Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

86 gasten online

Peruaanse pers: "FC Groningen zeer geïnteresseerd in Nelinho Quina"

Volgers van onze site weten dat alle alarmbellen dienen te rinkelen als er vanuit de Peruaanse pers spelers in verband worden gebracht met FC Goningen. In een eerder stadium zou de FC al zo goed als rond zijn met André Carrillo en minstens een half dozijn andere spelers, maar wie consciëntieus door de A-selectie van FC Groningen heen gaat, die signaleert spelers uit een tiental landen, maar Peru hoort daar niet bij. Overigens was FC Groningen daadwerkelijk geïnteresseerd in Carrillo, maar de spits verkoos in een door geldzucht gedreven vlaag van verstandsverbijstering de wisselbank van Sporting Lissabon boven een basisplaats in Groningen. De tijd van de transfergeruchten komt er echter weer aan en daarom melden we nu, met dank aan het FCG Forum, de 'sterke interesse' van FC Groningen in de 24-jarige linksback Nelinho Minzun Quina Asin, kortweg Nelinho Quina.

 

Quina werd op 11 mei 1987 in het Peruaanse Lima geboren en valt met zijn 24 levensjaren dus in de salarieel gezien peperdure non-EU-regeling. Hij is een linksbenige verdediger van Club Aurich uit Peru, 1,84m groot, die volgens de clubsite van Club Aurich een krachtige en snelle speler is die de gehele linkerkant kan bestrijken. Hij schijnt ook fysiek zijn mannetje behoorlijk te staan. Over de vermeende interesse van de Trots van het Noorden wordt o.a. gewag gemaakt in Depor.pe, Libero.pe en El Comercio.pe. De geluiden worden opgetekend uit de mond van de ons niet onbekende Guillermo Cuéllar, de zaakwaarnemer van Nelinho Quina die ook de belangen van... André Carrillo behartigt. Naast FC Groningen zou het Italiaanse Udinese op de loer liggen. 

 

Volgens Cuéllar is Nelinho Quina enkele weken geleden bekeken door FC Groningen en Udinese (men zou onder de indruk zijn geweest van zijn spel, aldus Cuéllar, die zijn klant dus goed verkoopt), en zal hij binnenkort opnieuw onder de loep worden genomen, mogelijk al tijdens de wedstrijd die Juan Aurich op 20 november a.s. tegen Cobresol speelt, maar anders toch zeker in een later stadium van de competitie.

 

 

De linksback van Juan Aurich begon zijn profloopbaan in 2005 als 18-jarige bij Sporting Cristal (26 wedstrijden, 3 doelpunten) en speelde vervolgens voor César Vallejo (30 wedstrijden, 1 doelpunt), Alianza Atlético (20 wedstrijden, 3 doelpunten) en Universitario de Deportes (35 wedstrijden, geen doelpunt), waarna hij aan het Belgische KVC Westerlo werd verhuurd. Zijn verblijf in België was geen succes. Hij speelde 13 wedstrijden voor de club die zijn huurcontract vervolgens niet verlengde (zie Voetbalkrant), waarna Quina terugkeerde naar Peru om te gaan spelen voor Juan Aurich. Vorig jaar speelde hij 14 maal en dit jaar 27x in de hoofdmacht van deze club en scoorde daarin één doelpunt (bronnen: Wikipedia; Soccerway). Hij speelde tevens voor Peru U20.

 

Kortom, sinds 2005 heeft hij voor zes clubs gespeeld en lijkt hiermee geen speler te zijn die als ultiem levensdoel het verbreken van clubrecords heeft gesteld.

 

 

 

Nelinho Quina in het shirt van het Belgische KVC Westerlo

 

 

 

 

 

 

FC Groningen beschikt momenteel over twee linksbacks, Lorenzo Burnet en Emil Johansson, en als de interesse van de FC in Quina al serieus is, dan kunnen we ons niet voorstellen dat de geruchtenstroom rond zijn persoontje in de komende transfer window al losbarst. Ook kunnen we vanwege zijn afkomst vraagtekens zetten bij de interesse, want wij kunnen ons niet voorstellen dat FC Groningen bereid is aan wie dan ook een slordig half miljoen euro's aan salaris te willen betalen. Deze eis zou kunnen vervallen als Quina over een Europees paspoort beschikt, maar daarover hebben wij niets kunnen ontdekken.

 

Nelinho zelf zegt niets te weten van mogelijke aanbiedingen van andere clubs en zegt zich volledig op zijn huidige club te willen richten met wie hij graag kampioen wil worden.

 

Juan Aurich uit het noordelijk gelegen Chiclayo doet het momenteel erg goed in de hoogste Peruaanse divisie, waarin het na 27 wedstrijden als tweede is geklasseerd, op drie punten achter koploper Alianza Lima.

 

Wordt wellicht vervolgd!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.