Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

96 gasten online

"Udinese bekijkt David Texeira; FC Twente wil Dusan Tadic als Janko vertrekt"

Zolang er nog niet getraind, laat staan gevoetbald wordt moeten we het doen met de geruchten rond huidige en potentiële nieuwe spelers van de Trots van het Noorden. Vandaag meldt AD TransferTalk dat het Italiaanse Udinese het beoogde samenwerkingsverband met FC Groningen op een bijzondere manier invult: scouts van de huidige nummer 3 van de Serie A schijnen David Texeira al een paar maal bekeken te hebben.

 

AD noemt CalcioPro als bron van de interesse van Udinese, maar wij hebben het bericht daar nog niet weten te traceren. FC-scout Jurrie Koolhof denkt overigens dat Texeira niet de laatste Uruguayaan is die door FC Groningen is gecontracteerd. Verder is Dusan Tadic ook vandaag weer onderwerp van gesprek. FC Twente denkt Marc Janko in de winterstop te kunnen verkopen en hoopt ook Emir Bajrami te kunnen slijten. Voor de rechterkant hebben de Tukkers Dusan Tadic of Luciano Narsingh van Heerenveen op het oog.

 

Het gerucht over de vermeende interesse van Udinese in onze Uruguayaanse topscorer nemen wij vooralsnog niet al te serieus. Sander Jonkman, freelance journalist voor De Stentor en kenner van het Italiaanse voetbal, geeft aan dat de Italianen met Antonio 'Toto' di Natale, Floro Flores en Barreto al drie goede spitsen onder contract heeft.

 

Ooit zal David Texeira natuurlijk vertrekken uit Groningen. Jurrie Koolhof, scout van FC Groningen, geeft vandaag in een vraaggesprek met Goal.com aan het niet onwaarschijnlijk is dat er in de toekomst nieuwe Uruguayaanse pareltjes naar Groningen zullen worden gehaald. Jurrie Koolhof over David Texeira:


"Die jongen komt uit een andere cultuur en moest even zijn plaats vinden. De mensen verwachten dat hij meteen er staat, maar hij moet even de tijd krijgen. De aanpassing is gemakkelijk verlopen, mede omdat hij bij zijn landgenoot Matías Jones terecht kon.


Hoe hij zich heeft aangepast, tekent zijn mentaliteit. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Hij is een heel open jongen, werkt altijd hard, net als Suarez. Maar deze jongen is nog lang niet klaar. Hij is technisch en balvast, maar moet nog meer in stelling gebracht worden. Dan gaat hij nog meer waarde voor de ploeg hebben, nog beter functioneren."


Het is niet onwaarschijnlijk dat FC Groningen in de toekomst weer een speler uit Uruguay aantrekt. "Groningen staat daar hoog aangeschreven. We worden gewaardeerd. Ze weten dat spelers via Groningen iets kunnen bereiken. Andersom past de mentaliteit van de spelers ook goed bij Groningen. Het is een klein land, maar de discipline van de mensen is bewonderenswaardig. Duiken doen ze wel, strafschoppen versieren, al heb ik David dat niet zien doen. We blijven actief scouten in Uruguay. Zo’n relatie opbouwen is een proces. Dat houdt niet op."

 

De interesse van FC Twente in Dusan Tadic geloven we zondermeer en hierover is vandaag bepaald niet voor het eerst te lezen. In principe lijkt de vraagprijs van FC Groningen voor FC Twente aan de hoge kant, maar volgens het AD denkt de club uit Enschede Marc Janko in de winterstop voor een bedrag van ruim 6 miljoen euro te kunnen verkopen aan één van de vele clubs uit Turkije, Rusland en Engeland die in de markt zijn voor de Oostenrijker. Tranzonspor schijnt het meest concreet te zijn.

 

Als FC Twente er dan ook nog in slaagt om van de tegenvallende Zweed Emir Bajrami af te komen en ook nog Wout Brama naar Newcastle ziet vertrekken (RTV Oost mompelde dit vandaag), dan liggen er wellicht voldoende pecunia om Dusan Tadic uit Groningen los te weken, gesteld dat de Serviër openstaat voor een overgang naar Enschede. Iets wat Tim Matavz voor volstrekt onmogelijk houdt. Laten we hopen dat de Sloveen het bij het rechte eind heeft. Mocht Tadic vertrekken, dan graag naar het buitenland.
 

Wordt ongetwijfeld snel vervolgd!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.