Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

109 gasten online

"Udinese heeft sterke belangstelling voor Leandro Bacuna"

Met dank aan het FCG Forum: volgens Datasport.it mag Leandro Bacuna zich in de warme belangstelling van het Italiaanse Udinese verheugen. De club, die in de Serie A samen met Napoli op een gedeelde vierde plaats staat, ziet in Bacuna de ideale vervanger van de Ghanees Kojo "Kwadwo" Asamoah, mocht deze middenvelder de club verlaten, zo schrijft de Italiaanse site.

 

FC Groningen zou € 4 miljoen voor Bacuna willen ontvangen, maar Datasport.it schrijft dat de uiteindelijke transfersom wellicht niet meer zou hoeven te bedragen dan € 2 miljoen. Toegevoegd wordt de zinsnede dat beide clubs "excellente banden" met elkaar hebben. Inderdaad werken beide clubs op het gebied van scouting sinds kort met elkaar samen: Grads Fühler heeft zich onlangs in Peru gevestigd en tuurt van daaruit voor zowel Udinese als FC Groningen de voetbalmarkt af, op zoek naar nieuwe diamantjes.

 

Leandro Bacuna heeft nog een tot medio 2015 lopend contract bij FC Groningen. Hij is pas 20 jaar maar speelde al 82 officiële wedstrijden voor het eerste elftal van FC Groningen, waarin hij 12 maal scoorde.

 

Bacuna wordt omschreven als een middenvelder die op verschillende posities uit de voeten kan. Hij zou goed passen in het aankoopbeleid van de Italiaanse club, die bij voorkeur jonge, talentvolle spelers koopt voor niet al te veel geld.

 

Op 21 september 2011 brak FC Groningen de contracten open van Leandro Bacuna en Virgil van Dijk en verlengde beide verbintenissen tot medio 2015, zie ons artikel van die dag. Zowel Bacuna als Van Dijk hadden op dat moment nog een één jaar doorlopende verbintenis bij de Trots van het Noorden, met een optie aan de kant van de club om het contract na afloop van dit seizoen met één seizoen te verlengen. Henk Veldmate toonde zich verheugd met de verlenging van beide contracten en vertelde over Leandro:

 

"Het geeft altijd een extra dimensie als een jonge speler uit je eigen jeugdopleiding doorbreekt bij het eerste elftal en Leandro is een exponent van de opleiding. Hij is al vroeg bij ons gekomen en dan is het mooi om te zien welke ontwikkeling hij doormaakt bij de club. Dit seizoen is Leandro veelal basisspeler en wij vinden het dan ook verheugend te melden dat we hem nog langer aan FC Groningen hebben weten te binden."

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.