Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

196 gasten online

"FC Groningen geïnteresseerd in Kennedy Bakırcıoğlu van Racing Santander"

FC Groningen zou volgens het Spaanse fichajes.com (met dank aan het FCG Forum) geïnteresseerd zijn om Kennedy Bakırcıoğlu voor volgend seizoen toe te voegen aan de selectie. Voor de geboren Zweed met Turkse roots, die afgelopen november 31 jaar is geworden, is de Eredivisie geen onbekend terrein. In Nederland kwam hij eerder uit voor FC Twente en ajax. In 2010 tekende hij een tweejarig contract bij het Spaanse Racing Santander waar hij een uitstekend eerste en tot nu toe een minder tweede seizoen doormaakt. In de zomer is hij transfervrij en daarmee een interessante optie voor FC Groningen om een ervaren speler aan de selectie toe te voegen. Bakırcıoğlu kan zowel als aanvallende middenvelder als ook als spits uit de voeten. 

 

Kennedy Bakırcıoğlu werd op 2 november 1980 in het Zweedse Södertälje geboren maar is van oorsprong een Assyriër: de familie Bakırcıoğlu komt uit het oosten van Turkije, maar verhuisde in 1972 naar Zweden. Bakırcıoğlu werd vernoemd naar de vermoorde oud-president van de Verenigde Staten John F. Kennedy, voor wie zijn oma grote bewondering had.

 

Hij begon zijn profcarrière in 1996 bij Assyriska Föreningen, een Zweedse voetbalclub uit Södertälje dat uitkwam in de Zweedse eerste divisie, de Superettan. Hij scoorde in 34 wedstrijden 10 maal. In 1999 vertrok hij naar het Zweedse Hammarby IF in Stockholm waar ook Petter Andersson en Emil Johansson gevoetbald hebben. Hij wist het net in 127 wedstrijden 38x te vinden. Hammarby werd in 2001 voor het eerst landskampioen in de hoogste Zweedse divisie, de Allsvenskan. In 2003 koos hij voor een avontuur in Griekenland. Hij tekende bij Iraklis Saloniki waar op dat moment de Zweed Jingblad trainer was. Na diens ontslag was ook voor Bakırcıoğlu geen plek meer bij de selectie. Zijn contract werd ontbonden en dit was het sein voor FC Twente om Kennedy binnen te hengelen. Na twee uiterst succesvolle seizoenen bij Twente, Bakırcıoğlu wist in 66 wedstrijden maar liefst 23 keer het net te vinden, nam ajax de Zweed over. De transfer naar Amsterdam draaide uit op een teleurstelling. In 2010 werd in onderling overleg besloten ook deze keer het contract te ontbinden en Bakırcıoğlu verkaste naar de Spaanse Primera División en tekende een tweejarige verbintenis bij Racing Santander.

 

Het eerste seizoen verliep succesvol. Bakırcıoğlu werd een belangrijke pion. Hij speelde 32 wedstrijden en wist hierin 6 keer het net te vinden. Dit seizoen verloopt teleurstellend voor de Zweed die tot nu toe in nog maar 5 wedstrijden in actie is gekomen.

 

De transfervrije status aan het einde van het seizoen zal voor FC Groningen de reden zijn dat Bakırcıoğlu nadrukkelijk in de belangstelling van de Trots van het Noorden is gekomen. Een gebrek aan routine wordt er mede als oorzaak van gezien dat het lopende seizoen tot nu toe teleurstellend is verlopen. Mocht het daadwerkelijk tot een transfer van de Zweed naar Groningen komen, dan zou dit kunnen betekenen dat FC Groningen zelf de beslissing neemt om niet meer door te gaan met Petter Andersson. Henk Veldmate gaf onlangs in een interview met het Dagblad van het Noorden aan dat er een moment kan komen dat er in de selectie geen plek meer is voor Petter Andersson.

 

Kennedy Bakırcıoğlu in het shirt van het Zweedse Hammarby

 

Wordt mogelijk vervolgd!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.