Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

107 gasten online

"Vriendschappelijk duel FC Groningen - Liverpool onderdeel verkoop Texeira"

De geruchten over de interesse van Liverpool in David Texeira blijven extreem hardnekkig. Vandaag schrijft het Britse Metro dat de onderhandelingen tussen Liverpool en FC Groningen over een transfer van de Uruguayaan inmiddels lopen. Geschreven wordt dat Liverpool onze topscorer waardeert op een bedrag van £ 8 miljoen (€ 9,6 miljoen), maar dat Texeira vermoedelijk rond £ 10 miljoen (€ 12,0 miljoen) zal moeten kosten omdat Defensor Sporting Club, de vorige club van David Texeira, bij de verkoop van Texeira aan FC Groningen een doorverkooppercentage van 20% zou hebben bedongen.

 

FC Groningen zal overigens niet alleen aan Defensor, maar ook aan het investeringsfonds een forse afdracht dienen te voldoen.

 

Metro schrijft dat Damien Comoll, Director of Football van Liverpool, de verkoopprijs deze week in de onderhandelingen hoopt te drukken door in de aanloop op het komende seizoen een vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Groningen te spelen, in de Euroborg. Een oefenduel dat voor FC Groningen de nodige inkomsten kan genereren. Het zou een weerzien worden met Luis Suarez en, in dat geval, David Texeira.

 

Hans Nijland gaat in zijn nieuwsbrief vandaag op geen enkel gerucht concreet in, maar geeft tegenover OOG Radio en TV wel aan dat er links en rechts naar spelers is geïnformeerd.

 

Volgens Metro zou Kenny Dalglish, trainer van de Britse, momenteel moeizaam scorende club, bij voorkeur Luuk de Jong van FC Twente contracteren, maar Dalglish zou betwijfelen of De Jong in Engeland zou kunnen aarden, en de interesse daarom naar David Texeira hebben verlegd.

 

Dalglish wil in januari absoluut een aanvaller contracteren, nu Suarez voor acht wedstrijden geschorst is en Andy Carroll en Dirk Kuyt het net maar mondjesmaat weten te vinden. In eerste instantie had Liverpool de pijlen op ervaren spitsen gericht, maar Aston Villa en Valencia vroegen maar liefst £ 20 miljoen voor hun aanvallers (Darren Bent resp. Roberto Soldado). Liverpool mikt nu op de jongere garde, aldus Metro.

 

We hebben ook het gerucht gelezen dat Liverpool niet alleen geld voor David Texeira willen betalen, maar ook een deel 'in natura', door een speler de andere kant op, dus richting Groningen, te sturen. Het artikel in Metro schrijft hierover echter niets.

 

De transfer window loopt nog tot en met dinsdag 31 januari a.s. Het belooft nog een spannende week te worden...

 

Juichen de fans op Anfield Road binnenkort voor David Texeira?

 

Hans Nijland gaat in zijn nieuwsbrief vandaag op geen enkel gerucht concreet in:

"Het wordt sowieso een spannende week. Zoals bij de meeste mensen waarschijnlijk wel bekend, hebben clubs tot en met 31 januari de mogelijkheid de selectie te versterken. Daarna sluit het tussentijdse transferwindow. Zo’n transferperiode zorgt altijd voor rumoer en geruchten. Ook onze spelers worden talloze keren genoemd in artikelen in kranten, maar met name op internet. Vooral op voetbal- en fansites wordt druk gespeculeerd over mogelijke transfers en elk bericht wordt als een hele of halve waarheid gezien.

Wij hebben vanaf deze plaats al eens eerder aangegeven dat het voor ons onmogelijk – en ook onwenselijk – is op elk bericht te reageren. Als we op elke naam of club zouden moeten reageren, blijven we bezig. Niet alleen dit transferwindow, maar ook in de zomerperiode. Daarnaast ondermijnen we bij het vrijgeven van informatie mogelijk onze onderhandelingspositie bij een potentiële transfer.

Er is ons veel aan gelegen de selectie zoals er die nu staat intact te houden. Wij kijken zelf nog naar een toekomst-gerichte mogelijkheid om de opengevallen plaats van Danny Holla, die wij vorige week hebben verhuurd aan VVV-Venlo, in te vullen. Dat zal echter niet eenvoudig worden. Kortom: we moeten afwachten tot 1 februari en dan kunnen we pas met zekerheid zeggen met welke selectie we de tweede seizoenshelft op jacht gaan naar Europees voetbal."

 

In een interview met OOG Radio en TV zegt Nijland dat zich voor David Texeira nog geen enkele club heeft gemeld. "En daar moet het toch echt mee beginnen", zo vertelt de algemeen directeur van FC Groningen. Als wordt doorgevraagd over interesse in Dusan Tadic antwoordt Nijland dat er links en rechts wel naar spelers is geïnformeerd, maar dat het er op dit moment niet naar uitziet dat er spelers uit de Euroborg vertrekken. Nijland zegt dat hij goede hoop heeft dat er op 1 februari a.s., als de transfer window erop zit, precies dezelfde selectie staat als nu. Hij is ook eerlijk en zegt dat het, hoe dichter het einde van de maand nadert, steeds moeilijker  zal worden een vervanger aan te trekken.

 

Het Uruguayaanse Diario El Pais (Ovación) haalt vandaag de Engelse pers aan en zegt dat Liverpool en FC Groningen onderhandelen over Texeira. De transfersom zou tot £ 9 miljoen (€ 10,8 miljoen) kunnen oplopen. De site blaast één en ander behoorlijk op en roept over 'in Engeland officieel bevestigde interesse' en een bijna afgerond zijn van de deal. Zuid-Amerikaanse journalistiek...

 

Gerelateerde artikelen:

 

23-01-2012 Engelse clubs op de tribune voor Tadic, Van Dijk en Texeira

16-01-2012 Is David Texeira de Zuid-Amerikaan in wie Liverpool geïnteresseerd is?

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.