Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

124 gasten online

Jong FC Groningen wint uit bij Jong Vitesse/AGOVV: 0-1

Vanavond speelt Jong FC Groningen haar tweede competitiewedstrijd. Op Sportpark Walburgen in Gendt, de thuishaven van o.a. De Bataven, is het gecombineerde beloftenelftal van Vitesse en AGOVV de tegenstander. Beide ploegen verloren afgelopen maandag hun eerste wedstrijd: het team van Dick Lukkien ging thuis tegen Jong Heracles Almelo met 0-2 het schip in; de ploeg van o.a. trainer Gerry Hamstra (een Stadjer) verloor uit bij Jong ADO Den Haag met 2-1.

 

Het doel van Jong FC Groningen moet, overigens net als bij de hoofdmacht, zijn: zo snel mogelijk naar het linker rijtje opstomen.

 

FCG Online brengt jullie vanavond van het verloop van deze wedstrijd op de hoogte!


Bij Jong FC Groningen maken o.a. Virgil van Dijk, Johan Kappelhof, Emil Johansson, Thomas Enevoldsen en Hyun Jun Suk en een aantal spelers van SC Veendam hun opwachting, en wel . Bij Jong Vitesse/AGOVV staat Piet Velthuizen onder de lat!

 

Eindstand: 0-1; kijk verderop voor de opstellingen en wedstrijdverslagje

 

Scoreverloop:

47' 0-1 Thomas Enevoldsen

50' ROOD voor Hyun Jun Suk

 

Opstelling Jong FC Groningen:

Agil Etemadi, Johan Kappelhof, Virgil van Dijk, Nick Bakker, Emil Johansson, Petrit Hoxhaj (Veendam), Thomas Enevoldsen, Tim Keurntjes, Hyun Jun Suk, Henk Bos (84' Ferhat Görgülü (Veendam)), Atilay Batbay (62' Jonathan Opoku) (Veendam)

Rest bank: Renze Fij, Jelle Wagenaar (Veendam), Hilal Ben Moussa

 

Opstelling Jong Vitesse/AGOVV:

Velthuizen, Anderson Santos Da Vitoria (46' Alex Santos Da Vitoria), Yasuda, Jenner, Damasco, Pinarci, Tighadouini, Vink, Vreekamp (67' Van de Streek), Vakalopoulos, Darri

Rest bank: Bouwmeester, Tagherbit, Viereck, Berrevoets, Linthorst

 

Scheidsrechter: Bax; assistenten: Bluemink en Balder

 

In Gendt aanwezig zijn Wouter en Kevin, die een vriendenbezoek combineren met ons aller passie: de FC! Zo rond een uur of zes waren ze nog altijd de enige twee toeschouwers - het voetbal leeft enorm in Arnhem in omstreken!

 

Wouter, paraat met fototoestel, heeft al verzoekjes van Agil Etemadi gekregen om hem nadrukkelijk vast te leggen als hij in actie is - we zullen het resultaat na afloop van de wedstrijd op deze site plaatsen (diep in de avond).

 

Eerste helft

Henk Bos kreeg al na twee minuten een grote kans, vrijstaand voor Piet Velthuizen, maar hij kreeg de bal er niet in. Ruim vijf minuten later redde Velthuizen wederom, en weer op een inzet van Bos.

 

In de 12e minuut mist Hyun Jun Suk, staande op de doellijn, een voorzet van Thomas Enevoldsen: de Zuid-Koreaan komt een teenlengte tekort. Kortom, Jong FC is goed begonnen! Overigens wonnen we hier vorig seizoen met 1-5 en het seizoen dáárvoor met 0-1, kortom- de exoten van Vitesse liggen ons wel!

 

Goals scoren de Grunnegers nog niet, maar geel des te meer: Petrit Hoxhaj gaat in de 23e minuut op de bon, gevolgd door Tim Keurntjes, twee minuten later.

 

Na een half uur schiet Bos net over het vijandelijke doel. Even later krijgt een speler van Vitesse de gele kaart voorgeschoteld.

 

Henk Bos heeft het op z'n heupen, hij neemt ook een vrije schop en die gaat net naast. Velthuizen verkeek zich bijna op deze bal die verraderlijk opstuitte.

 

Vlak vóór de rust nog een gele kaart voor Nick Bakker. En in de 44e minuut wordt Suk vastgehouden en onderuit getrokken binnen het strafschopgebied. Maar het fluitsignaal voor een penalty blijft uit...

 

Even later is het rust. Aanwezig hier in Gendt overigens Pieter Huistra, Jurrie Koolhof, Alexander Buttner en Raymond van der Gouw.

 

Tweede helft

FC Groningen komt meteen na de hervatting door Thomas Enevoldsen op voorsprong! Het was een intikker, maar ook die telt!

Vijf minuten later scoort Jong FC Groningen de wekelijkse rode kaart. Was het vorige keer Luis Pedro die al in de eerste helft kon vertrekken, nu is het Hyun Jun Suk die na 50 minuten kan douchen - hij ging te hard door op Piet Velthuizen - direct rood...

 

Overigens heeft Vitesse Anderson Santos Da Vitoria in de rust vervangen door zijn tweelingbroertje: Alex Santos Da Vitoria.

 

FC Groningen wisselt ook: Atilay Batbay gaat in de 62e minuut naar de kant; Veendammer Jonathan Opoku komt in de ploeg. Vitesse wisselt even later ook: Van de Streek erin, Vreekamp eruit. De thuisploeg geeft het dus niet op, en terecht - ze spelen met 11 tegen 10. Etemadi redt schitterend, met z'n voet, op een inzet van Julian Jenner, we zijn nu een minuut of 65 onderweg.

 

Terwijl we dit allemaal schrijven zijn we ook nog met een stukje over David Texeira bezig - het is wel eens rustiger geweest ;-)

 

Vitesse wordt iets beter, maar de FC blijft vrij simpel overeind. Een dik kwartier vóór tijd wordt een vrije trap van Virgil van Dijk met moeite door Piet Velthuizen overgetikt.

 

Na een minuut of 35 wordt een inzet van Van de Streek door Etemadi en Johansson van de lijn gehaald. Even later wisselt Vitesse (Vakalopoulos erin, Bouwmeester eruit), en ook Groningen wisselt nog: Veendammer Ferhat Görgülü komt Henk Bos aflossen, na ca. 39 minuten in de tweede helft. En in de laatste minuut mag Hilal Ben Moussa het nog even proberen, terwijl Thomas Enevoldsen naar de kant gaat.

 

(We krijgen van een lezer nog door dat Gendt dichterbij Nijmegen ligt dan bij Arnhem, maar dit terzijde.)

 

Even later zit de wedstrijd erop. De buit is binnen: Jong FC Groningen wint dik verdiend met 0-1, in een leuke wedstrijd!

===============================

De huidige stand in de belofteneredivisie:

 

 

De B-kern van FC Groningen

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.