Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

99 gasten online

"Tim Breukers in de belangstelling van FC Groningen"

Tim Breukers, de 24-jarige rechtsback van Heracles Almelo staat in de belangstelling van FC Groningen, zo schrijft De Telegraaf vanmorgen, dat aan het bericht toevoegt dat ook Heerenveen de verdediger al een tijdje volgt en dat de locale rivaal van Heracles,  FC Twente, daar sinds kort bij is gekomen. Breukers heeft een aflopend contract. Heracles wil graag met hem door, maar niet ten koste van alles: "Met de jonge en getalenteerde Mike te Wierik hebben de Almeloërs een goed alternatief voor de rechtsbackpositie", aldus De Telegraaf. Onruststoker VI.nl meldt het bericht ook.

 

FC Groningen is al een tijdje op zoek naar een rechtsback. Johan Kappelhof ontwikkelt zich meer als centrale verdediger en Tom Hiariej is veel meer een middenvelder. Het had ook Ricardo van Rhijn van ajax op de korrel, maar het heeft er alle schijn van dat de 20-jarige verdediger, gisteren nog een plaaggeest voor de aanvallers van Jong FC Groningen, zijn contract in de hoofdstad gaat verlengen.

 

Tim Breukers maakte in 2007 de overstap van Topklasser K.V.V. Quick '20 uit Oldenzaal, waar Breukers op 4 november 1987 is geboren, naar Heracles Almelo en is een vaste waarde in het team van trainer Peter Bosz. Hij staat sinds 1 juli 2007 onder contract bij Heracles en debuteerde op 12 december 2007 tegen Feyenoord (6-0 nederlaag).

 

Breukers is uit het goede hout gesneden. Zo brak hij in februari 2011 in het duel met FC Utrecht zijn pink, maar zorgde er eigenhandig voor dat hij kon doorspelen. De rechtsachter vertelt over dit euvel in Almelo Aktueel het volgende: "Ik kwam in de eerste helft verkeerd terecht. Ik viel op mijn rug, maar mijn pink bleef in het veld steken. Na vijf minuten had ik door dat de pink scheef stond, toen heb ik hem zelf recht gezet. In de rust hebben we er tape omheen gedaan en na de wedstrijd ben ik in Almelo naar het ziekenhuis gegaan. Daar bleek dat ie gebroken is. Dat geneest niet vanzelf, dus volgt woensdagochtend een operatie."

 

Statistieken van VI.nl van Tim Breukers (tussen haakjes de (afwezige) doelpunten):

 

2007/08     Heracles Almelo       6 (0) Eredivisie
2008/09     Heracles Almelo     27 (0) Eredivisie
2009/10     Heracles Almelo     34 (0) Eredivisie
2010/11     Heracles Almelo     32 (0) Eredivisie
2011/12     Heracles Almelo     22 (0) Eredivisie
                             Totalen:    121 (0)   
 

Tim Breukers in duel met Dusan Tadic (foto: FCUpdate.nl)

 

De Twentsche Courant Tubantia heeft Breukers na afloop van het afgelopen seizoen eens goed doorgelicht. Henk van Schuppen kwam tot het volgende 'eindrapport':

 

Beoordeling TC Tubantia in ‘kerstrapport’ december 2010: 6

Beoordeling TC Tubantia in 'eindrapport', mei 2011: 6


Zijn beste seizoen uit zijn carriere noteerde Tim Breukers vorig seizoen onder Gertjan Verbeek. De Oldenzaler heeft die stijgende lijn deze jaargang niet kunnen doortrekken maar is nog steeds de onbetwiste rechtsback van Heracles Almelo. Dat neemt niet weg dat zijn ontwikkeling tot stilstand lijkt gekomen.


Breukers liet vooral in de eerste seizoenhelft nog wel eens steekjes vallen. Toch past de Oldenzaler goed in het aanvallende positiespel van de ploeg van Peter Bosz. Hij is opkomend op de rechter flank van grote waarde. Maar tegen snelle, technische en beweeglijke buitenspelers heeft Breukers het altijd lastig. Zo speelde Tadic hem twee keer uit de wedstrijd in de play-off duostrijd met FC Groningen. Alle (vier) goals van de Groningers kwamen over links via Tadic. En daarop werd dit dubbele gevecht om Europees voetbal verloren.


Breukers zal maximaal moeten blijven presteren om de opkomende jeugd (Mike te Wierik) voor te blijven. Zijn nuchtere instelling komt hem daarbij goed van pas. Breukers treedt niet graag op de voorgrond, is wars van capsones, doet ‘gewoon’zijn werk en kent zijn sterke en zwakke punten. Het Heracles-shirt zit hem wat dat betreft als gegoten.

 

Reactie fansite Wij zijn Heracles op gerucht m.b.t. belangstelling van o.a. FC Groningen:

 

Dat menige supporter Tim Breukers begin dit seizoen beschouwde als zwakke plek en dramatische voetballer, werd hier door ons al naar het land der fabelen verwezen. Dat uitspraken als ‘dramatische’ voetballer en ‘snel verkopen’ alleen maar aangaven dat de schrijvers van zulke reacties geen verstand van voetbal hebben onderstrepen.


Tim Breukers is een hele goede rechtsback en wordt door menige supporter onderschat. Helaas doen ze dat in de rest van het land niet, zo blijkt uit een aantal artikelen in de landelijke pers.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.