun Suk

Bank: Jelle Wagenaar (SC Veendam), Jesse Renken (FC Groningen/Cambuur A1), Yoëll van Nieff (FC Groningen/Cambuur A1), Renze Fij

 

In linies:

 

Suk (11' Wagenaar)

Jones - Bos - Batbay (69' Van Nieff)

Sparv - Keurntjes

Johansson - Bakker - Van Dijk (aanvoerder) - Luis Pedro

Luciano

 

Opstelling Jong Heracles Almelo:

Dennis Telgenkamp, Glynor Plet, Luis Pedro, Thomas Bruns, Olivier ter Horst (aanvoerder), Daryl van Mieghem, Gaby Jallo, Leon van Dijk, Anmar Almubaraki, Mike ter Wierik, Semo Souhuwat

 

Bank:

Duarte, Hengelman, Daniels, Bleker, Haulussy

 

Scheidsrechter: H.M. Heida

 

Eerste helft

Om 18:33 uur trappen beide ploegen, die beiden met een Van Dijk en een Luis Pedro spelen, af. Langs de kant de heren Hans Nijland en Henk Veldmate, we zullen hen in de gaten houden met het oog op de affaire Matavz/PSV! Ook Peter Bosz, coach van het eerste van Heracles, heeft de weg naar Corpus gevonden.

 

Al in de 4e minuut krijgt Heracles een strafschop! Luis Pedro had een overtreding binnen de 16 gemaakt. Anmar Almubaraki schiet in de hoek en raak: 0-1 na 4 minuten. Een beroerd begin van de FC...

 

We zien Jelle Wagenaar nu al warmlopen en er zijn nog geen 10 minuten gespeeld! Van een blessure van wie dan ook is niks te zien.

 

Ondertussen herpakt FC Groningen zich. Virgil van Dijk bereikt Matías Jones met een mooie lange bal, die met een al even mooie actie in het zijnet schiet. Even later staat Henk Bos vrij voor Dennis Telgenkamp, de keeper van de Tukkers. Met een mislukt lobje schiet hij tegen de keep aan. Onlangs, in de laatste oefenwedstrijd van Jong FC Groningen, miste Bos ook al diverse dotten van kansen..

 

Al na 11 minuten moet Hyun Jun Suk naar de kant. Jelle Wagenaar vervangt hem; Jones gaat in de spits spelen! Suk grijpt naar zijn zij, daar ergens zit dus het euvel.


(FC Groningen schreef later op de clubsite dat Suk zich in de warming-up aan zijn rechter heup had geblesseerd.)

 

Glynor Plet grijpt na een kwartiertje Johansson bij de keel! Vreemd genoeg ontvangt de onverlaat slechts geel, dit had rood moeten zijn! Plet had een overtreding gemaakt op Johansson, die verhaal ging halen, waarna Plet handtastelijk werd.

De wedstrijd tussen de nummers drie en twee van de belofteneredivisie van vorig seizoen gaat gelijk op. Tot veel kansen leidt dit niet.

 

Al na 23 minuten moet Jong FC Groningen verder met tien man: Luis Pedro haalde in een duel zijn tegenstander neer en ontvangt zijn tweede gele kaart. Hoe dom kun je zijn?

 

Heracles krijgt een vrije trap, die bijna tot de 0-2 leidt. Luciano kon nog net een tegendoelpunt voorkomen!

 

Jelle Wagenaar gaat nu aan de rechterkant spelen. Het spel wordt er niet beter op... Virgil van Dijk speelt overigens prima, maar voorin heb je eigenlijk niks: Jones is gewoon geen diepe spits, en hij is fysiek in z'n eentje zeker niet opgewassen tegen de verdediging van Heracles. Op de bank van Jong FC Groningen zat geen enkele spits. Had er niet één van de zes aanvallers van FC Groningen/Cambuur meegenomen kunnen worden? Als Renken en Van Nieff op de bank kunnen zitten (twee A1-middenvelders), waarom dan niet ook een A1-aanvaller als Holder, Diemers, Gorissen, Posthuma, Hagenauw of Inge? Er zijn vanavond maar vier wisselspelers, waarvan nul aanvallers, wij snappen er niks van! Of neem een centrale verdediger van A1 mee, zodat je Van Dijk in de spits kunt zetten en diens plaats door een centrale verdediger kunt laten innemen. Maar ook centrale verdedigers zaten er vanavond niet op de bank... Waarom niet voor elke linie een vervanger op de bank posteren?

 

Edit: Inmiddels heeft FC Groningen ons het volgende laten weten:

De wedstrijd van afgelopen maandag gaf een extra moeilijkheid m.b.t. bankzitters voor Jong FC Groningen.

De A1 van onze gezamenlijke RVO speelt namelijk op woensdagavond een competitiewedstrijd tegen FC Twente.

Met de belangen van dit jeugdteam dient ook rekening te worden gehouden.

 

Even later schiet Jones hard voorlangs. Het spel van de jonge Uruguayaan valt nog niet echt mee. Fysiek zal hij nog veel moeten bijleren om in het eerste goed te kunnen presteren, dan wel slimmer moeten worden in de duels. Hij heeft wel een hele mooie techniek.

 

FC Groningen krijgt na een minuut of 40 een corner. Henk Bos schiet in de rebound op de kruising. Daarvoor had Tim Sparv twee keer tegen de keeper aangeschoten. Meteen daarna heeft de veel te vrij staande Almubaraki de 0-2 op z'n schoen, maar hij schiet net over.

 

Glynor Plet heeft tegen Virgil van Dijk niets in te brengen, heerlijk om te zien wat Virgil in z'n mars heeft. We willen hem zo graag eens in het eerste zien!

 

FC Groningen krijgt nog een corner, maar Henk Bos trapt die zó slecht dat Heracles ten aanval trekt en op haar beurt een corner krijgt. Gelukkig leidt dit tot niks.

 

Virgil van Dijk gaat nu een paar keer door de knieën, hij lijkt niet helemaal fit. Hij is vandaag ook wat minder actief dan anders, maar speelt dus wel goed.

 

Scheidsrechter Heida fluit even later af: het is rust. Het zal in de tweede helft beter moeten, maar ja - da's lastig, zonder spits...

 

Veel spelers van het eerste zijn trouwens naar Corpus gekomen. Kees Kwakman heeft samen met Petter Andersson de eerste helft bekeken, en Maikel Kieftenbeld is er nu ook bij. Leandro Bacuna en Johan Kappelhof zijn er ook. Even later in trainingspak als toeschouwer aanwezig: Suk en Luis Pedro...

 

Tweede helft

Om 19:36 begint de tweede helft. Inmiddels hebben we René Eijkelkamp en z'n broer Harold ook gesignaleerd. Beiden runnen het bedrijf Eijkelkamp Pro Soccer en ze zijn de zaakwaarnemers van Maikel Kieftenbeld.

 

Het zal een hele toer worden om met 10 tegen 11 nog een resultaat te behalen.

 

Henk Veldmate zien we nu nog wel, maar Hans Nijland lijkt te zijn verdwenen. Spannend hoor, het gedoe rond Matavz! U merkt het al, over de wedstrijd valt nog niet veel te berichten, veel opwinding is er tot nu toe niet geweest in de tweede helft. Kansen: 'Mangelware'. Maar gelukkig, na een minuut of 10 krijgen we een vrije schop. Tim Keurntjes neemt hem, geeft een slimme steekpass op Henk Bos die laag voorgeeft. Virgil van Dijk mist de bal, die iets te scherp was, net.

 

Hilal Ben Moussa is overigens ook één van de toeschouwers. Kennelijk is hij niet fit genoeg om te spelen. Agil Etemadi zien we nu ook, na Van Loo en Luciano de derde keeper van FC Groningen.

 

Even later krijgt Heracles een corner. Luciano vliegt er jammerlijk onderdoor... Gelukkig leidt het niet tot een tegendoelpunt. even later verricht Luciano wel een goede redding, zo kennen we hem weer! en weer moet Luci reddend optreden, want opeens dook Plet vrij voor hem op. Heracles is nu de betere ploeg. De Tukkers zien een doelpunt van Duarte, die bij Heracles in de ploeg is gekomen, afgekeurd wegens buitenspel.

 

FC Groningen gaat zo wisselen: middenvelder Yoëll van Nieff zal zo in de ploeg worden gebracht; Atilay Batbay gaat naar de kant. We zijn nu 69 minuten onderweg, en we kunnen rustig stellen dat het al met al een zéér matige pot voetbal is. Tim Sparv en Emil Johansson spelen redelijk. Ze wisselen goede momenten af met minder goede.

 

Matías Jones probeert het een minuut of 10 vóór het einde met een afstandsschot, maar zijn poging gaat vrij ver naast het doel van Heracles.

 

Virgil van Dijk komt in botsing met z'n tegenstander, Jallo, maar hij kan de wedstrijd gelukkig vervolgen. De FC speelt nu alles of niets met Virgil van Dijk voorin.

 

Tim Keurntjes schiet op het doel van Heracles, maar keeper Telgenkamp redt. In de tegenaanval is het Lerin Duarte die de wedstrijd met een effectvol afstandsschot beslist: 0-2 na 81 minuten. Zonde, net in een fase dat FC Groningen sterker werd, en met de body van Van Dijk eindelijk een aanspeelpunt voorin heeft. Diezelfde Van Dijk, een multitalent, schiet een paar minuten later net over.

 

Heracles wisselt nog een keer, en wel Haulussy voor Van Mieghem.

 

Van Dijk werkt de bal nu met een omhaal net naast het doel. In hem schuilt een goede spits ;-)

 

Jesse Renken loopt nog warm, maar de wedstrijd zit er bijna op...

 

Namens de Heraclieden werkt die duivelse Almubaraki de bal net naast de goal van Luciano.

 

Even later zit de wedstrijd erop. Jong Fc Groningen begint de competitie net als het eerste met een nederlaag... Jammer dat Van Dijk niet eerder naar voren is gestuurd, hij heeft zoveel gevaar gesticht, wie weet hoe het anders zou zijn gelopen... Helaas hebben trainer Dick Lukkien en zijn assistent, Gerard Wiekens van Veendam, anders besloten.

 

De B-kern van FC Groningen

 

Uitslagen en huidige stand na de eerste wedstrijdronde:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.