Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

123 gasten online

"FC Groningen wil keeper Robbin Ruiter (24) van FC Volendam"

Stand van zaken vrijdag 2 december 2011:

Ons bereikte vandaag het bericht dat FC Groningen bezig zou zijn om Robbin Ruiter, de eerste keeper van FC Volendam, naar Groningen te halen. Robbin Ruiter werd op 25 maart 1987 in het Amsterdamse VU Ziekenhuis geboren en doet het bij FC Volendam uitstekend. Hij debuteerde op 20 november 2009 in de hoofdmacht van Volendam dat toen thuis tegen Helmond Sport speelde. Hij werd ondanks de 1-2 nederlaag tot Man of the Match uitgeroepen. In de laatste wedstrijd van Volendam, waarin SC Veendam met 3-2 werd geklopt, voorkwam hij met diverse reddingen puntverlies voor zijn ploeg.

 

UPDATE woensdag 28 december 2011:

"FC Groningen en FC Utrecht hebben zich officieel gemeld maar willen pas in de zomer wat doen"

 

Stand van zaken vrijdag 2 december 2011:

 

Volgens RTL Voetbal zijn ook Feyenoord en Vitesse geïnteresseerd in de doelman. Technisch coördinator Arie Obdam van FC Volendam zou op de hoogte zijn van de interesse van Feyenoord, dat zich echter nog niet officieel heeft gemeld. Een delegatie van Vitesse zat vrijdagavond voor niets op de tribune in Almere. FC Volendam verloor vrijdagavond met 2-1 bij Almere City FC, maar Robbin Ruiter had part noch deel aan de tegendoelpunten: hij was ziek en kon niet spelen. Sonny Stevens verdedigde het doel van de Volendammers.

 

Robbin groeide op in Volendam en speelde vanaf zijn vijfde levensjaar voor het plaatselijke RKAV Volendam, maar ook voor tennisvereniging TV Dijkzicht. Geen wonder: hij heeft een voetballende vader (ook een keeper) en een tennissende moeder. In zijn biografie lezen we: "Het beoefenen van deze sporten bleek in mijn vroege tienerjaren goed te combineren. Toch wist ik dat er vroeg of laat een keuze gemaakt zou moeten worden. Na enkele stevige discussies met mijn ouders viel mijn keuze uiteindelijk op voetbal." Hij begon als voetballer maar al na een jaar belandde hij in het doel.

 

Hij maakte een groeispurt door en verkaste naar de profs van FC Volendam. Hij speelde voor FC Volendam A1 en vervolgens voor Jong Volendam, en werd tweede keeper achter Jeroen Verhoeven bij het eerste. Toen Verhoeven naar ajax vertrok werd Theo Zwarthoed als nieuwe eerste keeper aangetrokken. Eerder dan gepland maakte hij eind 2009 zijn debuut in het eerste elftal toen Zwarthoed geplaagd werd door een blessure. Robbin schrijft: "Het is nog maar het begin van mijn, nog prille, carrière als profvoetballer. Ik ga mijn uiterste best doen om in voetsporen te treden van mijn vaders ome Jan, die behalve bij FC Volendam ook ooit het doel van Anderlecht en het Nederlands Elftal verdedigde."

 

 

Bij FC Groningen loopt het contract van Brian van Loo aan het einde van dit seizoen af en wij denken niet dat FC Groningen de verbintenis met de dan 37-jarige doelman wil verlengen. FC Groningen heeft dus een nieuwe keeper nodig (en misschien zelfs twee, want vandaag werd er op de training gemompeld dat Luciano in de belangstelling zou staan van het Belgische AA Gent, een gerucht dat wij vandaag niet voor het eerst hebben gehoord) en als wij goed zijn geïnformeerd, dan is Robbin Ruiter de beoogde opvolger. Wij wachten de verdere berichtgeving belangstellend af!

 

 

UPDATE woensdag 7 december 2011:

Voetbal International: "FC Utrecht wil Ruiter; ook Southampton volgt hem"

In de papieren versie van Voetbal International kunnen we vandaag lezen dat directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht heeft laten weten interesse te hebben in de geboren Amsterdammer, maar dat er voorlopig geen geld is voor een tussentijdse aankoop: Kuiper zou pas op z'n vroegst in de zomer naar Utrecht kunnen verkassen. FC Volendam is al langer bekend met de belangstelling maar wil niet officieel reageren alvorens er een serieus bod is ontvangen. Ruiter heeft nog een contract tot medio 2014 en kost dus vermoedelijk een forse afkoopsom.

 

Het weekblad schrijft dat eerder al bekend was geworden dat NEC, FC Groningen en Vitesse de doelman volgden, en dat ook Southampton, koploper in de één na hoogste Engelse divisie, de Championship, dvd's van Ruiter heeft opgevraagd en ook al duels in Volendam zou hebben bezocht. Over de vermeende belangstelling van Feyenoord in Ruiter schrijft het blad dat Martin van Geel heeft verklaard dat de Rotterdammers op dit moment niet in de running zijn voor Ruiter.

Ruiters zaakwaarnemer, Martin van Ophuizen, verklaarde op 6 december jl. in het Noordhollands Dagblad: "Robbin staat bij veel clubs op het lijstje. Afgelopen zomer was een overgang naar de eredivisie al dichtbij en ook dit seizoen hebben clubs contact gezocht om te informeren naar zijn status. Ik verwijs iedereen door naar FC Volendam.’’ De krant voegt toe dat technisch coördinator Arie Obdam van Volendam laat weten dat zich bij de club uit de eerste divisie nog geen club met een concreet aanbod heeft gemeld.

 

In dit interview, op vrijdagavond 9 december 2011 na de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Helmond Sport (met onze Ruud Hesp op de tribune) met Robbin Ruiter genomen, wil Robbin niet ingaan op de interesse van welke club dan ook, maar zegt ook zeker niet dat hij niet naar FC Groningen wil.

 

UPDATE woensdag 28 december 2011:

"FC Groningen en FC Utrecht hebben zich officieel gemeld maar willen pas in de zomer wat doen"

Stef de Bont, Jupiler League-watcher voor Voetbal International, heeft vandaag op Twitter gezegd dat zowel FC Groningen als FC Utrecht zich officieel voor Robbin Ruiter, de keeper van FC Volendam, hebben gemeld, maar dat beide clubs de 24-jarige doelman pas in de zomer naar Groningen resp. Utrecht zouden willen halen.

 

Groningen en Utrecht zijn bepaald niet de enige clubs die in Ruiter geïnteresseerd zijn. Dit constateerden wij al op 2 december jl. toen de berichten over hem in combinatie met FC Groningen naar buiten kwamen. Het Noordhollands Dagblad schreef op 16 december 2011 dat Southampton in de persoon van manager Nigel Adkins in Volendam op de tribune zat om Ruiter tijdens de wedstrijd tegen FC Oss (uitslag 1-2) aan het werk te zien. Southampton is momenteel koploper in de Championship, de op één na hoogste Engelse divisie. Kort daarna bevestigde De Telegraaf dit bericht van het Noordhollands Dagblad. De krant voegt ook nog Heerenveen toe aan het lijstje clubs dat Ruiter wil en concludeert: "De kans dat hij de club in de winterstop zal verlaten wordt steeds groter."

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.