Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

278 gasten online

FC Groningen A1 test Allen Bossman in oefenwedstrijd tegen Warffum; 1-6 zege

Vanavond heeft Allen Bossman, de 17-jarige speler van de jeugdafdeling van Stoke City (Stoke Academy), meegespeeld in de oefenwedstrijd die FC Groningen/Cambuur A1 vanavond in en tegen Warffum speelde. Warffum, uitkomend in de vijfde klasse en gelegen op het prachtige Groningse Hoogeland (al heeft Atilay Batbay, de Duitse speler van de B-kern van FC Groningen die net als Hilal Ben Moussa vanavond meespeelde, het op zijn Twitter-pagina over 'Irgendwo im nirgendwo') was duidelijk de mindere van de FC dat uiteindelijk met 1-6 won, na een 1-4 ruststand. Allen Bossman, de jongere broer van Kelvin die nu bij Helmond Sport speelt, scoorde niet maar was wel goed voor een assist en bewees een hele leuke speler te zijn. Allen heeft onlangs een week met FC Groningen/A1 getraind (zie ons artikel daarover) en trainde vorige week mee met Helmond Sport, en de Brabantse club is dermate van hem onder de indruk dat het hem wil contracteren. Wij zijn benieuwd of ook FC Groningen met hem verder zou willen! Overigens kunnen wij Rodney Ritsema, de keeper van Warffum, van harte aanbevelen bij de technische staf van FC Groningen. Ritsema ranselde met name in de eerste helft diverse 100% ballen uit zijn doel en dankzij hem werden de dubbele cijfers voorkomen, hetgeen hem gaandeweg de tweede helft de opmerking ontlokte naar zijn trainer "Gait wel lukk'n mit die krat bier!", waarom kennelijk vooraf was gewed. Warffum kwam, tot grote hilariteit van de eigen bank, nog wel op voorsprong door Genrick Wawoe, maar de FC stelde orde op zaken met doelpunten van Hilal Ben Moussa, Ifeayi Gorissen en Atilay Batbay, die alledrie twee keer scoorden.

 

Inmiddels hebben we hier een een fotoreportage van Jannes Veenstra gepubliceerd!

 

FC Groningen/Cambuur A1 moest het vanavond doen zonder Yoëll van Nieff en Mark Diemers, die tot de betere spelers van A1 behoren, en daarom waren er twee gastspelers van de B-kern geleend: Atilay Batbay en Hilal Ben Moussa. Ook deden Aleksandar Jankovic en Fekadu Toussaint van FC Groningen/Cambuur B1 beiden een helft mee.

 

De ploeg van Paul Raveneau begon met de volgende opstelling aan de wedstrijd:

 

Ifeayi Gorissen (71' Robby Holder)

Atilay Batbay - Aleksandar Jankovic (46' Fekadu Toussaint) - Allen Bossman

Noureddine Boutzamar (71' Kevin Mennega) - Hilal Ben Moussa

Ardavazd Gazarjan - Marciano van Leyenhorst - Marnick Ottens (aanvoerder) (76' Brian Inge) - Gustavo van der Veen

Robert Smit

 

Op de bank begonnen Kevin Mennega, Brian Inge, Fekadu Toussaint en Robby Holder, maar zij zouden later nog wel hun speelminuten krijgen. Aanvaller Inge deed dit overigens als linksback.

 

Aan de kant van de VV Warffum begonnen de volgende heren aan de wedstrijd:

 

Rodney Ritsema, Niels Bosma, Heinse Dijksterhuis, Robin Klaassen, Martijn Woltjer, Genrick Wawoe, Hilbert Korthuis, Timon van der Helm, David Kloosterhuis, Klaas de Boer en Bartel Klinkhamer, terwijl er vanaf de bank hartstochtelijk werd meegeleefd door:

 

Gert Jan Dijkhuizen, Mark Ramirez, Leudi Stoepman, Jeffrey Doornbos, Youri Kamminga, Joris Bos en Joey Peerbolte.


Eerste helft

We waren koud bezig in het motregenachtige sportpark aan de Westervalge, dat vandaag haar kunstgrastrainingsveld heeft ingewijd maar ook nog wel een paar lichtmasten kan gebruiken (onze fotograaf Jannes Veenstra zal er ongetwijfeld een halve nacht aan moeten spenderen om toonbare plaatjes te kunnen presenteren), of de thuissloeg kwam tot haar eigen verrassing op voorsprong. FC Groningen klungelde achterin en Genrick Wawoe was er als de kippen bij om de bal langs Robert Smit, die de geblesseerde Stefan van der Lei verving, te schieten. Wie had dit verwacht? Noch FC Groningen, noch VV Warffum!

 

Dit was het sein voor A1-trainer Paul Raveneau om nog fanatieker te gaan coachen. Hij hamerde op het twee maal raken van de bal ('aannemen -spelen!'), op snelheid en het blijven zoeken van de vrije ruimtes, ook aan de andere kant van het veld.

 

Allen Bossman speelde in de Leandro Bacuna-rol, dus aan de rechterkant voorin. Hij is heel erg snel, heeft een prachtige passeeractie in huis en heeft oog voor de vrije ruimte. Hij is bijna een kopie van zijn broer Kelvin, maar wellicht nóg sneller. Af en toe kapt en draait hij te veel en kan dan beter voorzetten of afgeven, maar ook ontgaat het zijn medespelers nog wel eens hoe vrij hij staat. Kwestie van op elkaar ingespeeld raken. Allen bewees ook fysiek erg sterk te zijn. Je kunt hem rustig in de dekking aanspelen, hij wint zijn duels meestal wel.

 

Als we kijken naar Ifeayi Gorissen, dan is dat een echte spits die een bal weinig, eigenlijk té weinig, afspeelt. Tot nu toe schort het nog wel eens aan het afmaken van de kansen die hij krijgt; ook zou hij wat meer voor oog voor de ruimte moeten hebben en zich niet alleen op de bal moeten fixeren.

 

Na 25 minuten kwam FC Groningen langszij door Hilal Ben Moussa, en nog geen 10 minuten later kwam de FC op voorsprong door een prachtige uithaal van Ifeayi Gorissen in de verre hoek. Twee minuten later was het Atilay Batbay die de stand op 1-3 bracht met een rake kopbal, waarbij Allen Bossman de assist verzorgde met een puntgave voorzet na werkelijk schitterend voorbereidend werk aan de rechterkant.

 

Bossman liet nog wat hele mooie dingen zien in de eerste helft. Hoe meer hij in het spel werd betrokken, hoe gevaarlijker het werd. Hij wisselde tegen het eind van de eerste helft van positie met Atilay Batbay, die ook een zeer sterke eerste helft speelde maar in de tweede helft tamelijk onzichtbaar was, en ook aan de linkerkant kun je Allen Bossman prima opstellen. Hij heeft ook honger naar de bal, biedt zich goed aan en het is gewoon leuk om naar hem te kijken.

 

Op slag van rust bracht Ifeayi Gorissen de stand op 1-4 na slecht uitverdedigen van Warffum, en de dubbele cijfers bleken met deze ruststand nog altijd haalbaar.

 

In de rust werden we in de kantine verblijd met een schaal kaas en worst. Grote klasse! De stand in de 5e klasse E wordt daar overigens als volgt weergegeven:

 

 

(De eerlijkheid gebiedt ons om te melden dat dit een iets te rooskleurige weergave van de werkelijkheid is: Warffum 1 staat na twee speelrondes op een tiende plaats met 0 uit 2).

 

Tweede helft

Raveneau had Jankovic in de kleedkamer achtergelaten, en op zijn plek speelde zijn B1-collega Fekadu Toussaint. Ik heb het idee dat we van deze Toussaint nog veel gaan horen, zijn spel maakte absoluut indruk. Hij speelde als een echte nummer tien, was voorin te vinden maar is ook niet te beroerd om achterin zijn steentje bij te dragen en goed te verdedigen. Leuke speler!

 

Het spel van FC Groningen verliep in de tweede helft echter stroever, en aan de kant van Warffum, dat een aantal nieuwe spelers had ingebracht (het betrof Kamminga (aanvaller), Doornbos (aanvaller), Stoepman (linksmid), Peerbolte (mid-mid), Dijkhuizen (centrale verdediger) en Ramirez (rechtsmid)) en juist beter ging spelen, stichtten de heren Stoepman, Doornbos en Kamminga voor gevaar. Toen een speler van Warffum een schot lanceerde dat maar net naast ging steeg er vanuit de dug-out van Warffum een bulderend gelach op, enige tegenstand van betekenis had vooraf vermoedelijk geen enkele Hoogelandster zien aankomen.

 

Raveneau spoorde zijn ploeg aan een tandje bij te schakelen, en prompt kreeg de FC een corner waaruit een gevaarlijke situatie ontstond. Bossman liet weer leuke dingen zien, produceerde een paar goede voorzetten, maar kreeg op een gegeven moment last van zijn rug. Hij zette wel door, wreef af en toe over de pijnlijke plek maar wilde van geen verzorging, laat staan wisselbeurt weten. Het beste van het spel had hij echter in de eerste helft laten zien.

 

Ben Moussa moet nog leren niet met de scheidsrechter in discussie te gaan, ook niet als die je benadeelt - laat dat soort protestacties maar aan je aanvoerder over, anders loop je maar zo tegen een gele kaart aan. Hilal blesseerde zich later nog aan zijn rug, en op het eind van de wedstrijd moest hij met kramp naar de kant (de keeper van Warffum heeft hem nog een handje geholpen met het strekken van zijn been, klasse!) maar al met al kan Ben Moussa terugkijken op een goede wedstrijd, waarin hij liet zien veel geleerd te hebben bij Jong FC Groningen. En eindelijk kon hij weer eens bijna een hele wedstrijd spelen. het laatste kwartier speelde hij overigens wél als aanvoerder omdat Marnick Ottens toen naar de kant was gehaald.

 

FC Groningen miste nog een paar eigenlijk niet te missen kansen, maar wist ook nog twee keer te scoren. Hilal Ben Moussa scoorde na een uur spelen, na werkelijk prachtig voorbereidend werk door Toussaint, en in de 86e minuut was het Atilay Batbay die de 1-6 binnenschoot in een rebound nadat Robby Holder een opgelegen kans had laten liggen.

 

FC Groningen/Cambuur A1 won uiteindelijk dik verdiend, maar speelde niet een erg beste wedstrijd. Achterin liet het ook nog onnodig diverse één tegen één-situaties toe, die in de competitie vermoedelijk afgestraft worden. De spelers van Warffum, voor wie dit soort potjes de krenten in de pap zijn, vochten als leeuwen, gingen er soms lekker fel in, maar dat hoort er gewoon bij. Al met al een hele leuke voetbalavond in een erg gezellig Warffum!

 

(Later volgt nog een fotoreportage van Jannes Veenstra!)

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.