Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

137 gasten online

Camilo Mayada zou vervanger van Maikel Kieftenbeld zijn geweest

Het Dagblad van het Noorden heeft vandaag uitgelegd waarom Camilo Mayada van Danubio FC uit Uruguay uiteindelijk niet naar Groningen is gekomen. FC Groningen heeft gisteren van René Eijkelkamp, de zaakwaarnemer van Maikel Kieftenbeld, te horen gekregen dat Club Brugge van plan was een nieuw bod te doen op Kieftenbeld. De clubleiding van de Trots van het Noorden nam daarop direct contact op met de zaakwaarnemer van Camilo Mayada. Mayada zou, in het geval Kieftenbeld toch nog naar Club Brugge zou vertrekken, de vrijgekomen plek in de selectie van de FC hebben moeten innemen.

 

Nijland zegt dat de belangstelling van Club Brugge zich echter niet verder heeft doorgezet, waardoor Mayada niet naar Groningen hoefde te reizen. Vorige week schoof FC Groningen een bod van Club Brugge op Kieftenbeld terzijde omdat het na het vertrek van Danny Holla niet nóg een middenvelder wilde verliezen. Was Mayada toen onbereikbaar, of was het bod onvoldoende?

 

Mayada is overigens, in tegenstelling tot wat het Dagblad schrijft, een aanvallende middenvelder. Kennelijk was het prijstechnisch gezien niet verantwoord om Mayada te contracteren, los van een verkoop van Kieftenbeld. Huistra had er graag nog een rechtsback of een rechtsbuiten bij gehad, maar het geld voor Mayada zal vermoedelijk niet op de plank liggen.

 

Overigens heeft Club Brugge vanavond haar aanvallende middenvelder Nabil Dirar voor een bedrag van maar liefst € 7,5 miljoen verkocht aan AS Monaco. Een deel van dit bedrag moet aan Dirars vorige club, Westerlo, worden overgemaakt, maar er was ongetwijfeld voldoende geld overgebleven om Kieftenbeld alsnog te contracteren. Waarschijnlijk is er echter geen tijd meer geweest om de deal met Maikel Kieftenbeld  rond te maken, temeer daar Kieftenbelds beoogde opvolger nog altijd in Uruguay is.

 

Wij zien nog wel een (theoretische?) mogelijkheid dat Brugge vanavond alsnog probeert om Kieftenbeld te contracteren, en dat FC Groningen via faxen, e-mails en wat dies meer zij Camilo Mayada onder voorbehoud van goed doorstaan van de medische keuring vastlegt. Maar wellicht staan dit soort zaken komende zomer op de agenda.

 

Gerelateerde artikelen:

 

30-01-2012 Camilo Mayada naar FC Groningen?

29-01-2012 "FC Groningen wijst bod van Club Brugge op Maikel Kieftenbeld af"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.