Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

507 gasten online

Patrick Haas niet naar FC Groningen

FC Groningen heeft vandaag op haar clubsite bekend gemaakt dat Patrick Haas, de 18-jarige Oostenrijkse, linksbenige middenvelder van Rapid Wien, niet naar FC Groningen zal vertrekken. Patrick trainde vanaf maandag 8 augustus jl. een week op proef mee met de FC en deed ook mee in de oefenwedstrijd van Jong FC Groningen tegen Flevo Boys Emmeloord. Hij liet een goede indruk achter en FC Groningen wilde hem graag contracteren, zoals wij op 15 augustus 2011 in dit artikel schreven. FC Groningen is het met Rapid Wien echter niet eens geworden over de voorwaarden waaronder Haas gecontracteerd zou kunnen worden, zoals sc Heerenveen daar vorig jaar ook al inzake Haas met Rapid Wien niet uitkwam.

 

Henk Veldmate licht toe: "Alle partijen waren weliswaar van goede wil, maar zowel wij als Rapid Wien wilden voor de langere termijn grip houden op de carrière van Haas. Als je iemand uit Oostenrijk haalt, moet er wat ons betreft meer zekerheid bestaan over wat er na een jaar met zo’n jongen gaat gebeuren. Daar kwamen we met elkaar helaas uiteindelijk niet uit." Kortom, de door FC Groningen vermoedelijk gewenste eenzijdige optie tot verlenging na het eerste contractjaar kon niet worden verkregen.

 

FC Groningen schrijft verder nog: "Haas maakte een positieve indruk op de technische staf tijdens zijn verblijf bij FC Groningen. De club ging dan ook in gesprek met Rapid Wien en de zaakwaarnemer van Haas om te kijken naar de mogelijkheden hem naar Groningen te halen. Uiteindelijk hebben gesprekken tussen de partijen ertoe geleid dat zijn komst naar Euroborg van de baan is. 'We konden het niet eens worden over de voorwaarden waaronder Haas in Groningen zou moeten komen te voetballen', licht manager technische zaken Henk Veldmate toe."

 

Het was de bedoeling dat Patrick Haas als linksbenige middenvelder zou toetreden tot de B-kern van FC Groningen, een positie die nu noodgedwongen door Tim Keurntjes wordt ingenomen, of door Tim Sparv, zolang de Fin zijn basisplaats in het eerste elftal niet heeft heroverd.

 

Onbekend is of FC Groningen nu op zoek gaat naar alternatieve versterking voor de B-kern.

 

Rapid Wien lijkt graag een vinger in de pap te willen houden. Dit geldt ook voor de trainingen van het eerste elftal van Rapid. Gisteren heeft de club uit Wenen op haar clubsite gemeld dat fans eindelijk weer welkom zijn om trainingen van hun idolen te bezoeken, maar dan alleen op maandag, dinsdag en woensdag. Vanaf donderdag, wanneer er gericht richting de volgende competitiewedstrijd wordt getraind, is het trainingscomplex in Hütteldorf weer hermetisch afgesloten. Amsterdamse trekjes, daar in Wenen.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.