Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

102 gasten online

Camilo Mayada naar FC Groningen?

Stand van zaken maandag 30 januari 2012:

We sluiten de dag af met een hoogst speculatief bericht. Volgens het Uruguayaanse Tenfield is Camilo Mayada vanmiddag naar Nederland gereisd 'waar hij zijn carrière zal vervolgen'. Zijn zaakwaarnemers wilden niet vertellen bij welke club Mayada gaat tekenen. Pablo Londinsky, journalist van diezelfde krant, twitterde echter zojuist: "C. Mayada volverá a ser compañero de Matias Jones (coincidieron en Danubio y en la Sub 20) y de David Texeira (coincidieron en la Sub 20)", wat zoveel betekent als dat Mayada opnieuw ploeggenoot van Matías Jones en David Texeira wordt. Kortom, de nieuwe club van deze aanvallende middenvelder van Danubio Fútbol Club (de vorige club van Matías Jones) zou FC Groningen worden.

 

Mayada moet waarschijnlijk niet als de opvolger van Dusan Tadic worden gezien, maar meer als de door Pieter Huistra gewenste extra toekomstgerichte rechtervleugelaanvaller, mocht het gerucht kloppen. (Verderop in dit artikel is overigens een filmpje te zien, en hier zien we hem ook aan de linkerkant spelen. Het lijkt een snelle vleugelspeler te zijn die aan beide kanten uit de voeten kan.)

 

UPDATE dinsdag 31 januari 2012 13:42 uur: Camilo Mayada niet naar FC Groningen

Danubio schrijft op het officiële Twitter-account van de club het volgende: "Finalmente Mayada no viajó rumbo a Holanda. Hubo problemas en el aeropuerto y no daban los tiempos para pedir el pase. Se queda en Danubio", oftewel: Mayada is door problemen op het vliegveld niet afgereisd naar Nederland. Hij blijft minimaal nog een half jaar bij Danubio. Op Futbol.com.uy verscheen later dit artikel over Mayada's avontuur, dat ook volgens deze site door last-minute problemen op het vliegveld niet leidde tot een tijdige gang naar Groningen waar hij medisch gekeurd moest worden. RTV Noord over Mayada: "Had FC Groningen voor het sluiten van de markt toch nog een speler verkocht, dan was Camilo Mayada een mogelijke aankoop geweest. "Een schaduwplaatje", aldus technisch directeur Henk Veldmate. "Achter elke mogelijke verkoop heb je als club een of meerdere mogelijke aankopen in beeld." De 21-jarige Uruguayaan was twee jaar geleden op proef bij de FC, samen met spits David Texeira. Zijn huidige club Danubio FC bracht dinsdag via Twitter het bericht dat de middenvelder zelfs al op weg was naar Nederland. "Hij was in beeld gekomen als Club Brugge tóch nog met een groter bod op Maikel Kieftenbeld was gekomen", zegt Nijland. "Maar daar is uiteindelijk geen sprake van geweest.""

 

Hans Nijland: 'Geen zaken meer op slotdag transfermarkt'

Onze verwachting is dat er de rest van de dag op transfergebied niets meer gebeurt. Hans Nijland denkt dat ook: op Twitter zegt hij: 'Geen zaken meer op slotdag transfermarkt', en in zijn wekelijkse nieuwsbrief licht hij één en ander toe: "Vannacht sluit het tussentijdse transferwindow. Tot middernacht kunnen er nog zaken worden gedaan en spelers van club verruilen. Hoewel er de afgelopen week diverse contacten over en weer zijn geweest, zullen wij met de huidige spelersgroep het seizoen afmaken."

 

Mochten we de rest van deze dag inderdaad schadevrij doorkomen, dan kunnen we er trots op zijn dat FC Groningen inmiddels in de positie is om een forse bieding op een speler als Dusan Tadic te kunnen pareren. Een vertrek van Tadic zou de voor dit seizoen gestelde sportieve ambities hoogstwaarschijnlijk hebben doorkruist. De FC heeft nu een half jaar de tijd om een mooie, buitenlandse club voor Tadic te zoeken en een geschikte vervanger.

 

Stand van zaken maandag 30 januari 2012: 

 

Danubio F.C. bevestigt vanavond op Twitter dat Camila Mayada met toestemming van Danubio naar Nederland is gereisd voor een medisch onderzoek: "Camilo Mayada viajó a Holanda autorizado por el club para la revisación médica. No está concretada su transferencia." Kortom, de transfer is nog niet rond, maar hij wordt wel alvast medisch gekeurd. Danubio heeft het overigens niet concreet over FC Groningen!

 

Ignacio Saldombide, voetbalverslaggever en journalist ('Relator de Fútbol y Periodista. Trabajo en Sport 890 e Intendencia de Canelones ( Prensa). Estudie en Universidad ORT'), is wél concreet: "Camilo Mayada es el jugador que espera el llamado para volar a HOlanda y jugar en el Groningen", oftewel: Camilo Mayada is de speler die wacht op een telefoontje om naar Nederland te vliegen om voor Groningen te spelen." (Mayada's club zegt echter dat Mayada al vertrokken is naar Nederland en niet meer op een teken van zijn mogelijke volgende club wacht. Om het verhaal nóg warriger te maken: Pablo Londinsky zegt vanavond rond een uur of 12: He is now in Buenos Aires, waiting for the OK to travel to Amsterdam.)

 

Wij zien opvallende overeenkomsten tussen de Matavz/Texeira-case en Tadic/Mayada, al blijven we hopen dat Mayada de door Pieter Huistra gewenste aanvulling op de selectie is en niet de vervanger van Tadic. Mocht Tadic de 31e januari vertrekken, dan heeft Hans Nijland de supporters van FC Groningen wel héél erg veel uit te leggen.

 

Of wordt er op dinsdag een andere speler van de FC verkocht? Toch David Texeira? Het zal toch niet?

 

Mayada kent zowel Jones als Texeira van Uruguay U20. Mayada is één van de slechts vier spelers van Danubio die in het inmiddels afgeronde eerste deel van de competitie, de Apertúra (15 wedstrijden), nog geen minuut misten. De drie anderen zijn twee ervaren verdedigers en de keeper.

 

Carlos Mayada is op 8 januari jl. 21 jaar oud geworden. Trouwe volgers van onze site kennen hem: hij trainde in januari 2010 samen met David Texeira op proef mee met Jong FC Groningen, zie ons artikel van 26 januari 2010. Zijn lengte varieert op verschillende sites tussen 1,71m en 1,74m.

 

 

We moeten natuurlijk een slag om de arm houden, want dezelfde Londinsky beweerde onlangs bij hoog en bij laag dat FC Groningen en Liverpool over Texeira aan het onderhandelen waren.

 

 

Dinsdag 31 januari 2012 12:38 uur: Nog geen duidelijkheid

Halverwege 'D-Day' kunnen we nog niets toevoegen aan ons bericht van gisteravond. Eerder vandaag schreef het Uruguayaanse La República dat Camila Mayada gisteren tegen zijn verbaasde trainers en enkele directieleden van Danubio had gezegd dat hem geadviseerd was snel naar Nederland te reizen in verband met de transfer deadline van 31 januari 2012. Vervolgens is hij gistermiddag (in Uruguay is het in de winter vier uur vroeger dan in Nederland) afgereisd. Ook Pordeciralgo rept over zijn vertrek naar Nederland. Mayada debuteerde in 2008 voor Danubio en is inmiddels een vaste waarde en heeft ook kansen komende zomer met Uruguay U20 aan de Olympische Spelen mee te doen, aldus de site.

 

UPDATE dinsdag 31 januari 2012 13:42 uur: Camilo Mayada niet naar FC Groningen

Danubio schrijft op het officiële Twitter-account van de club het volgende: "Finalmente Mayada no viajó rumbo a Holanda. Hubo problemas en el aeropuerto y no daban los tiempos para pedir el pase. Se queda en Danubio", oftewel: Mayada is door problemen op het vliegveld niet afgereisd naar Nederland. Hij blijft minimaal nog een half jaar bij Danubio.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.