Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

58 gasten online

Overgang Dusan Tadic naar 1. FC Köln lijkt minder realistisch

Diverse clubs worden al geruime tijd met Dusan Tadic in verband gebracht. Op 28 december 2011 berichtten wij in dit artikel dat de belangstelling van 1. FC Köln in de Serviër het meest concreet was. De nummer 10 van de Bundesliga zou in Tadic een zeer geschikte opvolger voor Lukas Podolski zien die volgens VI op de nominatie stond om naar Schalke 04 te verkassen. Daarna leken ook Lazio Rome, AC Milan, Fiorentina en met name Arsenal om de gunsten van de sterspeler van Köln te dingen.

 

Vandaag heeft Podolski, die in Köln nog een contract heeft tot medio 2013, echter laten weten pas komende zomer over zijn toekomst te willen beslissen en zich niet nu door tijdsdruk wil laten regeren, zo schrijven o.a. The Guardian en Fotbolltransfers. Mocht Podolski het seizoen daadwerkelijk bij Köln, dat door een schuldenberg van € 31 miljoen wordt geplaagd, afmaken, dan is het onwaarschijnlijk dat Dusan Tadic al in de winterstop kan worden gecontracteerd.

 

Kölse schuldenberg of niet - het roemruchte Voetbalzone denkt de opvolger van Dusan Tadic getraceerd te hebben. Het zou gaan om de 19-jarige Braziliaan João Pedro Geraldino dos Santos Galvão, kortweg João Pedro. De aanvallende middenvelder die 1,84m meet verkaste in 2010 van Atlético Mineiro uit Brazilië naar het Italiaanse Palermo, voor een bedrag dat niet bekend werd gemaakt maar op € 5 à 6 miljoen wordt getaxeerd (zie Palermo The Offside en Soccernews).

 

João Pedro werd vervolgens verhuurd aan achtereenvolgens het Portugese Vitória Guimarães, voormalig UEFA Cup-tegenstander van FC Groningen, en Club Atlético Peñarol uit Uruguay, waar de Braziliaan momenteel speelt en voor een middenvelder het net opvallend vaak weet te vinden en ook met assists strooit. Voetbalzone noemt het Uruguayaanse El Pais als bron, maar als het gerucht daar al is genoemd, dan uitsluitend in de papieren versie. Op andere voetbalsites schitterend het gerucht door afwezigheid, zodat wij er vooralsnog weinig waarde aan hechten.

 

1. FC Köln nam Lukas Podolski in 2009 voor een bedrag van € 10 miljoen over van Bayern München. SolarWorld, sponsor van Köln, moest een deel van dit bedrag voorschieten om de transfer mogelijk te maken, waardoor het bedrijf nu 1/3 van de transferrechten in de goalgetter (14 doelpunten in 16 Bundesligawedstrijden) bezit. Arsenal zou al een bedrag van € 10 miljoen voor Podolski hebben geboden, maar Köln zou momenteel een bedrag van zeker het dubbele verlangen, aldus The Guardian. Die prijs zal in de nabije toekomst echter ongetwijfeld gaan zakken als Podolski zijn contract met Köln niet wil verlengen.

 

Bekend is dat Dusan Tadic graag in de Bundesliga zou willen spelen. Zoals het er nu naar uitziet lijkt een overgang naar 1. FC Köln niet realistisch. De transfer window is echter pas één dag open en wie weet wat er gebeurt als een toonaangevende club opeens met absurd hoge transferbedragen en salariële vergoedingen gaat strooien richting Köln en Podolski. Verder is Köln bepaald niet de enige club uit de Bundesliga die in één adem met Dusan Tadic wordt genoemd.

 

Kortom, abwarten...

 

Geruchten of niet, morgen verwachten we onze creatieve buitenspeler gewoon op het TCN trainingsveld!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.