Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

165 gasten online

Allen Bossman (17) op stage bij FC Groningen A1

Stand van zaken maandag 5 september 2011:

Treedt Allen Bossman in de voetsporen, of zelfs daarbuiten, van zijn ruim drie jaar oudere broer Kelvin en speelt hij binnenkort bij Jong FC Groningen? Aan Allen zal het niet liggen. De 17-jarige Ghanese speler van Stoke City, die op de clubsite van Stoke als 'midfielder' te boek staat maar ook op alle posities voorin uit de voeten kan, traint deze week op proef mee met FC Groningen A1. Zijn ambitie is om het in het profvoetbal te gaan maken en om in Groningen veel te leren.

 

UPDATE woensdag 14 september 2011:

Stage Allen Bossman geslaagd; FC laat hem nu meedoen in oefenwedstrijd

De stage van Allen Bossman bij FC Groningen/Cambuur A1 is zowel Allen als Paul Raveneau, de trainer van A1, goed bevallen. FC Groningen wil hem nu graag een keer in een wedstrijd aan het werk gezien en hiervoor is de oefenwedstrijd van FC Groningen A1 tegen het eerste elftal van VV Warffum uitgekozen. Deze wedstrijd wordt volgende week woensdag 21 september a.s. in Warffum gespeeld ter gelegenheid van de opening van het nieuwe kunstgrastrainingsveld aan de Westervalge. Allen Bossman is qua type speler vergelijkbaar met zijn oudere broer, Kelvin. Allen is iets kleiner maar zeker zo snel, en sterk in de fysieke duels. Hij zou belangrijk kunnen worden voor de jeugd van FC Groningen en wie weet kan hij snel doorstoten naar boven.

 

Allen is na zijn stage in Nederland gebleven en verblijft deze week bij broerlief in Helmond. Prompt scoorde Kelvin een belangrijk doelpunt tegen Zwolle! Wij gaan Allen in Warffum bekijken en komen er na de wedstrijd op terug.

 

Stand van zaken maandag 5 september 2011:

 

Allen Bossman werd op 7 augustus 1994 in het Ghanese Accra geboren en heeft net als zijn broer Kelvin in de jeugd van het Engelse Reading gespeeld. Sinds twee jaar maakt hij deel uit van de jeugdopleiding ('The Academy') van Stoke City. Het eerste elftal van Stoke City komt overigens uit in de Premier League en is daarin na drie speelrondes op een negende plaats terug te vinden.

 

Allen loopt deze week stage bij FC Groningen A1, dat getraind wordt door Paul Raveneau en Hugo Alves Velame en Willem Lanjouw als assistent-trainers heeft. Hij verblijft in hetzelfde gastgezin waar eerder ook Kelvin een graag geziene gast was.

 

Als we kijken naar het huidige Jong FC Groningen, dan is de kleine Henk Bos daar de jongste speler. Hij zag op 12 november 1992 het levenslicht en is dus bijna twee jaar ouder dan Allen Bossman. We hebben het hier dus echt over een piepjong talentje. Maar ... werd ene Arjen Robben niet als 17-jarig ventje voor een bedrag van 9,5 miljoen gulden aan PSV verkocht (bron: site FC Groningen) (ook al is er in de brochure van het Spelersobligatiefonds vakkundig één miljoen gulden van af geknabbeld), op dat moment de grootste tienertransfer? Kortom: misschien heeft Allen, die volgens kenners nóg meer potentie heeft dan broer Kelvin, wel dé leeftijd om een grote doorbraak te forceren! Overigens zijn ook bij FC Groningen A1 maar twee spelers jonger dan Allen: de aanvallers Arjen Hagenauw en Brian Inge. Beiden worden eind dit jaar 17 jaar.

 

Kelvin Bossman staat inmiddels overigens op amateurbasis bij Helmond Sport onder contract, heeft daar recent ook al gescoord, maar wil graag terug naar Groningen - maar alleen als hij bij het eerste elftal een echte kans krijgt.

 

Kelvin Bossman in het shirt van Helmond Sport

 

Wij zijn benieuwd naar de verdere toekomst van de beide talentvolle Bossman-broertjes!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.