Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

193 gasten online

Servische pers: "Bayern München volgt Dusan Tadic"

En weer wordt er in de Servische pers een club uit de Duitse Bundesliga in verband gebracht met Dusan Tadic. Novosti.rs voegt Bayern München toe aan het steeds langer wordende lijstje van clubs die onze Servische flankspeler volgaarne op de loonlijst zouden willen zetten. De Servische sportsite zegt dat scouts van Bayern Tadic de laatste zes maanden regelmatig aan het werk hebben gezien.

 

Novosti schrijft dat Tadic met zijn doelpunten en vooral assists de aandacht van vele clubs op zich heeft gevestigd en dat het geen verrassing zou zijn indien Tadic al in januari naar München zou vertrekken. Ook andere sites noemen Tadic in één adem met Bayern München: Sportska centrala en SportSport.ba uit Servië en zelfs het Poolse iGol.pl.

 

Opportunistische fans van FC Groningen zien het al voor zich: een ruil tussen FC Groningen en Bayern München. Dusan Tadic gaat de ene kant op, en Arjen Robben "komt thuis". Zover is het echter nog niet. Hans Nijland vertelde vanmiddag tijdens de persconferentie, waarin Arjen als ambassadeur van Stichting FC Groningen in de Maatschappij is geïntroduceerd, gekscherend dat hij van de gelegenheid gebruik had gemaakt om Arjen, in het bijzijn van zijn vader Hans, voor de FC te strikken. "Niet als linksbuiten, want daar speelt Tadic", maar als linksmid of als linksback. Helaas staat Robben echter nog tot medio 2013 in München onder contract. Nijland, lachend: "Ik was dus iets te kort door de bocht."

 

 

UPDATE donderdag 22 december 2011:

Duitse pers: "Bayern wil zich pas in de zomer versterken"

Het Duitse merkur-online.de heeft het bericht dat Bayern München in Dusan Tadic geïnteresseerd zou zijn ook opgepikt uit de Servische media, maar het voegt eraan toe dat de Duitse club zich pas in de zomer wil versterken, en niet al in de komende transfer window (januari 2012). De aankoop van Tadic zou in de rubriek 'breedte-aankopen' passen, omdat onze topper voor Bayern niet als 'Top-Star' wordt gezien. Overigens worden er meer offensieve middenvelders in verband gebracht met Bayern, te weten Marco Reus (Borussia Mönchengladbach), Mario Götze (Borussia Dortmund) en André Ayew (Olympique Marseille). Laatstgenoemde staat in Frankrijk nog tot medio 2015 onder contract, maar mag voor het gelimiteerde transferbedrag van € 10,5 miljoen vertrekken. Hetzelfde is op tz-online.de te lezen.

 

De Servische site spreekt zijn bewondering uit voor de statistieken van Dusan Tadic, die "in een verzwakt team" zijn gerealiseerd: dit seizoen 3 doelpunten en 7 assists in 18 officiële wedstrijden; vorig seizoen 7 doelpunten en 22 (!) assists in 41 officiële wedstrijden.

 

Bayern München is volgens Novosti bepaald niet de enige club die Tadic op de korrel heeft, maar wel de bekendste: Bayern wordt als gigant beschouwd. Ook Schalke 04 zou Tadic echter al in de winterstop willen contracteren. De Servische site noemt tenslotte ook FC Twente als geïnteresseerde partij, alsmede een niet nader gespecificeerd aantal clubs uit Rusland. De interesse uit Rusland in Tadic is nieuw voor ons. Hieraan zullen wij ons maar eens snel verdiepen.

 

Arjen Robben

 

Arjens aanwezigheid in Groningen vandaag is ook niet onopgemerkt voor de Duitse pers gebleven. Vandaag kopt een artikel op de clubsite van Bayern München met "Robbens Happy End - Matchwinner, Rückkehrer, Botschafter". Hij was gisteravond de maker van de beslissende 1-2 (in blessuretijd) in de bekerwedstrijd bij VfL Bochum. Hij was blij dat er geen verlenging meer nodig was in het Ruhrstadion (inmiddels sponsorgerelateerd verkracht tot RewirpowerStadion) van Bochum, want na afloop van de wedstrijd is hij meteen doorgereisd naar Groningen, een ritje van 2,5 uur. Arjens huidige club is goed geïnformeerd over de reden van zijn bezoek aan de Euroborg:

 

Dort wurde er am Mittwoch beim FC Groningen als offizieller Botschafter der Stiftung des Klubs vorgestellt, aus dessen Jugendakademie er hervorging. „Die oft als hart und kalt bezeichnete Fußballwelt hat auch eine soziale Seite“, sagte der 27-jährige FCB-Profi zu seinem Engagement für die Stiftung, die Projekte in den Bereichen Bildung, Gesundheit und sozialer Zusammenhalt unterstützt. „Ich möchte dazu einen wesentlichen Beitrag leisten“, betonte Robben.

 

Christian Nerlinger, Sportdirektor van Bayern, laat geen twijfel bestaan over de plannen die de Duitse club met Robben heeft. Drie dagen geleden verklaarde hij hier op de clubsite van Bayern (die nota bene www.fcbayern.telekom.de als home-adres heeft, hoezo vercommercialisering van de sport?) dat Arjen ook na de zomer een belangrijke rol voor Bayern zal spelen, hopelijk niet slechts één jaar (zijn contract met Bayern loopt tot medio 2013) maar langer, zo is zijn wens. Hij zegt dat Arjen het privé en sportief erg naar zijn zin heeft in München en dat Bayern zeer tevreden is over hem, "deswegen spricht nichts dagegen". Hij zegt dat Bayern een zeer homogeen elftal heeft waarin Arjen een belangrijke onderdeel vormt. Arjen is volgens hem helemaal geïntegreerd en de club zal niet vergeten wat hij voor Bayern betekend heeft en wat hij nog voor Bayern zal betekenen. Hij geniet veel respect en de grootste waardering bij de club, aldus Nerlinger, die aanvult dat Bayern erom bekend staat dat het zijn beste spelers, waartoe ook Arjen Robben behoort, voor de lange termijn wil behouden.

 

Wie Arjen Robben vanmiddag breed zag glimlachen toen Hans Nijland quasi-serieus repte over de wens om hem een "contractje bij FC Groningen te laten ondertekenen omdat wij kampioen willen worden en jou daarbij nodig hebben", en wie Arjen gemeend met passie over Groningen en zijn nieuwe functie zag praten, die weet dat Arjen zijn carrière ooit bij de Trots van het Noorden zal voortzetten. Wanneer? Tja, dat is helaas nog de vraag...

 

Voor meer informatie over de bijeenkomst met Arjen Robben van vanmiddag: zie clubsite FC Groningen.

 

Reportage van RTV Noord over de bijeenkomst:

 

 

 

 

 

Arjen Robben, een paar jaartjes geleden: tussen zijn debuut op 03-12-2000, uit bij RKC, en 05-05-2002, uit bij Sparta, speelde hij 52 wedstrijden voor FC Groningen (45 basisplaatsen), waarin hij 12x scoorde (bron: FCG Stats) - wanneer worden deze cijfers aangevuld?

 

 

 

  

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.