Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

141 gasten online

Is David Texeira de Zuid-Amerikaan in wie Liverpool geïnteresseerd is?

Stand van zaken maandag 16 januari 2012:

In eerste instantie leek het gerucht dat gisteravond over het WWW werd uitgestort niet meer dan borrelpraat, maar er zijn in het Verenigd Koninkrijk inmiddels dermate veel sites die één en ander voor waar aannemen dat het op z'n minst een kort stukje waar is. Bruce Grobbelaar, de legendarische Zuid-Amerikaan die tussen 1981 en 1994 maar liefst 440 wedstrijden voor Liverpool heeft gespeeld, heeft tegenover talkSPORT verklaard dat de Britse club geïnteresseerd is in twee aanvallers. De namen van beide aanvallers worden niet onthuld.

 

Met de ene zou al bijna overeenstemming zijn bereikt, en de andere zou een in Nederland spelende, Zuid-Amerikaanse aanvaller zijn. Diverse Engelse sites hebben zich verdiept in de in de Eredivisie spelende 'strikers' en concluderen dat het om David Texeira moet gaan.


Inmiddels heeft het bericht ook het Uruguayaanse El Observador bereikt. De site blaast de berichtgeving op z'n Zuid-Amerikaans op en zegt dat het een kwestie van uren is dat Texeira voor Liverpool zal tekenen. Wij verwachten onze topscorer morgenochtend echter gewoon op het trainingsveld!

 

UPDATE donderdag 19 januari 2012:

"Zaakwaarnemers David Texeira in Nederland vanwege interesse Liverpool"

Nog altijd gaan we uit van een hoogst ongeloofwaardig gerucht, vergelijkbaar met de vermeende interesse van Celtic in Jonas Ivens, maar dit soort vuurtjes doven vaak even snel als ze zijn opgelaaid. De berichtgeving over David Texeira in relatie tot Liverpool is echter bijzonder hardnekkig. Vandaag stuurde Pablo Londinsky (journalist van het Uruguayaanse Tenfield, en van Gol TV) via Twitter het volgende bericht: "Representantes de D.Texeira -Montero y Mendez- viajaron a Holanda por el fuerte interes que manifestó el Liverpool por contar con el jugador", wat zou betekenen dat vertegenwoordigers van David Texeira, te weten de heren Montero en Mendez, naar Nederland reizen (inderdaad zijn Paolo Montero en Gustavo Méndez de zaakwaarnemers van David Texeira) vanwege de "sterke belangstelling" van Liverpool in onze spits.

 

In Uruguay is iets soortgelijks te lezen op Berocca Sports en Diario El Pais (Ovación). De vertegenwoordigers van David Texeira zouden van Italië naar Nederland reizen omdat zowel Italiaanse clubs als Liverpool in de Uruguayaan geïnteresseerd zouden zijn.

 

De facebook-site van de fanclub van David Texeira noemt de interesse van Liverpool wel, maar houdt het namens David op het nietszeggende "Vandaag werk ik voor Groningen; niemand weet hoe het morgen zal zijn."

 

Volgens Londinsky zou er door beide heren inmiddels worden onderhandeld: "They are talking with Groningen. It´s no more a rumor, it´s now a negotiation." Maar zal er niet eerst tussen beide clubs gesproken moeten worden?

(In Engeland zou Kenny Dalglish zich vandaag tijdens een persconferentie ook al cryptisch over Texeira hebben uitgelaten, en het zou niet om João Teixeira gaan.)

Wordt vervolgd? Op het Red and White Kop Forum van Liverpool zeker wel, daar is een apart topic over David Texeira geopend in de rubriek January 2012 Transfer Forum!

 

Stand van zaken maandag 16 januari 2012:

 

Zo wordt er op Liverpool Kop behoorlijk op los gefilosofeerd. Als van aanvallende middenvelders wordt afgezien, dan valt de Uruguayaan Nicolás Lodeiro van ajax af. Volgens de fans van Liverpool zouden de volgende aanvallers wél in aanmerking komen:

 

Renato Ibarra (Vitesse)

Jonathan Reis (Vitesse)

Everton (Heracles Almelo)

Matías Jones (FC Groningen)(wordt in de UK kennelijk als aanvaller gezien)

David Texeira (FC Groningen)

 

Men is van mening dat de eerste vier om allerlei redenen niet in aanmerking komen (voornamelijk omdat ze niet of nauwelijks spelen) en dat het dus om David Texeira moet gaan, die met z'n 8 doelpunten in 12 wedstrijden een 'creditable' staat van dienst heeft. (Texeira speelde tot nu toe 14 wedstrijden, maar dit terzijde.)

 

Ook o.a. Kopworld en Squeaky Bum Time komen met David Texeira op de proppen.

 

De teneur in de Britse pers is: het zou Texeira, een relatief onbekende speler, kunnen zijn als de andere te contracteren aanvaller een ervaren 'striker' is. Eensgezind lijkt ook de opvatting te zijn dat Liverpool een haperende aanval heeft en behoefte heeft aan scorend vermogen.

 

Liverpool staat momenteel zevende in de Premier League en wist in 21 wedstrijden slechts 24x het net te vinden. Geen wonder dat deze fanblog van Liverpool F.C. David Texeira alvast welkom heet:

 

 

Wij zullen dit verrassende en nog altijd ongeloofwaardig klinkende gerucht met belangstelling blijven volgen. Zo vragen wij ons af: in welke hoedanigheid roept Bruce Grobbelaar dit soort zaken over Liverpool?

 

Of is Grobbelaar in de war met João Teixeira van Sporting, over wie vorige week door bv. Football Press en Express.co.uk werd geschreven dat hij door Liverpool wordt gevolgd? Als wij goed zijn geïnformeerd dat is deze Teixeira afkomstig uit de jeugdopleiding van Sporting en een Portugees, dus geen Zuid-Amerikaan....

 

(Inmiddels weten we via het aan Liverpool gerelateerde Twitter-account TheKopitesYNWA dat Bruce Grobbelaar momenteel geen officiële functie bekleedt bij Liverpool. maar wel een goede vriend is van Kenny Dalglish, de trainer van de traditierijke club.)

 

 

UPDATE dinsdag 17 januari 2012: Transfer Texeira naar Liverpool lijkt juridisch onmogelijk

Het Transferdagboek op VI.nl schrijft vandaag het volgende: "Scout Bruce Grobbelaar zette onze denkramen aan het werk met zijn opmerking dat Liverpool op het punt staat een Zuid-Amerikaanse aanvaller uit de Eredivisie weg te halen. Op de Nederlandse topscorerlijst is FC Groningen-spits David Texeira de hoogst genoteerde. Maar als we moeten, dan zetten we ons geld op Nicolás Lodeiro. In tegenstelling tot Texeira komt de aanvaller annex middenvelder van ajax in aanmerking voor een werkvergunning in Engeland dankzij zijn interlands voor Uruguay. Bovendien herinneren we ons dat Lodeiro in 2010 van Nacional naar ajax verhuisde op voorspraak van Luis Suarez, inderdaad nu spits bij Liverpool."

 

Inderdaad zou het voor Liverpool wel eens lastig worden om een werkvergunning voor David Texeira te verkrijgen. Want het is maar de vraag of de club aan de Britse licentiecommissie duidelijk kan maken dat de Uruguayaan als 'uitzonderlijk talent' beschouwd moet worden dat op de Engelse velden niet rondloopt. Het andere criterium (A-international), dat ook voldoende is om een werkvergunning in het Verenigd Koninkrijk te krijgen, is op David nog niet van toepassing...

 

Kortom, wat ons betreft kan er vooralsnog een streep door dit gerucht. Het kon inderdaad wel eens om Lodeiro van ajax gaan, al is dat geen aanvaller. (Overigens werden wij nog gewezen op de mogelijkheid dat Liverpool Texeira koopt en vervolgens verhuurt aan de FC, zeg maar de PSV-Alex-Chelsea constructie. We zullen zien!)

 

Op woensdag 18 januari 2012 meldt de Daily Mail (overigens een onbetrouwbare krant en nog beroerder dan The Sun, aldus onze columnist Mlaz Corbier) dat de 19-jarige João Carlos Teixeira dichtbij een overgang van Sporting naar Liverpool is. Deze Teixeira is een Portugees die in Portugal speelt. Bruce Grobbelaar sprak over een spits die al zo goed als vastgelegd is, alsmede een Zuid-Amerikaanse aanvaller die in Nederland speelt. Het boek David Texeira-Liverpool kan dus nog niet helemáál dicht.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.