Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

144 gasten online

FC Groningen biedt Servisch talent Dejan Meleg (17) stage aan

Het Servische Jedan-Nula meldt dat FC Groningen een 17-jarige Servische jeugdspeler van FK Vojvodina (de vorige club van Dusan Tadic) heeft uitgenodigd om in de winterstop een stage bij FC Groningen te lopen. Het gaat om Dejan Meleg, een linksbenige middenvelder. Volgens het Zwitserse Primesports International AG, het bedrijf dat zijn belangen behartigt, is het een defensieve middenvelder, maar volgens o.a. Transfermarkt is het een aanvallende middenvelder, hetgeen bepaald niet wordt gelogenstraft door een aantal filmpjes waar we een behoorlijk aanvallend ingestelde speler zien. Meleg wordt beschouwd als het grootste jeugdtalent van Vojvodina.

 

Hij is tevens speler van Servië U17. Meleg heeft echter aangegeven dat hij het nu nog te vroeg vindt voor een buitenlands avontuur. Hij wil zich graag eerst bij Vojvodina ontwikkelen. Een verhaal van dezelfde strekking is op de clubsite van FK Vojvodina te lezen.

 

FC Groningen heeft de jongen, die op 1 oktober jl. 17 jaar is geworden, o.a. in een jeugdwedstrijd aan het werk gezien en was onder de indruk van zijn kwaliteiten. De Trots van het Noorden heeft hem uitgenodigd om in de winterstop gedurende een aantal dagen naar Groningen te komen. Het lijkt er echter op dat Dejan de boot nog wat afhoudt, in de wetenschap dat hij nog wel erg jong is. Hij zegt een contract met FK Vojvodina te hebben (tot medio 2013) en hij wil zich eerst bij zijn huidige club ontwikkelen. Op korte termijn hoeven we hem dus niet bij FC Groningen A1 of bij Jong FC Groningen te verwachten, maar het is wel een speler om in de gaten te blijven houden. Het gerucht dat hij inmiddels voor een bescheiden bedrag zou zijn verkocht wordt in het artikel ontkend.

 

 

Primesports, het bureau dat zijn zaken behartigt, heeft de volgende promotiefilmpjes van hem gemaakt:

 

 

 

De belangstelling van FC Groningen voor de jeugdige Dejan Meleg staat niet op zichzelf. Wie zich verdiept in het mysterieuze verhaal rond het Amerikaanse Joga SC, dat op facebook hier is te vinden en hier op Twitter, die komt tot de ontdekking dat de 9-jarige Ted in FC Groningen-kledij poseert. De knaap blijkt onlangs met een jeugdelftal van FC Groningen getraind te hebben, en daarvoor met AC Milan. Joga SC introduceert hem liefkozend als de 9-jarige Cruyff:

 

 

 

En ook een niet met name genoemd 15-jarig talent was eerder dit jaar bij FC Groningen te bewonderen, zoals hier te zien is:

 

 

We moeten ervan uitgaan dat beide stages niet tot 'dienstverbanden' hebben geresulteerd, want nadien is er niets meer van de jongemannen vernomen, althans niet in relatie tot FC Groningen. En we weten zeker dat Kephern Fuller, de drijvende kracht achter Joga SC, het zeker van de daken geschreeuwd zou hebben als één van zijn pupillen blijvend in Groningen zou zijn gestald. Het geeft echter wel aan dat allerlei bedrijven zich al op zeer jeugdige voetballers hebben gestort. Ze hebben ongetwijfeld het beste met de jonge ventjes voor, maar hebben ook oog voor de eigen portemonnee. Een bijzondere, zorgelijke ontwikkeling. FC Groningen combineert het niet negatief tegenover het laten meetrainen van talentjes uit den vreemde echter met het ontwikkelen van een goede eigen jeugdopleiding. Een prima zaak, zeker omdat we weten dat FC Groningen zorgvuldig omgaat met hele jeugdige buitenlanders, die het niet zomaar uit de eigen vertrouwde omgeving sleurt om ze naar Groningen te halen. En de FC moet wel mee -  de concurrentie is moordend.

 

"Joga SC, non-profit is based on street soccer that wants to introduce and teach soccer to inner city-burbs

children Based: Washington D.C. Metropolitan area"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.